Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Sevastova pēc divu mačbumbu atspēlēšanas trešajā setā piekāpjas Pliškovai

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Sevastova pēc divu mačbumbu atspēlēšanas trešajā setā piekāpjas Pliškovai
Anastasija Sevastova. Foto: Zuma Press/Scanpix

Latvijas otrā rakete Anastasija Sevastova (WTA 55.) Dubaijas WTA 1000 turnīra otrā posma cīņā ar rezultātu 3:6, 7:6(5), 2:6 zaudēja Čehijas pirmajam numuram Karolīnai Pliškovai (WTA 6.). Sevastovai otrajā setā izdevās atspēlēt divas mačbumbas (pirmo ar tīkla palīdzību), kad Pliškova neizservēja maču, bet pēdējā setā pret lieliski servējušo čehieti viņai iespēju nebija.

Kamēr Anastasija Sevastova šajā turnīrā jau vienu maču bija nospēlējusi, svētdien gūstot vieglu uzvaru, ar otro numuru izsētajai Karolīnai Pliškovai turnīrs sākās šodien. Čehijas tenisistei mača sākumā bija problēmas ar ritma atrašanu, kā rezultātā Sevastova tika pie agra breika pārsvara, taču to uzreiz zaudēja un drīz vēlreiz tika nobreikota, setā nespējot atspēlēties.

Pliškova trešajā geimā saservēja trīs dubultkļūdas, ar pirmo servi un "forehand" uzbrukumu atspēlēja divas breikbumbas, bet no "vienādi" divreiz pēc kārtas iesita tīklā, un Sevastova izvirzījās vadībā ar 2:1. Anastasija nākamo geimu dabūja vien tad, kad bija iedzinējos ar 2:5.

Sevastova ceturtajā geimā nespēja atvairīt trīs Pliškovas uzbrukumus no labās puses, nokļūstot iedzinējos ar 15:40. Pliškovai auts pirmās breikbumbas izspēlē, bet nākamās breikbumbas izspēlē tenisistes mainījās lomām – čehiete pacietīgi spēlēja aizsardzībā, bet kļūdu šoreiz (arī "forehand" auts pāri gala līnijai) pieļāva Sevastova.

Latvijas sportiste raibā sestajā geimā atspēlējās no 0:30, ar kļūdām izniekoja divus geimpunktus, ar pirmo servi atspēlēja breikbumbu, drīz iztērēja jau trešo geimpunktu un ar vēl vienu breikbumbu galā netika, kad Pliškova agresīvi uzbruka otrās serves izspēlē, piespiežot Sevastovai bumbiņu raidīt autā.

Sevastova pie 2:5 komfortabli nosargāja servi, bet nākamajā geimā pēc divām čehietes kļūdām un viena sekmīga pretuzbrukuma ieguva divas breikbumbas. Viņai no 15:40 četros punktos pēc kārtas teikšanas nebija – Pliškova pirmo breikbumbu atvairīja ar jaudīgu diagonālo sitienu, otro ar eisu un pēc tam ieservēja vēl divas lieliskas pirmās serves – 3:6.

Sevastova 2. setā ievadā pieļāva divas dubultkļūdas un šajā geimā palika tukšā, bet pēc nākamā geima viņai jau bija seta un 0:2 deficīts. Anastasijai trešajā geimā izdevās atspēlēties no 15:40, bet ceturtajā geimā to paveica Pliškova. Sevastovai bija iespēja otrās breikbumbas izspēlē, kas beidzās ar viņas kļūdu ("backhand" raidījumu tīklā).

Sevastova arī piektajā geimā atspēlējās no 15:40, Pliškova atbildēja ar 78 sekundēs noformētu "sauso" serves geimu – 2:4. Pliškovai perfekta servēšana arī nākamajā reizē, Sevastovai paliekot divu geimu attālumā no čehietes – 3:5. Anastasija devītajā geimā zaudēja tikai vienā izspēlē, liekot pretiniecei servēt par uzvaru.

Tāpat kā 1. seta izskaņā, arī tagad Pliškovai grūtības, turklāt šoreiz viņa visas problēmas neatrisināja. Pliškova pie 15:40 ar pirmo sevi atspēlēja pirmo breikbumbu. Sevastovai pēc tam otrās breikbumbas izspēlē kļūda, iesitot tīklā no kreisās puses. Karolīna ieguva mačbumbu, kuru Sevastovai atspēlēja tīkls, apturot viņas sisto bumbiņu, kas piezemējās čehietes laukuma pusē.

Sevastova drīz atspēlēja otro mačbumbu, kad sekmīgi uzsita pa diagonāli, un Pliškova nokavēja aizsardzībā, piespiedu kārtā iesitot tīklā. Čehietei tūlīt auts ar labo sitienu – Sevastovai trešā breikbumba. Viņa to realizēja ar sitienu pa kreiso sānu līniju, pārsteidzot Pliškovu, kura bija patālu no bumbiņas un nepaspēja atbildēt precīzi – 5:5.

Katra tenisiste pa reizei pārliecinoši noturēja servi, kas nozīmēja taibreika spēlēšanu. Pliškovai arī tagad neizdevās nosargāt lielu pārsvaru – 4:1 ar diviem minibreikiem. Viņai trīs kļūdas pēc kārtas – divi "backhand" auti, starp kuriem dubultkļūda. Pliškova vēl vienu dubultkļūdu ieservēja pie 5:5, pasniedzot Sevastovai setbumbu. Arī tās izspēlē Pliškovai kļūda, bumbiņu ietriecot tīklā no kreisās puses.

Sevastovai 3. setā izdevās novērst agru breika deficītu, kad viņa otrajā geimā uzvarēja no 15:40, atvairot kopumā trīs breikbumbas (divas pati ar pirmo servi un vienu ar Pliškovas lielu autu). Savukārt sestajā geimā viņai nebija pa spēkam uzvarēt no 40:15 pozīcijas, kad Pliškovai izdevās četru "forehand" uzbrukumu sērija. Sevastova breikbumbas izspēlē pat netika klāt labajā stūrī trāpītai bumbiņai.

Pirmajos divos setos sakrājusi 11 dubultkļūdas un devusi Sevastovai 11 breikbumbas, Pliškova uz pēdējo setu beidzot bija noregulējusi savu vareno servi, Anastasijai iespējas vairs nedodot – Sevastova izšķirošajā setā uzņemšanā spēja iegūt tikai trīs punktus. Savukārt pati vēlreiz servi nenosargāja pie 2:5, kad Pliškova dabūja trešo mačbumbu. Sevastova sasteidza uzbrukumu no labās puses, bumbiņu raidot autā.

Statistika

KategorijaSevastovaPliškova
Eisi58
Dubultkļūdas311
1. serves precizitāte60%66%
1. serves punkti35/6248/66
2. serves punkti23/4219/34
Breikbumbas2/115/14
Tīri uzvarētās izspēles1343
Nepiespiestās kļūdas3248
Visi punkti91113

Uzvarot 2. seta taibreikā, Sevastova turpināja perfekto taibreiku sēriju pret astoņas nedēļas WTA ranga 1. vietā pabijušo Pliškovu (3-0). Abām šodien bija ceturtā tikšanās, pēc kuras rezultāts kļuvis neizšķirts 2-2.

Sevastovai pēc šodienas neveiksmes ir 10-26 bilance pret Top 10 spēlētājām. Viņa spējusi uzvarēt tikai vienā no pēdējiem deviņiem mačiem pret pirmā desmitnieka spēlētājām, šo uzvaru gūstot pagājušā gada februārī Federācijas kausā pret devīto numuru Serēnu Viljamsu.

Sevastova septīto reizi spēlēja Dubaijā (bilance: 7-7), kur viņai labākais rezultāts ir pusfināls 2017. gadā. Šogad pārvarot vienu kārtu, Sevastova nopelnīja 60 reitinga punktus. Viņai nākamā pieturvieta plānota jaunnedēļ Santkpēterburgā, kur notiks WTA 500 turnīrs.

  -1 [+] [-]

, 2021-03-09 12:31, pirms 3 gadiem
Sevastova kā vienmēr, spēlē kā prot,.jeb pareizāk sakot, neprot.

  +3 [+] [-]

, 2021-03-09 12:53, pirms 3 gadiem
Nastja vienalga liela malace, braši cīnījās pret gandrīz 2x garāko pretinieci. Tā atspēlēšanās 2.seta beigās vien bija ko vērta. Mazliet pietrūka jaudas izšķirošajā setā.

     [+] [-]

, 2021-03-09 17:54, pirms 3 gadiem
otins rakstīja: Nastja vienalga liela malace, braši cīnījās pret gandrīz 2x garāko pretinieci. Tā atspēlēšanās 2.seta beigās vien bija ko vērta. Mazliet pietrūka jaudas izšķirošajā setā.
Kā jau vienmēr, pietrūst jauda, nepaspēja izskriet, savainojums tur te, moška jābeidz karjera, ja tik daudz attaisnojumi ?

     [+] [-]

, 2021-03-09 18:47, pirms 3 gadiem
D-Mob rakstīja: Kā jau vienmēr, pietrūst jauda, nepaspēja izskriet, savainojums tur te, moška jābeidz karjera, ja tik daudz attaisnojumi ?
Pretī bija pasaules ranga 6.numurs, un Nastja lika viņai krietni pasvīst. Par šo spēli viņa pelnījusi tikai uzslavas.