Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

"Ogre/Miandum" un "Latgols" sāks cīņu par bronzu, tiešraide Sportacentrs.com TV

Jānis Pārums

"Ogre/Miandum" un "Latgols" sāks cīņu par bronzu, tiešraide Sportacentrs.com TV
Foto: Ritvars Raits

Svētdien plkst. 18:00 sērijā līdz trijām uzvarām sāksies cīņa par bronzu SynotTip handbola Virslīgā starp "Ogre/Miandum" un Ludzas "Latgola" handbolistiem. Tiešraide Sportacentrs.com.

Zīmīgi, ka jau otro sezonu pēc kārtas gan par bronzu, gan par zeltu (Dobeles "Tenax" – "Celtnieks Rīga") cīnās vienas uz tās pašas komandas. Tiesa, ja ogrēnieši un ludzānieši cīņu uzsāk jau šajā nedēļas nogalē, tad cīņa par zeltu sāksies pēc nedēļas, 14. aprīlī Dobelē.

Sezonas gaitā komandas cīnījušās ar mainīgiem panākumiem. Pirmo posmu "Latgols" noslēdza otrajā pozīcijā, kamēr otrais posms ludzāniešiem vairāku faktoru dēļ izvērtās pagalam neveiksmīgs un regulārais čempionāts tika noslēgts ceturtajā vietā. Savukārt "Ogre/Miandum" pēc ceturtās vietas pirmajā posmā otrajā pakāpās uz trešo pozīciju.

Ceturtdaļfinālā "Latgols" divu spēļu summā ar 62:52 tika galā ar ASK/LSPA, bet pusfinālā nespēja rast pretargumentus regulārā čempionāta uzvarētājai un galvenajai favorītei Dobeles "Tenax", piekāpjoties ar 0-2 (26:35, 25:34). "Ogre/Miandum" ceturtdaļfinālā ar 75:49 sakāva Vaiņodi, bet pusfinālā ar 0-2 (23:26, 28:31) atzina čempiones "Celtnieks Rīga" pārākumu.

Savstarpējās spēlēs šosezon bilance ir par labu ogrēniešiem, kas uzvarējuši četros no pieciem mačiem (27:24, 27:20 (LHF prezidenta kausā), 35:25 un 35:26), bet vienīgo zaudējumu piedzīvojuši sezonas sākumā (26:38). Lai arī regulārajā čempionātā spēles lielākoties noslēgušās ar lielu pārsvaru kādai no komandām, diez vai tā būs arī bronzas sērijā, it sevišķi, ja komandas būs optimālajos sastāvos.

"Ogre/Miandum" un "Latgols" spēli tiešraidē varēs redzēt gan kanālā Sportacentrs.com TV, gan interneta tiešraidē.

Bronzas sērija norisināsies līdz kādas komandas trim uzvarām. Otrā spēle tiks aizvadīta 14. aprīlī plkst. 13:00 Ludzā.

Svētdien notiks arī viena spēle turnīrā par 5. līdz 7. vietu – Vaiņodes handbolisti savā laukumā uzņems ASK/LSPA. Abas komandas cīņu par piekto vietu uzsāka ar zaudējumu, piekāpjoties "Jūrmalas sportam" (vaiņodnieki ar 29:34, armijnieki ar 25:26), kas tādējādi mini turnīra pirmo apli noslēgs pirmajā pozīcijā

Izslēgšanas spēles
Turnīra tabulas
Rezultatīvākie spēlētāji

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv