Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

CSKA beidzot atrod aizstājēju Klaibērnam - no AEK pievienojas Sent-Ross

Andrejs Siliņš

CSKA beidzot atrod aizstājēju Klaibērnam - no AEK pievienojas Sent-Ross
Hovards Sent-Ross. Foto: FIBA

Pēc ilgiem meklējumiem Jāņa Strēlnieka pārstāvētais basketbola klubs Maskavas CSKA atradis aizstājēju sezonas pirmajā pusē savainojumu guvušajam Vilam Klaibērnam - komandu papildinās Atēnu AEK sezonu sākušais kubiešu uzbrucējs Hovards Sent-Ross.

Klaibērns šajā sezonā Eirolīgā spēja aizvadīt trīs pilnas spēles, bet ceturtajā izbraukumā Berlīnē pret "Alba" jau mača pirmajā pusē saplēsa ceļgala krusteniskās saites. Amerikānim, kurš pērnsezon tika atzīts par Eirolīgas "Final Four" vērtīgāko spēlētāju, sezona 25. oktobra vakarā beidzās, un CSKA kopš tā laika aktīvi pieskatīja situāciju tirgū, meklējot aizstājēju Klaibērnam.

Jau pirms kāda laika izskanēja runas par to, ka "armijniekus" ieinteresējis Hovards Sent-Ross, taču kubiešu uzbrucējs jau bija sācis savu otro sezonu pēc kārtas Atēnu AEK rindās. Tagad abi klubi vienojušies par līguma izpirkšanu, un 28 gadus vecais Sent-Ross patiešām kļūs par CSKA spēlētāju.

201 centimetru garais ārējās līnijas spēlētājs karjeru sāka 2011. gadā Itālijas pēc spēka otrajā līgā, vēlāk uzspēlēja arī Vācijā, bet no 2015. līdz 2017. gadam pārstāvēja Čehijas grandu "Nymburk". 2017./2018. gada sezonā Sent-Ross pievienojās Deivida Blata vadītajai Stambulas "Darussafaka", ar ko kļuva par ULEB Eiropas kausa čempionu (vidēji 8,6 punkti, 4,2 bumbas, 4,0 piespēles, 2,0 pārtvertas bumbas).

2018. gada vasarā basketbolists parakstīja līgumu ar AEK, un Čempionu līgas sezonā vidēji guva 6,8 punktus, izcīnīja 4,1 atlēkušo bumbu, atdeva 2,8 rezultatīvas piespēles un pārtvēra 1,7 bumbas. Jūnijā Sent-Ross tika atzīts par Grieķijas čempionāta labāko aizsardzības spēlētāju

Vasarā Sent-Ross noslēdza jaunu līgumu ar klubu uz vēl divām sezonām. Šosezon Čempionu līgā uzbrucējs vidēji guvis 12,9 punktus, izcīnījis 6,7 bumbas, atdevis 4,1 piespēli, pārtvēris 2,2 bumbas, sakrājot +18,8 efektivitātes indeksa punktus. AEK līdz šim izcīnījuši septiņas uzvaras desmit spēlēs, atrodas pirmajā vietā B grupā un atkal tiek uzskatīta par vienu no favorītēm uz titula izcīnīšanu.

CSKA tagad ilgstoši palikuši bez latviešu aizsarga Jāņa Strēlnieka, neliels savainojums itāliešu aizsargam Danielam Haketam. Nākamo maču Maskavas komanda aizvadīs rītvakar, izbraukumā tiekoties ar Vācijas Bundeslīgas čempioni Minhenes "Bayern". CSKA ar 11 panākumiem 17 spēlēs ieņem piekto vietu Eirolīgas tabulā.

Izmantotie resursi:
https://www.eurohoops.net/

     [+] [-]

, 2020-01-09 20:03, pirms 4 gadiem
Nu psc 10% aizstas