Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

papildināts Brazīlija spēles izskaņā izglābjas pret Paragvaju; Venecuēla kļūst par līderi grupā

Agris Suveizda

Brazīlija spēles izskaņā izglābjas pret Paragvaju; Venecuēla kļūst par līderi grupā
Freds (no kreisās) atzīmē vārtu guvumu
Foto: AP/Scanpix

Argentīnā aizvadītas vēl divas spēles "Copa America" izcīņā. B grupas otrās kārtas pirmajā spēlē tikās abas kvarteta favorītes Brazīlija un Paragvaja, kuras pirmajā mačā nospēlēja pa nullēm ar attiecīgi Venecuēlu un Ekvadoru. Brazīlija pirmo puslaiku noslēdza ar vienu vārtu pārsvaru, taču otrā puslaika vidū jau vadībā bija Paragvaja. Brazīlijai, pateicoties Freda precīzam sitienam 90.minūtē, tomēr izdevās izglābties – 2:2. Otrā apakšgrupas spēlē starp Ekvadoras un Venecuēlas izlasēm līdzīgā cīņā pārāki izrādījās venecuēlieši, kuri kļuva par B apakšgrupas līderiem.

Paragvajas izlases galvenais treneris Herardo Martino, salīdzinot ar pirmo spēli, veica divas izmaiņas pamatsastāvā, savukārt viņa kolēģis uz Brazīlijas soliņa nolēma rezervē atstāt Robinju, viņa vietā sūtot Doņeckas "Shakhtar" pārstāvi Žadsonu. Kā izrādījās vēlāk, ar šo maiņu Manu Menezess bija uzminējis. Brazīlijai pirmajā puslaikā piederēja liels pārsvars bumbas kontrolē, savukārt Paragvaja izteikti spēlēja no aizsardzības, cenšoties atbildēt ar asiem pretuzbrukumiem.

Spēles sākumā ciešā un aktīvā Paragvajas aizsardzība sagādāja Brazīlijai milzīgas problēmas. Laukuma vidusdaļa bija ārkārtīgi piesātināta, un brazīliešiem ne ar īsām piespēlēm, ne individuāliem reidiem neizdevās atrast spraugas Paragvajas aizsargvalnī. Rezultātu nedeva arī tālās piespēles. 18.minūtē Brazīlijai pirmoreiz izdevās ar lielisku kombināciju iekļūt Paragvajas soda laukumā. Alešandre Patu pēc Žadsona piespēles nokļuva viens pret vienu ar Husto Viljaru. "Milan" uzbrucējs centās apspēlēt vārtsargu, taču Viljars atvairīja viņa sitienu.

Brazīlija pamazām iespēlējās un ieguva pilnīgu kontroli pār notikumiem laukumā. Brazīlijai bija liels teritoriālais pārsvars, un 39.minūtē Menezesa vadītajiem vīriem izdevās arī izvirzīties vadībā. Brazīlija atguva bumbu, tālāk to saņēma Žadsons, kurš apstrādāja apaļo priekšmetu un no aptuveni 24 metriem ieraidīja to pašā apakšējā vārtu stūrī – 1:0! Brazīlija guva savus pirmos vārtus šajā turnīrā, un varēja uz ģērbtuvēm doties ar smaidu sejā.

Pēc pārtraukuma spēles gaita krasi mainījās. Brazīlija nedaudz iesēdās aizsardzībā, ļaujot Paragvajai vairāk kontrolēt bumbu. 55.minūtē Paragvaja izlīdzināja rezultātu. Brazīlieši iekrita aizsardzībā, un Marselo Estigarivija no kreisās malas teicami piespēlēja soda laukumā. Brazīliešu centra aizsargi nespēja pārtvert piespēli, bumba vārtu priekšā nokļuva pie Rokes Santakrusa, kurš Žuliu Sēzaram neatstāja nekādas cerības – 1:1!

Pēc 11 minūtēm jau pozicionāli kļūdījās Paragvajas aizsargi. Neimars nokļuva lieliskā pozīcijā, taču sita virsū Viljaram. Paragvaja sodīja Neimaru par izšķērdēto izdevību. 67.minūtē Kristians Riveross Brazīlijas soda laukumā atbruņoja Dani Alvesu, tālāk piespēlēja Santakrusam, kurš tālāk atrada nesen uz maiņu iznākušo Nelsonu Valdesu. Sēzars atvairīja Valdesa sitienu no tuvas distances, taču, par laimi Paragvajai, tā trāpīja pa Valdesu un iespurdza vārtu tīklā – 2:1!

Paragvaja turpmāk lielu uzmanību pievērsa savu vārtu drošībai. Brazīlija daudz uzbruka, taču nesekmīgi. Pie tam 83.minūtē Paragvajai bija teicama iespēja izšķirt spēles likteni, tomēr ļoti bīstamu uzbrukumu izjauca neprecīza piespēle. Nākamajā minūtē Viljars glāba pēc tāla Elanu tiešā brīvsitiena, bet 90.minūtē arī viņš nebija glābējs. Gansu pie soda laukuma robežas piespēlēja Fredam. 82.minūtē uz maiņu iznākušais uzbrucējs pagriezās un ar pirmo pieskārienu ieraidīja bumbu apakšējā stūrī – 2:2.

Brazīlija – Paragvaja 2:2 (1:0)

Vārti: Žadsons 39', Freds 90' – Santakruss 55', Valdess 67'
Brīdinājumi: Žadsons, Patu, Leiva - Kaseress
Brazīlija: Sēzars, Alvess, Lusiu, Silva, Santušs, Leiva, Ramiress (Lukass 69'), Gansu, Žadsons (Elanu 46'), Patu, Neimars (Freds 82')
Paragvaja: Viljars, Verons, da Silva, Alkarass, Toress, Vera, Riveross (Kaseress 68'), Ortigosa, Estigarivija (Martiness 78'), Santakruss, Barioss (Valdess 56')

Venecuēla izmanto iespēju un kļūst par grupas līderi

Pateicoties tam, ka Brazīlija nospēlēja neizšķirti ar Paragvaju, uzvaras gadījumā abām izlasēm bija iespējas par diviem punktiem apsteigt pieminētās B apakšgrupas dalībnieces. Ekvadorai savainojuma dēļ nevarēja palīdzēt Mančestras ''United'' malējais pussargs Antonio Valensija, tāpēc lielākā atbildība uzbrukumā gūlās uz Felipes Kaisedo un Kristiana Benitesa pleciem. Teorētiski skatoties, Ekvadorai šī uzvara bija vairāk nepieciešama, jo pēdējā apakšgrupas spēlē būs jātiekas ar Brazīliju.

Spēli, uz kuru neieradās daudz skatītāju, abas komandas iesāka piesardzīgi, un pirmā iespēja radās venecuēliešiem – 7. minūtē Gabriels Kičero uztvēra bumbu un raidīja to vārtu virzienā, pretinieku komandas vārtsargs Marselo Elisaga bumbu ar pūlēm atsita, tomēr uzbrucējam Miku atsisto bumbu vārtos ieraidīt neizdevās. Venecuēla sajuta spēles garšu un izveidoja vēl paris labus uzbrukumus, kuru noslēgumā sekoja sitieni. Pamazām ekvadorieši ieguvu pārsvaru bumbas kontrolē, un 19. minūtē sekoja pirmā iespēja – pēc lieliskas komandas saspēles Kristians Benitess no soda laukuma centra nespēja atklāt rezultātu. Turpinājumā vairāki spēlētāji guva dažādus savainojumus, spēles temps samazinājās, bet nākamā iespēja radās Venecuēlai – Osvaldo Viskarondo pēc partnera piespēles, sitot ar galvu, bija neprecīzs no vārtu priekšas. Pirmā puslaika noslēgumā nevienai no komandām centieni uzbrukumā nedeva rezultātu, un, dodoties pārtraukumā – 0:0.

Otrais puslaiks iesākās ar venecuēlieša Fernando Arango kontrolsitienu no 23 metriem, kas bija neprecīzs, bet vēlāk viņa tautietis Sēzars Gonsaless vēlreiz pārbaudīja Ekvadoras vārtsargu Elisagu. Jāteic, ka bija vāja saikne starp Ekvadoras uzbrukuma duetu Kaisedo un Benitesu, kas liedza ekvadoriešiem izveidot momentus.
60. minūtē Venecuēla radīja jaunus draudus – vispirms Miku pēc akrobātiskās Maldonado piespēles centās ar papēdi gūt vārtus, bet pēc minūtes no 19 metriem ar asu sitienu rezultātu spēja atklāt Gonsaless, un 1:0 Venecuēlas labā!

Vadībā esošā komanda 68. minūtē bija tuvu otrajiem vārtiem – Arango pēc vairāku spēlētāju apspēlēšanas un nonākšanas sitiena pozīcijā iztraucēja paša komandas biedrs Miku, kurš tam īsi pirms sitiena izdarīšanas uzskrēja virsū. Sekoja Ekvadoras spiediens, kas vainagojās ar Valtera Ajovī nesekmīgu mēģinājumu pārspēt pretinieku vārtsargu no asa leņķa. Venecuēlieši tikmēr bija bīstami pretuzbrukumos, kurus ekvadoriešiem ar pūlēm izdevās likvidēt. Laiks iztecēja, un Venecuēla varēja svinēt uzvaru pār Ekvadoru un nokļūšanu B apakšgrupas galvgalī.

Venecuēla – Ekvadora 1:0 (0:0)

Vārti: Gonsaless 61'
Venecuēla: Vega, Viskarondo, Peroso, Rosaless, Kičero, Arango, Lusena, Gonsaless (Mesa 63'), Rinkons, Maldonado (Di Džordžo 80'), Miku (Rondons 73')
Ekvadora: Elisaga, Jano, Eraso, Arouho, Mendess, Kastiljo (Kiross 75'), Ajovī, Noboa, Mina (Montano 71'), Kaisedo, Benitess

VKomandaSUNZVārtiP
1.Venecuēla21101:04
2.Brazīlija20202:22
Paragvaja20202:22
4.Ekvadora20110:11

  -1 [+] [-]

, 2011-07-10 00:00, pirms 13 gadiem
Fred malacis
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2011-07-10 00:15, pirms 13 gadiem
El_Dorado rakstīja: Argentīna un Brazīlija šajā čempī laikam plāno priekšlaicīgi doties mājās
nu parasti jau labākās kommandas uz grupu turnīriem tikai iesildās,pēc idejas ar katru maču vajadzētu spēlēt labāk,bet tas jau tikai pēc idejas

  +2 [+] [-]

, 2011-07-10 00:51, pirms 13 gadiem
Ticiet man Braziilija uzvarees.
Un ko tad juus teiksiet?

  +1 [+] [-]

, 2011-07-10 00:56, pirms 13 gadiem
El_Dorado rakstīja: Argentīna un Brazīlija šajā čempī laikam plāno priekšlaicīgi doties mājās
Argentiinas treneris galvu kkur iespiedis, taapeec lai vini tik brauc...

  -1 [+] [-]

, 2011-07-10 01:39, pirms 13 gadiem
Brazīlija pagaidām pārsteidz, negatīvā nozīmē. Spēlē krietni sliktāk kā pasaules čempionātā Dungas vadībā. Nezinu, bet jaunais treneris Menezess vismaz pagaidām neko labu brazīliešu spēlē nav ienesis. Ja tā turpinās, dosies mājās jau pēc grupu turnīra. Tomēr ceru, ka viņi saņemsies un iekļūs 1/4 finālā.

  +2 [+] [-]

, 2011-07-10 10:58, pirms 13 gadiem
Neymāram jāiemāca piespēlēs dot. Visu laiku pats cenšas pus-komandu apvadīt, un beigās zaudē bumbu.

  -1 [+] [-]

, 2011-07-10 13:08, pirms 13 gadiem
Brazīļiem neizšķirtu panāca spēlētājs, kurš nav redzams sastāvā