Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

MVP Klavels: ''Uzvarējām bez četriem līderiem. Tas pasaka daudz''

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

MVP Klavels: ''Uzvarējām bez četriem līderiem. Tas pasaka daudz''
Džians Klavels pa labi. Foto: Delfi.ee

Šovakar par ''Pafbet'' Latvijas-Igaunijas apvienotās līgas čempionvienību kļuva Ukrainas klubs Slobožanskas ''Prometey''. Final Four turnīra vērtīgākā spēlētāja balvu izpelnījās Puertoriko aizsargs Džians Klavels, kurš pēc mača sarunā ar ''Sportacentrs.com'' norādīja, ka individuālais apbalvojums nav viņa, bet gan visas komandas nopelns.

Pirmajā puslaikā Slobožanskas klubs iekrāja septiņu punktu pārsvaru, bet otrajā puslaikā, jo īpaši trešajā ceturksnī, nosvēra svaru kausus par labu sev ar teicamu spēli aizsardzībā. To kā galveno uzvaru kaldinošo faktoru atzīmēja arī Final Four vērtīgākais spēlētājs Džians Klavels: ''Spēlējām labi aizsardzībā. Mums bija tikai septiņu spēlētāju rotācija. Cīnījāmies no visas sirds. Treneris ģērbtuvē teica, ja spēlēsim ar sirdi un lielu pašatdevi, uzvarēsim spēli. Tā arī notika.''

''Sagaidījām fizisku spēli. Tas ir fināls, izslēgšanas spēles. Tā ir ''VEF Rīga'' – komanda, kas daudz uzvarējusi šajā līgā. Mums vajadzēja viņiem atbildēt ar tikpat fizisku spēli, neraugoties uz sastāva iztrūkumiem. VEF centās mūs nogurdināt. Nezinu, kā mums tas izdevās, bet izcīnījām titulu,'' turpināja rezultatīvais Puertoriko aizsargs.

Vairāk nekā 60% ''Prometey'' izpildīto metienu no spēles bija trīspunktnieki. ''Daudz paļāvāmies uz tālmetieniem. Mani ceļgali šobrīd ir ļoti sliktā stāvoklī. Arī Ivanam Tkačenko ir problēmas ar plecu, taču mums vajadzēja spēlēt caur sāpēm. Esmu ļoti pateicīgs par titula izcīnīšanu,'' pēc mača stāstīja Klavels.

Puertoriko basketbolists gan piebilda, ka problēmas ar ceļgaliem nav nopietnas un aizsargs būšot gatavs otrdien gaidāmajam ULEB Eirokausa astotdaļfināla duelim pret Hamburgas ''Towers''.

''Latvijas-Igaunijas līgas čempiontituls nozīmē ļoti daudz. Mēs to izcīnījām bez četriem starta piecinieka spēlētājiem. Tas pasaka daudz par komandas treneriem un sastāvu. MVP balva ir komandas sasniegums. Nebūtu to paveicis bez saviem komandas biedriem un treneriem,'' noslēdza ''Prometey'' līderis.

  +3 [+] [-]

, 2023-04-08 22:45, pirms gada
Tas pasaka daudz par pretinieku.

     [+] [-]

, 2023-04-09 08:15, pirms gada
Tas pasaka daudz par pārējo komandu līmeni.

     [+] [-]

, 2023-04-10 09:44, pirms gada
Tas pasaka daudz par pretinieku komandas galvenā trenera kvalifikāciju.. Nespējot taktiski izmantot šādus Prometey sastāva robus.