Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

"Coyotes" izglābjas pēdējā sekundē, "Lightning" un "Maple Leafs" ieskrējušās

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

"Coyotes" izglābjas pēdējā sekundē, "Lightning" un "Maple Leafs" ieskrējušās
Kleitons Kellers svin vārtu guvumu. Foto: Jeff Roberson/AP/Scanpix

Nakts dramatiskākā spēle Nacionālājā hokeja līgā (NHL) tika aizvadīta Sentluisā, kur Arizonas "Coyotes" pamatlaika pēdējā sekundē panāca neizšķirtu un pēcāk bullīšu sērijā ar 4:3 pieveica vietējo "Blues". Savukārt Centrālās un Ziemeļu divīziju līderes Tampabejas "Lightning" un Toronto "Maple Leafs" svinēja kārtējos panākumus.

Zīmīgi, ka "Blues" un "Coyotes" Sentluisā savā starpā tikās ceturto (!) spēli pēc kārtas. Mājinieki, pateicoties Raiena O'Railija diviem vārtiem un vienai rezultatīvai piespēlei trīsreiz spēja izvirzīties vadībā. "Coyotes" komandu pamatlaika pēdējā sekundē skaitliskajā vairākumā izglāba Kleitons Kellers - 3:3.

Pamatlaikā un pagarinājumā kopā Rietumu divīzijas līdere "Blues" izdarīja par 17 metieniem vairāk (43-26) nekā pretinieki, taču tas mājiniekiem nedeva kārotos divus punktus un neļāva pārtraukt divu zaudējumu sēriju. Teicami "Coyotes" vārtos darbojās Dārsijs Kempers, pēcāk bullīšu sērijā arī neitralizējot divus no trim pretinieku izgājieniem un ļaujot "Coyotes" ar 13 punktiem 12 spēlēs pakāpties uz Rietumu divīzijas ceturto vietu.

Citā spēlē Entonija Cirelli divi precīzie metieni kaldināja Tampabejas "Lightning" piekto panākumu pēc kārtas - šoreiz viesos ar 4:1 tika pārspēta sezonu neveiksmīgi iesākusī Nešvilas "Predators". Tikmēr septīto uzvaru pēdējās astoņās cīņās guva Toronto "Maple Leafs", savā laukumā ar 3:1 apspēlējot Vankūveras "Canucks", kas cietusi piecus zaudējumus pēc kārtas. Spēles liktenis tika izšķirts trešā perioda vidū, kad pie rezultāta 1:1 "Maple Leafs" guva divus vārtus 11 sekunžu intervālā, Breidena Holtbija cietoksni iekarojot Ostonam Metjūzam un Aleksandram Kerfutam. Sekmīgu sniegumu Toronto vārtos parādīja Frederiks Andersens, kurš atvairīja 31 metienu.

Visbeidzot jāatzīmē Ņujorkas derbijs, kur Semjona Varlamova neitralizētie 30 metieni ļāva "Islanders" viesos ar 2:0 pieveikt "Rangers". Abus vārtus "Islanders" iemeta otrās trešdaļas vidū, izceļoties Keisijam Cizikam un Metam Mārtinam.

NHL spēles

KomandasRezultātsKomandasRezultāts
Blue Jackets – Hurricanes3:2Rangers – Islanders0:2
Senators – Oilers1:3Maple Leafs – Canucks3:1
Predators – Lightning1:4Blues – Coyotes3:4 PM

Izmantotie resursi:
Official Site of the National Hockey League |...