Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Neskatoties uz piecu zaudējumu sēriju, "Senators" neapsver trenera atbrīvošanu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Neskatoties uz piecu zaudējumu sēriju, "Senators" neapsver trenera atbrīvošanu
Kems Talbots. Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) Atlantijas okeāna divīzijas pēdējā vietā iekārtojusies Otavas "Senators", no kuras pirms sezonas tika gaidīta izaugsme. Neskatoties uz vilšanos, ģenerālmenedžeris Pjērs Dorions paudis atbalstu galvenajam trenerim Dīdžejam Smitam.

Otavas "Senators" starpsezonā uzbrukumu papildināja ar Klodu Žirū un Aleksu Debrinketu, kā arī atbrīvojās no vārtsarga Meta Mareja līguma važām. Kanādas galvaspilsētas komanda sāka ar četrām uzvarām sešās spēlēs, kam sekojusi piecu zaudējumu sērija un noslīdēšana līdz Atlantijas okeāna divīzijas pēdējai vietai.

"Esmu ļoti apmierināts ar viņu, ar viņa paveikto. Dīdžejs paveicis daudz, parādījis, ka prot uzvarēt. Viņš ir un būs mūsu treneris. Viņa vadībā komanda spēlē labi," sacīja "Senators" ģenerālmenedžeris Pjērs Dorions. Smits komandu vada ceturto sezonu, un viņa bilance ir 85-111-24. Viņam ir līgums līdz 2024. gadam, bet klubam ir opcija to pagarināt uz vēl vienu sezonu.

"Viens statistikas rādītājs, uz kuru skatos – spēlējot pieci pret pieciem, mūsu sagaidāmie vārti (xG) ir sestajā vietā. Pagājušajā sezonā mēs bijām 30. Redzu daudz pozitīvu iezīmju. Taču mūsu vairākums ir 26. vietā, un tur ir vieta izaugsmei. Mazākumā esam ielaiduši deviņās no 11 spēlēm," zaudējumu cēloņus meklēja Dorions.

"Senators" izslēgšanas spēlēm nav kvalificējusies kopš 2017. gada, kad aizkļuva līdz Austrumu konferences finālam. Šosezon komandas paspārnē ir latviešu aizsargs Kristiāns Rubīns, kurš AHL desmit spēlēs izcēlies ar 1+2 un lietderības koeficientu +2.

Nupat "Senators" no fārmkluba izsauca 22 gadus veco aizsargu Džeikobu Bernārdu-Dokeru, kurš AHL sezonu sācis ar 0+1 astoņās spēlēs un +3 lietderību.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/news/dj-smith-s...

     [+] [-]

, 2022-11-08 12:15, pirms gada
Amerikāņi ar savu slavēšanu. Pē vēl 5 zaudējumiem atlaidīs, ka nemetas.

     [+] [-]

, 2022-11-08 20:02, pirms gada
guntis86 rakstīja: Amerikāņi ar savu slavēšanu. Pē vēl 5 zaudējumiem atlaidīs, ka nemetas.
Sens pirms sezonas bija gaidāms, ka tankos nevis uzlabosies. Tā kā drīzāk amerikāņu pieklājība ir tieši teksti par attīstību, kamēr realitātē tieši šobrīd viss iet pēc plāna.