Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Šveicietim Fialam četri punkti spēlē, tikpat arī Draizaitlam un Makdeividam

Rolands Eliņš

Šveicietim Fialam četri punkti spēlē, tikpat arī Draizaitlam un Makdeividam
Kevins Fiala. Foto: USA TODAY Sports/Scanpix

Šonakt Nacionālajā hokeja līgā aizvadītas piecas spēles, kurās par īpašu rezultativitāti parūpējās Minesotas "Wild", ar 8:3 apspēlējot "Avalanche". Šajā spēlē Šveices uzbrucējs Kevins Fiala guva četrus punktus. Četri punkti šonakt arī Edmontonas "Oilers" zvaigznēm Konoram Makdeividam un Leonam Draizaitlam, sekmējot savas komandas uzvaru 4:2 pār "Senators".

Edmontonas "Oilers" uzvarā pilnīgi visos komandas vārtu guvumos piedalījās Konors Makdeivids un Leons Draizaitls, katrs savācot pa četriem punktiem. Makdeividam 1+3, kamēr Draizaitlam "hat-trick" un rezultatīva piespēle. Abi laukumā pavadīja vairāk nekā 23 minūtes, ieskaitot 4:18 minūtes vairākumā, un kopā izdarīja 12 metienus pa vārtiem, kas bija vairāk nekā trešdaļa no visiem "Oilers" metieniem.

Abi "Oilers" uzbrucēji līdz ar to vēl vairāk nostiprinājuši savu vadību līgas rezultatīvāko spēlētāju sarakstā. Makdeivids tajā ir vadībā ar 68 punktiem 40 spēlēs, kamēr Draizaitls guvis 61 punktu. Nevienam citam šosezon nav vairāk nekā 51 punkta.

"Oilers" ar šo panākumu pacēlusies uz otro vietu Kanādas divīzijā, kamēr Otavai, divīzijas pastarītei, šis ir ceturtais zaudējums piecās spēlēs.

Ar četriem punktiem šonakt atzīmējās arī Šveices uzbrucējs Kevins Fiala, kurš palīdzēja Minesotas "Wild" ar 8:3 pārspēt "Avalanche". Fiala guva trīs vārtus un veica rezultatīvu piespēli, savu sezonas rēķinu paceļot līdz 25 punktiem 35 spēlēs, un viņam īpaši veiksmīgs bijis šis laiks – punkti gūti septiņās spēlēs pēc kārtas. Fiala šonakt guva savas NHL karjeras pirmo "hat-trick", kā arī kļuva par ceturto Šveices hokejistu NHL, kurš savācis četrus punktus vienā mačā.

"Wild" un "Avalanche" mačā rezultāts vēl otrā perioda vidū bija 4:3, taču Minesota turpinājumā guva četrus bezatbildes vārtus. Pie trim punktiem "Wild" rindās tika krievu debitants Kirils Kaprizovs (2+1), zviedrs Viktors Rasks (0+3) un kanādiešu aizsargs Džarens Spērdžeons (0+3).

Savu trīs zaudējumu sēriju pārtrauca "Kings", kas ar 4:3 pārspēja "Coyotes", lai gan mača gaitā bija iedzinējos ar 1:3, bet Toronto ar 3:2 pārspēja Monreālu. "Maple Leafs" vārtos Džeks Kempbels atvairīja 32 no 34 metieniem un guva savu desmito uzvaru šosezon aizvadītajās desmit spēlēs. Savukārt Sentluisas "Blues" vārtos Džordans Biningtons atvairīja 50 no 51 metiena, sekmējot savas komandas panākumu pret Lasvegasu, turklāt Biningtons vienīgo reizi pārspēts tika vien 56. minūtē.

NHL spēļu rezultāti

KomandasRez.KomandasRez.
Senators-Oilers2:4Maple Leafs-Canadiens3:2
Wild-Avalanche8:3Blues-Golden Knights3:1
Kings-Coyotes4:3

Izmantotie resursi:
Official Site of the National Hockey League |...