Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3030, Did:0, useCase: 3

Skujiņš par olimpisko startu miljons līdzjutēju priekšā: ''Skaņa pārņēma visu ķermeni''

Toms Markss
Toms Markss

Parīzes Olimpisko spēļu šosejas riteņbraukšanas vīriešu grupas brauciena sacensības, kurās ļoti augsto piekto vietu izcīnīja Toms Skujiņš, klātienē noraudzījušies ap miljonu līdzjutēju, par ko liecina organizatoru sniegtā informācija. Parīzes pilsētā vien sacensības noraudzījās 500 tūkstošu līdzjutēju.

Šosejas riteņbraukšana nenoliedzami ir viens no līdzjutējiem pieejamākajiem sporta veidiem klātienes vērošanai olimpisko spēļu programmā. Trases garums ļauj piesaistīt ļoti lielu skaitu fanu. Francija ir riteņbraukšanas lielvalsts, par ko liecina gan “Tour de France” velobrauciena apmeklējuma dati, gan, protams, sportiskie panākumi. Olimpiskajās vīriešu grupas brauciena sacensībās mājinieki izcīnīja sudraba un bronzas godalgas. Ar lielu interesi arī tika gaidīti dati par fanu skaitu uz vīru grupas braucienu.

Organizatoru paziņojumā tika izcelta Parīzes pilsēta, kurā fiksētais līdzjutēju skaits pārsniedza 500 tūkstošus. Tomēr kopējais fanu skaits visā trases garumā ir vēl daudz iespaidīgāks. 275 kilometru garajā trasē sacensības noraudzījušies vismaz viens miljons līdzjutēju, kļūstot par pārliecinoši apmeklētāko sporta notikumu Parīzes Olimpiskajās spēlēs.

Par fanu klātesamību komentē arī Latvijai izcilu panākumu guvušais Toms Skujiņš, kurš finišā iebrauca piektajā vietā: “Lai arī “Tour de France” esmu piedzīvojis lielus pūļus, olimpiādē cilvēku skaits bija anormāls. Šo skaņu, īpaši galvenajā apļa kāpumā, varēja just ļoti īpaši. Nekad, nekad iepriekš nevienās sacensībās šādu troksni un atbalstu nebiju piedzīvojis. Jau no distances sākuma varēja labi redzēt arī Latvijas karogus. Viens mūsu karogs bija arī centrālajā vietā uz slavenā Monte Maar kalna. Uz šī karoga, ko turēja Latviju atbalstoši ārzemnieki, bija gan mans, gan Emīla Liepiņa vārds. Šo visu cilvēku pūli uz skaņu izbaudīt! Tas bija nereāli! Vienā brīdī sajūtas ķermenī pazuda, jo šī skaņa tās atņēma. Likās, ka ritenis pats nesas uz priekšu!

Jau vēstījām, ka par olimpisko čempionu kļuva Beļģijas riteņbraucējs Remko Evenepūls, bet Skujiņš spraigā konkurencē izcīnīja piekto vietu, kas Latvijai ir augstākais panākums Olimpiskajās spēlēs, kopš tajās piedalās profesionālie riteņbraucēji.

Izmantotie resursi:
lrf.lv

Noderīgas saites:

Olimpisko spēļu jaunumi
Latvijas sportistu starti un rezultāti
SPORTLAND lielā prognožu spēle
K SENUKAI Esi meistars - trāpi skaitli!

     [+] [-]

, 2024-08-09 17:29, pirms mēneša
wow! Skujiņš, protams, monstrs, elites braucējs!