Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Van der Gardes startēšana F1 var apdraudēt dzīvības, uzsver "Sauber" advokāts

Juris Grīns
Juris Grīns

Van der Gardes startēšana F1 var apdraudēt dzīvības, uzsver "Sauber" advokāts
Gido van der Garde
Foto: Digitale/Scanpix

Šodien Austrālijā tiesa sāka izskatīt lietu, kurā "Sauber" F1 komanda no Gido van der Gardes puses tiek apsūdzēta noslēgtās vienošanās nepildīšanā, tomēr aizstāvības runa pagaidām pilnīgu skaidrību nav nesusi.

Jau ziņojām, ka Van der Garde pagājušajā gadā vienojās ar "Sauber" komandu par startēšanu tās sastāvā 2015. gada F1 sezonā, tomēr komandas vadība vēlāk nolēma viņa vietā iespēju dot Felipem Nasram un Markusam Ēriksonam. Van der Garde par to komandu iesūdzēja tiesā, pieprasot sev vienu no pilotu vietām jau uz gaidāmās sezonas pirmo F1 posmu.

"Sauber" advokāts Rodnijs Garets aizstāvības runā tiesai skaidroja, ka Van der Garde nav aizvadījis testus ar 2015. gada F1 auto, kā arī nav izgājis sēdekļa pielaikošanas procesu, kas parasti ilgst divas nedēļas. Tādejādi "Sauber" puse uzsver, ka Van der Gardes dalība Austrālijas F1 posmā būtu "nepieņemams dzīvības apdraudējums" gan viņam pašam, gan citiem pilotiem un mehāniķiem.

"Gido van der Gardem nav pieredzes pie C34 formulas stūres un viņam nebūtu laika to apgūt," starptautiskajā arbitrāžas tiesā pirmdien sacīja Garets.

Tomēr tiesa lēmuma pieņemšanu atlika līdz trešdienai, līdz ar to galīgais "Sauber" sastāvs kļūs zināms vien divas dienas pirms Austrālijas "Grand Prix" treniņbraucienu sākuma.

Tiesā bija ieradušies arī abi pašreizējie "Sauber" piloti Nasrs un Ēriksons. Šie abi sportisti iepriekšējās sezonās bija sīvi konkurenti GP2 sacīkstēs, kur viņu starpā nebūt nav valdījušas labas attiecības.

"Tie bija laiki, kad mēs noteikti nebijām tie labākie draugi," stāsta Ēriksons. "Vairakas reizes mūsu divcīņas beidzās ar sadursmēm. Tomēr pirms šīs sezonas mēs F1 testos jau spējām ļoti labi sastrādāties. Kopš GP2 laikiem nebijām sarunājušies, tomēr, kad Felipe noslēdza līgumu, es sameklēju viņu un apsveicu. Tad mēs norunājām, ka aizmirsīsim visu, kas starp mums līdz šim bijis."

Izmantotie resursi:
iautonews.com
Latest news, sport and comment from the...

     [+] [-]

, 2015-03-09 17:27, pirms 9 gadiem
Gardi piečākarēja, bet malacis ka cīnās. Tie divi neko nav aizmirsušī.......