Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

''Dinamo'' izbraukumu noslēgs Astanā pret rezultatīvo ''Barys''

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

''Dinamo'' izbraukumu noslēgs Astanā pret rezultatīvo ''Barys''
Kristaps Sotnieks cīņā ar ''Barys'' hokejistiem. Foto: Raimonds Volonts, dinamoriga.lv

Šodien pulksten 16:30 pēc Latvijas laika 15. spēli šajā KHL sezonā aizvadīs Rīgas ''Dinamo'' komanda, kas krustos nūjas ar Astanas ''Barys'' hokejistiem. Pirmajā abu komandu tikšanās reizē rīdzinieki piedzīvoja smagāko sagrāvi šosezon, ielaižot septiņus vārtus (3:7). Vai šoreiz izdosies revanšēties?

''Dinamo'' komandai septembra beigas un oktobra sākums kļuvis par smagāko posmu līdzšinējā sezonā. Pašreiz Rīgas hokejisti uzkrājuši četru zaudējumu sēriju, un no tekošā izbraukuma punktus vēl nav atveduši - zaudējums gan pret līgas vicelīderi Omskas ''Avangard'' (2:5), gan pēdējās vietas īpašnieci Novosibirskas ''Sibir'' (3:6). Pēc pēdējās spēles ''Dinamo'' galvenais treneris Ģirts Ankipāns atzina, ka vēlme uzvarēt un pārtraukt neveiksmju sēriju hokejistiem ir ļoti liela, kas dažkārt noved pie pārcenšanās un muļķīgām kļūdām.

Īpaši pēdējās divās spēlēs iezīmējies, ka rīdzinieki sāk pamosties vien trešajā periodā, kad jau nonākuši lielos iedzinējos. Spēlē pret Omsku ''Dinamo'' pēc divām trešdaļām zaudēja ar 0:4, bet pret ''Sibir'' aina bija vēl sliktāka - pēc 40 minūtēm rīdzinieki atradās iedzinēju lomā ar 0:5, turklāt pamanījās zaudēt veselus trīs vārtus nepilnu divu minūšu laikā. Salauzt spēli un sapurināt komandu treneriem nepalīdzēja arī veiktās vārtsargu maiņas. Iepriekšējā spēlē Timuru Biļalovu otrā perioda vidū nomainīja Maksims Tretjaks, aizvadot pirmo KHL maču šosezon. Ļoti iespējams, ka spēli pret ''Barys'' viesu vārtos uzsāks tieši Tretjaks.

Ražīgāko spēli sezonā pret ''Sibir'' aizvadīja uzbrucējs Kevins Klārks, kurš guva divus vārtus, tāpat divas rezultatīvas piespēles partneriem izdalīja komandas līderis un otrs rezultatīvākais hokejists KHL Līnuss Videls. Arvien turpina izkristalizēties fakts, ka laikā, kad savainoti ir Makmilans, Rēdlihs, Balinskis, pie punktiem tiek vien leģionāru maiņa ar Lauri Dārziņu, turklāt to nevar norakstīt uz vairākumu vien - arī vienādos sastāvos aina ir līdzīga. Dārziņš sezonā līdz šim pretinieku vārtsargus pārspējis vienreiz, tomēr bijis lielisks piespēlētājs, sakrājot desmit rezultatīvas piespēles.

Arī Astanas ''Barys'' komandā ierasti pirmās vijoles spēlē viesspēlētāji, kuri gan tomēr spējuši būt krietni rezultatīvāki. Ar 51 gūtiem vārtiem 13 spēlēs Kazahstānas klubs ir ceturtais rezultatīvākais KHL, turklāt jāatzīmē, ka augstāk esošie klubi aizvadījuši par vienu vai divām spēlēm vairāk. Ražīgākais punktu guvējs ''Barys'' rindās bijis zviedrs Andrē Petersons, sakrājot 15 (5+10) punktus, bet kā nākamie ar 7+7 uzreiz seko uzbrucēji Romāns Starčenko un Patriss Kormjē.

Rīgas un Astanas komandas šosezon jau reizi ir tikušās - spēle izvērtās par neizteiksmīgāko ''Dinamo'' izpildījumā līdz šim, ielaižot septiņus vārtus un zaudējot ar 3:7. Toreiz ''Barys'' bija vadībā ar 5:0 jau pēc pirmā perioda, un atlikušajā laikā rīdzinieki spēles gaitu lauzt nespēja. ''Dinamo'' komandā vārtus guva Mitinens, Majone un Klārks, bet astaniešu rindās ar 1+2 izcēlās Petersons un Kērtiss Volks. Tiesa, uz daudz gūto vārtu rēķina ''Barys'' daudz arī ielaiduši, kas nav ļāvis pakāpties augstāk par austrumu konferences septīto pozīciju. 13 spēlēs Astana zaudējusi 42 vārtus, gluži tāpat kā ''Dinamo'' komanda.

Spēle Astanā sāksies pulksten 16:30, to tiešraidē pārraidīs kanāls ''TVPlay Sports''.

1 2 36 komentāri
Slēpts komentārs: pernambucano

     [+] [-]

, 2018-10-09 08:40, pirms 6 gadiem
Videls un Maione ligas top 5 rezultativakie speletaji,kamer Latviesi nesaks pa ripai katra spele mest ieksa neka nebus,pret Baris vienmer smagi klajies un pat nenemot so sezonas zagi.

     [+] [-]

, 2018-10-09 08:42, pirms 6 gadiem
Cerams Dinamo sagādās pārsteigumu

     [+] [-]

, 2018-10-09 08:58, pirms 6 gadiem
Arī šodien nekādu izredžu.

     [+] [-]

, 2018-10-09 09:12, pirms 6 gadiem
Ģēre garantēta ! Tikai ne jau kazahiem,bet ... Ģirtam Ankipānam tad,kad Dinamo atgriezīsies Rīgā!
Un ģērētājs būs Juris Savickis !

  +3 [+] [-]

, 2018-10-09 09:13, pirms 6 gadiem
Vēl viena beizierunu kapitulācija!!!

  +2 [+] [-]

, 2018-10-09 09:16, pirms 6 gadiem
pernambucano rakstīja: Kazahiem ģēre garantēta! Jāatmaksā par nelikumsakarīgo zaudējumu Rīgā. Molodčiki Dinamieši!
Nelikumsakarīgo??? Var redzēt, ka Tu ar hokeju uz Jūs dinamiešiem ne tajā spēlē, ne vispār pēdējās četrās nav bijušas nekādas izredzes uz uzvaru vai pat kādu punktiņu.

  -1 [+] [-]

, 2018-10-09 09:25, pirms 6 gadiem
Nu pēdējo spēļu stabilitāti nevajadzētu kaut kā mainīt,tas vecais,labais Dinamo ir atgriezies un ir labi.

  +2 [+] [-]

, 2018-10-09 09:46, pirms 6 gadiem
pernambucano rakstīja: Kazahiem ģēre garantēta! Jāatmaksā par nelikumsakarīgo zaudējumu Rīgā. Molodčiki Dinamieši!
slimais pamuļķis, 100% DR pa dirsu dabūs šodien
Slēpts komentārs: pernambucano

  +3 [+] [-]

, 2018-10-09 10:07, pirms 6 gadiem
VietējaisMurisDzīvelīgs rakstīja: Nelikumsakarīgo??? Var redzēt, ka Tu ar hokeju uz Jūs dinamiešiem ne tajā spēlē, ne vispār pēdējās četrās nav bijušas nekādas izredzes uz uzvaru vai pat kādu punktiņu.
Priekš kam vajag smirdināt gaisu, bakstot to sūdu?

  +4 [+] [-]

, 2018-10-09 10:19, pirms 6 gadiem
iemetu aci statistikas ailēs, un kas iekrita acīs?
Vitālijs Pavlovs , 14 sēles, 0+0=0 , lietderības koeficents -9
Stabilitāte neapskaužama!

  +2 [+] [-]

, 2018-10-09 10:27, pirms 6 gadiem
Pret Barys vairākumu DR parasti nekādu cerību
Pastāvīgi kazahu klienti

  -1 [+] [-]

, 2018-10-09 10:46, pirms 6 gadiem
Centisos gari neizplust. Skaidrs ir viens - ir jaizcina viena uzvara, lai atgutu parliecibu. Un kapec lai to neizdaritu sodien? Ja, pretinieks ir loti nopietns, pat draudigs, bet nu nekas jau nav niespejams. Vel jo vairak tapec, ka spele saksies no 0:0. Lai veicas, RD!

  -2 [+] [-]

, 2018-10-09 10:49, pirms 6 gadiem
VietējaisMurisDzīvelīgs rakstīja: iemetu aci statistikas ailēs, un kas iekrita acīs?
Vitālijs Pavlovs , 14 sēles, 0+0=0 , lietderības koeficents -9
Stabilitāte neapskaužama!
Tava stabilitāte arī neapskaužama. Tāpat kā Pernambuhano.

  +3 [+] [-]

, 2018-10-09 11:31, pirms 6 gadiem
gribu izteikt savu viedokli,ja problēma nav algas nemaksāšanā,spēlētāju vēlme dabūt nost Ankipānu,tad neveiksmes tomēr uzskatu sākās ar vārtsargu nedrošo maigi sakot spēli jau spēlē pret Spartak,sākšu ar to ,ka pats esmu spēlējis gan futbolu ,gan hokeju,protams ne jau augstākajā līmenī,bet vismaz tajā laikā ,kad spēlēju,varētu salīdzināt ar ši brīža futbola 1.līgu,tā ka pieredze ir..pamatā spēlēju aizsardzībā un zinu ko nozīmē ,ja jūti ka vārtsargs ir nedrošs un nav glābējs,tas nozīmē ,ka sāc pats justies nedroši sāc piedomāt un tas ļoti traucē spēlēt,baidies kļudīties jo apzinies ,ka vārtsargs tevi neizglābs un būsi vainīgs..es nezinu vai uzrakstiju pietiekami saprotami,bet galvenais ,ka uztverat manu domu..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-10-09 11:32, pirms 6 gadiem
semerjaks rakstīja: Ģēre garantēta ! Tikai ne jau kazahiem,bet ... Ģirtam Ankipānam tad,kad Dinamo atgriezīsies Rīgā!
Un ģērētājs būs Juris Savickis !
Paši vainīgi! Sasējūšies ar čekas vietvari atkailiniet pēcpusi!

     [+] [-]

, 2018-10-09 11:47, pirms 6 gadiem
jeepis59 rakstīja: gribu izteikt savu viedokli,ja problēma nav algas nemaksāšanā,spēlētāju vēlme dabūt nost Ankipānu,tad neveiksmes tomēr uzskatu sākās ar vārtsargu nedrošo maigi sakot spēli jau spēlē pret Spartak,sākšu ar to ,ka pats esmu spēlējis gan futbolu ,gan hokeju,protams ne jau augstākajā līmenī,bet vismaz tajā laikā ,kad spēlēju,varētu salīdzināt ar ši brīža futbola 1.līgu,tā ka pieredze ir..pamatā spēlēju aizsardzībā un zinu ko nozīmē ,ja jūti ka vārtsargs ir nedrošs un nav glābējs,tas nozīmē ,ka sāc pats justies nedroši sāc piedomāt un tas ļoti traucē spēlēt,baidies kļudīties jo apzinies ,ka vārtsargs tevi neizglābs un būsi vainīgs..es nezinu vai uzrakstiju pietiekami saprotami,bet galvenais ,ka uztverat manu domu..
Domu es uztveru. Jautajums tikai - ko tu piedava ka risinajumu sai problemai?

  +4 [+] [-]

, 2018-10-09 11:48, pirms 6 gadiem
Nesaprotu, kāpēc jau daudzus gadus tiek taupīts uz trenera izmaksām, nu nav Ankipāns treneris, acīmredzot arī motivators nav, kamēr nebūs vietā labs treneris, tikmēr nekas nemainīsies. Bez darba ir 3 laba līmeņa latviešu treneri, vai tiešām nevar Ankipānu nomainīt pret Znaroku, Vītoliņu vai Skudru?

  +3 [+] [-]

, 2018-10-09 11:49, pirms 6 gadiem
Gūža rakstīja: Nesaprotu, kāpēc jau daudzus gadus tiek taupīts uz trenera izmaksām, nu nav Ankipāns treneris, acīmredzot arī motivators nav, kamēr nebūs vietā labs treneris, tikmēr nekas nemainīsies. Bez darba ir 3 laba līmeņa latviešu treneri, vai tiešām nevar Ankipānu nomainīt pret Znaroku, Vītoliņu vai Skudru?
tak naudas klubam nav lai sakarīgu treneri piesaistītu

  +1 [+] [-]

, 2018-10-09 11:50, pirms 6 gadiem
Znaroks jau laikam būtu pārāk šiki, bet Vītoliņš vai Skudra diez vai ir tie dārgākie treneri. Ankipāns reāli neder nekam, spēlētāji vairs viņam netic, ko pierāda briesmīgie spēļu sākumi. Jārisina arī vārtsargu problēma, jau pirms sezonas teicu, ka Gudis ir slikts variants, bet visi kaut kā iebilda manai prognozei
Slēpts komentārs: FUNS

  -1 [+] [-]

, 2018-10-09 12:08, pirms 6 gadiem
Dinamo'1988 rakstīja: Pret Barys vairākumu DR parasti nekādu cerību
Pastāvīgi kazahu klienti
Maza sīka piebilde. Barys no 56 vairākumiem realizējis 17 bet DR no 56 realizējis 16. Neredzu jūtamu atšķirību. Barys līgā 4.vietā vairākuma realizācijā, DR 6.vietā.

  +1 [+] [-]

, 2018-10-09 12:27, pirms 6 gadiem
Ja krievs vārtos,spēle jau zaudēta nesākoties.

  +3 [+] [-]

, 2018-10-09 12:28, pirms 6 gadiem
VietējaisMurisDzīvelīgs rakstīja: iemetu aci statistikas ailēs, un kas iekrita acīs?
Vitālijs Pavlovs , 14 sēles, 0+0=0 , lietderības koeficents -9
Stabilitāte neapskaužama!
Kalniņš rezultivitātē apdzen Pavļiku

     [+] [-]

, 2018-10-09 12:34, pirms 6 gadiem
pernambucano rakstīja: Kazahiem ģēre garantēta! Jāatmaksā par nelikumsakarīgo zaudējumu Rīgā. Molodčiki Dinamieši!
Ko teiksi, ja atkal kāsīs? Suns jebanais. Paveiksies ja mūsu khl atkritumi ko sametīs, jo uz veitejiem nīkuliem nav ko cerēt

     [+] [-]

, 2018-10-09 13:01, pirms 6 gadiem
Zin' pietiks tam Videlam un Majonem haltūrēt, lai met katrs pa 2 gol jau līdz 3. periodam, citādi, kas vēl nebūs. Mājupceļā jāatgriežas pa Uzvaru taku

     [+] [-]

, 2018-10-09 13:04, pirms 6 gadiem
EsIrLetinsh rakstīja: Domu es uztveru. Jautajums tikai - ko tu piedava ka risinajumu sai problemai?
nu ko es no malas varu piedāvāt reāli,komandā ir divi vārtsargu treneri kuriem par to maksā ,nedomāju ,ka mazāko algu.protams ,kā jau Funis pirms sezonas minēja ,ka ar Gudļevski būs ši nestabilitātes problēma,ne velti pērn bija dzirdēts ,ka viņu noskatijuši daži KHL klubi ,bet laikam tomēr saprata,ka nav jēgas viņu ņemt..nu par cik mums tas budžets ir minimāls ,tad visticamāk vārtsargus izvēlējās ne no tā stiprākā gala..manā skatijumā reāli jāmeklē 1 .,ja nummurs,ja grib tikt play off,ja tikai nodragāt sezonu, tad lai iztiek kā ir..nu neba jau tikai vārtsargs iegāž komandu,visa komada spēlē štruntīgi ,bet kur ir īstais iemesls varbūt uzzināsim sezonas beigās ,ja leģionāri izteiksies,vietējie neies spļaut akā..

  -1 [+] [-]

, 2018-10-09 13:14, pirms 6 gadiem
specha rakstīja: Zin' pietiks tam Videlam un Majonem haltūrēt, lai met katrs pa 2 gol jau līdz 3. periodam, citādi, kas vēl nebūs. Mājupceļā jāatgriežas pa Uzvaru taku
Un pietiks Gudļevskim haltūrēt vārtos. Lai vismaz pāris vārtus sezonas laikā iemet.

     [+] [-]

, 2018-10-09 13:25, pirms 6 gadiem
100 uz dinamo uzliku tikko

  +1 [+] [-]

, 2018-10-09 13:59, pirms 6 gadiem
Tas moments ka Kalninam 0+1 un pavolovs 0+0

     [+] [-]

, 2018-10-09 14:03, pirms 6 gadiem
invalidu biedriba rigas dinamo var braukt majas...

  -2 [+] [-]

, 2018-10-09 14:31, pirms 6 gadiem
Uzvarēsim 10-9.

     [+] [-]

, 2018-10-09 15:07, pirms 6 gadiem
FUNS rakstīja: Un pietiks Gudļevskim haltūrēt vārtos. Lai vismaz pāris vārtus sezonas laikā iemet.
Jā, un vismaz kā soms Kalniņš iedod pa kādam pasam. Ci'tādi, zin' izlaidušies te galīgi man, Svētais Rīgā lai iekur riktīgi pirti. Pēdējais laiks pastiprināt treneru štābu, kam te 2 vārtsargu treneri, lai nomaina Klodānu vismaz pret Sējēju- būs kas var atbildēt par aizsardzību. Tādi laiki..
1 2 36 komentāri