Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

Spānijas līgai ar video un audio analīzi neizdodas atrast pierādījumus rasismam

Agris Suveizda

Spānijas līgai ar video un audio analīzi neizdodas atrast pierādījumus rasismam
Huans Kala. Foto: EPA/Scanpix

Spānijas augstākā futbola līga "LaLiga" šodien izplatījusi paziņojumu, pavēstot, ka pēc rūpīgas materiālu izpētes nav izdevies pierādīt aizdomas par "Cadiz" aizsarga Huana Kalas rasisma izpausmēm pret "Valencia" franču aizsargu Muktaru Diakabī. Lietas izmeklēšana vēl gan turpinās.

"Pēc video fragmentu analīzes ir secināts, ka nav izdevies atrast jebkāda veida pierādījumus rasisma izpausmēm. Īpaši tika pētīti pieejamie audiovizuālie un digitālie faili, kā arī sociālajos tīklos klīstošie fragmenti. Lai to paveiktu, tika nolīgts uzņēmums, kas veica sarunu lasīšanu no lūpām un pētīja abu spēlētāju uzvedības izpausmes," teikts līgas paziņojumā. "Vēlreiz atkārtojam, ka nosodām jebkādas rasisma izpausmes formas."

"LaLiga" ir nosūtījusi abiem klubiem ziņojumu par izmeklēšanas gaitu, bet "Valencia" pēc līgas paziņojuma nāca klajā ar publisku atbildi, uzsverot, ka pierādījumu neatrašana nenozīmē to, ka Diakabī netika rasistiski aizvainots. Līga turpina izmeklēšanu.

TV3 Sport Open - vēl vairāk sporta Tavā TV ekrānā!

Svētdien "Cadiz" izrāva uzvaru pār "Valencia" (2:1), taču pirmā puslaika vidū notika incidents starp pirmo vārtu autoru Kalu un Diakabī, kurš saniknojās pēc savstarpējas divcīņas un pretinieku uzbrukuma laikā pameta savu pozīciju, lai mestos pārmācīt Kalu. Diakabī apgalvoja, ka ir rasistiski aizvainots un nosaukts par "sūda melno". "Valencia" spēlētāji, atbalstot komandas biedru, pameta laukumu, tomēr drīzumā atgriezās spēlē – taču bez Diakabī, kurš tika nomainīts. Pēc pirmā puslaika tika nomainīts arī Kala. Abi futbolisti par incidentu saņēma dzelteno kartīti. Kala kategoriski noliedz apsūdzības rasismā.

Izmantotie resursi:
https://www.laliga.com/es-GB/notici...

  +2 [+] [-]

, 2021-04-09 18:14, pirms 3 gadiem
50:50 ka Huans arī kaut ko pateica. Bet ne jau visai Eiropai par to tagad būtu jāzina un jārunā. Tas mierīgi varētu palikt šo divu vīru (ja viņi ir vīri) starpā.

  +3 [+] [-]

, 2021-04-09 18:20, pirms 3 gadiem
Nez... vai šie "rasisma cietušie" arī tiks saukti pie atbildības? Citādi uz izdomātām "rasisma izpausmēm" pārtrauc spēles... kādam jāatvainojas par neko...

  +1 [+] [-]

, 2021-04-09 18:49, pirms 3 gadiem
Gatis rakstīja: Nez... vai šie "rasisma cietušie" arī tiks saukti pie atbildības? Citādi uz izdomātām "rasisma izpausmēm" pārtrauc spēles... kādam jāatvainojas par neko...
Cietumā likt par to, ka spēli pārtrauc?

     [+] [-]

, 2021-04-09 18:50, pirms 3 gadiem
mndvolk rakstīja: 50:50 ka Huans arī kaut ko pateica. Bet ne jau visai Eiropai par to tagad būtu jāzina un jārunā. Tas mierīgi varētu palikt šo divu vīru (ja viņi ir vīri) starpā.
Nu bet pareizi, emociju karstumā, divcīņa, kko paburkšķ viens otram.

     [+] [-]

, 2021-04-09 20:03, pirms 3 gadiem
Kāds būs sods melnajam melim?

     [+] [-]

, 2021-04-09 20:30, pirms 3 gadiem
Narkomāns Jānis rakstīja: Kāds būs sods melnajam melim?
Divi gadi cukura plantācijā?