Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:271, Did:0, useCase: 3

Dambretiste Vasariete izcīna bronzu pasaules čempionātā ātrspēlē

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Dambretiste Vasariete izcīna bronzu pasaules čempionātā ātrspēlē
Valda Vasariete. Foto: LDF

Ķīnas pilsētā Lišui notikušajā pasaules čempionātā 100 lauciņu dambretē ātrspēlē sievietēm lielisku panākumu guva un bronzas godalgu izcīnīja Latvijas pārstāve Valda Vasariete, ziņo Latvijas Dambretes federācija (LDF).

Vien 16 gadus vecā salaspiliete izcīnīja 12 punktus no 18 iespējamiem un 27 dalībnieču konkurencē piekāpās tikai divām konkurentēm - mājiniecei ķīnietei Jou Džanai, kura izcīnīja 16 punktus, un polietei Natālijai Sadovskai, kuras kontā 14 punkti.

Vasariete nospēlēja deviņas partijas, kurās izcīnīja piecas uzvaras, divas reizes nospēlēja neizšķirti un tikpat reizes atzina pretinieču pārākumu. Latvijas dambretiste uzveica trīs mājinieces - Jangu Jagingu (11. vieta), Žangu Mianži (18. vieta) un Ja Saiju (5. vieta), kā arī mongolieti Enkhboldu Khuslenu (19. vieta) un ukrainieti Viktoriju Motričko (4.vieta).

Neizšķirti Latvijas talantīgā dambretiste nospēlēja ar vicečempioni Sadovsku no Polijas un astotās vietas ieguvēju Dai Jialu no Ķīnas. Zaudējumus salaspilietei nācās piedzīvot pret čempioni Džanu no Ķīnas un mongolieti Tsogtgerelu Tsatsralu, kurai septītā vieta.

Ceturtajā vietā arī ar 12 punktiem palika pasaules čempione klasiskās laika kontroles sacensībās Viktorija Motričko no Ukrainas, bet Vasarietei vēl viena zaudējusī pretiniece Saiju no Ķīnas ar 12 punktiem ieņēma piekto vietu. Līdz ar to trim dambretistēm cīņā par trešo vietu bija 12 punktu, bet, tā kā savstarpējās spēlēs 16 gadus vecā latviete bija apspēlējusi ukrainieti un ķīnieti, tad bronza tika starptautiskā lielmeistar\ Raimonda Vipuļa audzēknei.

Pēc septītās kārtas jeb divas kārtas līdz beigām Vasariete ar Sadovsku dalīja otro vietu, taču tikai viens noslēdzošajās kārtās - zaudējums 8. kārtā un neizšķirts 9. kārtā - neļāva pacīnīties par sudrabu, taču ļoti labi, ka izdevās saglabāt trešo vietu, jo ar 4 un 3 punktiem noslēdzošajās divās kārtās strauji tuvojās un tikpat 12 punktus beigās ieguva iepriekšminētās ukrainiete Motričko un ķīniete Saija.

Izmantotie resursi:
Latvijas Dambretes Federācija

     [+] [-]

, 2023-11-14 13:15, pirms pusgada
Malacīte!!!
Sveicieni!