Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Hamiltons saņem piecu starta vietu sodu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Hamiltons saņem piecu starta vietu sodu
Lūiss Hamiltons
Foto: imago / Scanpix

Nedēļas nogalē Austrijā notiks F1 sezonas devītais posms. Pirmajos treniņbraucienos labākais rezultāts piederēja Lūisam Hamiltonam, taču viņš par ātrumkārbas neatļautu nomaiņu saņēmis piecu starta vietu sodu.

Noteikumi paredz, ka ar vienu ātrumkārbu jāveic seši posmi pēc kārtas, tomēr Lūiss Hamiltons noteikumus pārkāpis – viņa formulā tā nomainīta pirms Austrijas Grand Prix, kas ir sezonas devītais posms. Tādējādi jāsaņem sods – jāstartē no piecas vietas zemākas pozīcijas, nekā sasniegts kvalifikācijā.

Hamiltons vakar bija labākais gan pirmajos, gan otrajos treniņbraucienos. Otrajos viņš par 0,147 sekundēm apsteidza galveno konkurentu Sebastianu Fetelu, bet par 0,216 sekundēm bija labāks nekā komandas biedrs Valteri Botass. Savukārt pirmajos treniņos Fetels bija ceturtais, atpaliekot 0,449 sekundes.

Iepriekšējā posmā, kas notika Azerbaidžānā, Hamiltona un Fetela starpā izcēlās pamatīgas nesaskaņas, kas pārauga skandālā, kad vācietis, braucot aiz drošības mašīnas, tīšām ietriecās sāncenša formulā, saņemot desmit sekunžu sodu un neskaitāmus žurnālistu jautājumus par incidentu. Viņš norādīja, ka nelepojas ar savu rīcību un atvainojās par izdarīto.

Hamiltons ilgi atradās sacensību vadībā, tomēr tehniska ķibele viņam lika doties boksos. Tādējādi "Mercedes" pilots finišēja piektajā vietā – vienu pozīciju aiz Fetela. Vācietis ir kopvērtējuma līderis – viņš savācis 153 punktus, bet Hamiltonam ir par 14 punktiem mazāk. Abi sportisti uzvarējuši trijos posmos, bet Fetela sliktākais rezultāts ir divas ceturtās vietas, kamēr Hamiltons bijis septītais un piektais.

Izmantotie resursi:
Austrian GP: Lewis Hamilton to receive grid...

  -1 [+] [-]

, 2017-07-08 09:51, pirms 7 gadiem
Prieks censties
Dods devējam atdots!

  -1 [+] [-]

, 2017-07-08 10:48, pirms 7 gadiem
Nedomāju, ka 5 vietu sods Hamiltonam kaut ko mainīs... Austrija tomēr nav ļoti sarežģīta un ir 3 garas taisnes, kurās var veikt apdzīšanu... Hamiltonu pašu slikti ietekmēt var tikai paša neveiksme - vai nu kāda kļūda, vai tehnikas sabojāšanās... visādi citādi viņš joprojām ir viens no reālākajiem kandidātiem uz uzvaru...

     [+] [-]

, 2017-07-08 11:47, pirms 7 gadiem
fans81 rakstīja: Prieks censties
Dods devējam atdots!
Kāds tam sakars?
Sodus par motoru un kārbu maiņām piloti saņem regulāri. Arī Fettels, Botass un Kimi sezonas gaitā vismaz reizi visticamāk tiks pie šāda soda. Jautājums ir par to, kā komanda savus resursus samenedžē, Mercedess šajā gadījumā izvēlējušies saņemt sodu vienā no apdzīšanām visdraudzīgākajām trasēm.

     [+] [-]

, 2017-07-08 14:05, pirms 7 gadiem
Botass Vettelu notorēs aiz sevis un palaidīs Hami garām,viss būs kārtībā

     [+] [-]

, 2017-07-08 16:12, pirms 7 gadiem
petravicus rakstīja: Nedomāju, ka 5 vietu sods Hamiltonam kaut ko mainīs... Austrija tomēr nav ļoti sarežģīta un ir 3 garas taisnes, kurās var veikt apdzīšanu... Hamiltonu pašu slikti ietekmēt var tikai paša neveiksme - vai nu kāda kļūda, vai tehnikas sabojāšanās... visādi citādi viņš joprojām ir viens no reālākajiem kandidātiem uz uzvaru...
-1

Tu esi stulbs.