Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:271, Did:0, useCase: 3

Latvijas dambretisti Eiropas junioru čempionātā 100 lauciņu dambretē izcīna deviņas medaļas

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Latvijas dambretisti Eiropas junioru čempionātā 100 lauciņu dambretē izcīna deviņas medaļas
Foto: Latvijas Dambretes federācija

Latvijas Dambretes federācija informē, ka šodien Latvijas jaunie dambretisti Eiropas junioru čempionātā 100 lauciņu dambretē izcīnīja deviņas godalgas, no kurām divas zelta, četras sudraba un trīs bronzas.

Iepriekš ziņojām, ka 7. augustā Tallinā notikušajā Eiropas čempionātā 100 lauciņu dambretē ar klasisko laika kontroli Latvijas jaunie dambretisti guva teicamus panākumus, izcīnot divus čempiona titulus, vienu vicečempiona titulu un četras trešās vietas dažādās vecuma grupās.

Šodien, 8.augustā, norisinājās sacensības ar ātrās dambretes (rapid) laika kontroli. Latviju pārstāvēja sešdesmit pieci jaunie dambretisti, kuri startēja visās vecuma grupās. Mūsējie cīnījās ļoti atzīstami un izcīnīja deviņas medaļas, no tām divas zelta godalgas, četras sudraba un trīs bronzas godalgas.

U10 vecuma meiteņu grupā startēja divdesmit piecas dambretistes, no tām desmit jaunās spēlētājas no Latvijas. Varvara Ivanova ar sešpadsmit punktiem izcīnīja otro vietu, bet Anna Ļebedinska ar divpadsmit punktiem trešo vietu un bronzas godalgu.

U10 vecuma zēnu grupā startēja divdesmit deviņi jaunie dambretisti, tai skaitā četrpadsmit spēlētāji no Latvijas. Jaunais spēlētājs Artemijs Bogdanovs ar trīspadsmit iegūtajiem punktiem izcīnīja trešo vietu un bronzas godalgu.

U13 vecuma meiteņu grupā startēja divdesmit piecas dambretistes, no tām septiņas jaunās spēlētājas no Latvijas. Jaunā dambretiste Milana Fideline ieguva četrpadsmit punktus, izcīnot otro vietu un sudraba medaļu.

U13 vecuma zēnu grupā startēja četrdesmit divi jaunie dambretisti, tai skaitā trīspadsmit spēlētāji no Latvijas. Dambretists Iļja Trasko, iegūstot piecpadsmit punktus, izcīnīja čempiona titulu un zelta medaļu, kamēr Ernests Kalniņš ar trīspadsmit punktiem ierindojās trešajā vietā un saņems bronzas godalgu.

U16 vecuma meiteņu grupā startēja trīsdesmit piecas dambretistes, no tām piecas jaunās spēlētājas no Latvijas. Dambretiste Alisa Orlova ieguva trīspadsmit punktus, izcīnot otro vietu un sudraba medaļu.

U16 vecuma zēnu grupā startēja divdesmit deviņi jaunie dambretisti, tai skaitā septiņi spēlētāji no Latvijas. Viens no sacensību favorītiem Pēteris Kripans izcīnīja Eiropas čempiona titulu un zelta medaļu, iegūstot četrpadsmit punktus.

U19 vecuma grupā juniorēm startēja piecpadsmit dambretistes, no tām piecas spēlētājas no Latvijas. Labāko rezultātu no mūsu spēlētājām sasniedza Jelizaveta Zaharova, kura izcīnīja astoņus punktus un desmito vietu.

U19 vecuma grupā junioriem startēja divdesmit pieci jaunie dambretisti, tai skaitā četri spēlētāji no Latvijas. Ļoti sekmīgu rezultātu uzrādīja mūsu spēlētājs Reinis Štāls, kurš, iegūstot divpadsmit punktus, izcīnīja otro vietu.

Rīt Eiropas jauniešu čempionāts turpināsies ar sacensībām ātrspēlē, kurās arī piedalīsies Latvijas dambretisti.

Informāciju sagatavoja:
Latvijas Dambretes federācija

     [+] [-]

, 2023-08-08 23:24, pirms 9 mēnešiem
Kur notika sacensības? Kāpēc tik maza citu valstu pārstāvniecība?