Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:271, Did:0, useCase: 3

Vipulim trešā vieta Rīgā notikušajā PK posmā simtlauciņu dambretē

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Vipulim trešā vieta Rīgā notikušajā PK posmā simtlauciņu dambretē
Raimonds Vipulis
Foto: Latvijas Dambretes savienība

LETA. Latvijas pārstāvis Raimonds Vipulis sestdien Rīgā notikušo Pasaules kausa posmu 100 lauciņu dambretē "Rīga Open 2023" noslēdza trešajā vietā.

Vipulis deviņos aizvadītajos mačos četras reizes uzvarēja un piecas reizes cīnījās neizšķirti, iekrājot 13 punktus, tikpat, cik pirmās divas vietas ieguvušie nīderlandieši Jans Hrūnedeiks un Vouters Sipma.

Sieviešu turnīrā pirmajā trijniekā ar 13 punktiem bija ukrainiete Viktorija Motričko, poliete Natālija Sadovska un ukrainiete Anastasija Gluško. No mājiniecēm visaugstāk, 11.pozīcijā, bija deviņus punktus iekrājusī Diāna Stecka.

Vīriešu turnīrā startēja 61 dalībnieks, bet sieviešu turnīrā - 28.

Septiņas dienas ilgstošais turnīrs pulcēja vadošos dambretes spēlētājus no tādām pasaules valstīm kā Nīderlande, Lietuva, Igaunija, Latvija, Polija, Kotdivuāra, Trinidada un Tobāgo, Ukraina un Francija.

Turnīrs norisinājās atsevišķi sievietēm un vīriešiem saskaņā ar Pasaules Dambretes federācijas noteikumiem pēc Šveices sistēmas un nedēļas laikā tika izspēlētas deviņas kārtas. Kopējais balvu fonds Pasaules kausa posmā bija 6000 eiro.

Izmantotie resursi:
LETA