Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Vaņins un "Sion" iekļūst Šveices kausa finālā

Rolands Eliņš

Vaņins un "Sion" iekļūst Šveices kausa finālā
Andris Vaņins
Foto: photos-people.ch

Latvijas izlases pamatvārtsarga Andra Vaņina pārstāvētā „Sion” vakar ar 1:0 pārspēja „Zurich” un 13 reizi kluba vēsturē iekļuva Šveices kausa finālā, kurā spēkosies ar „St. Gallen” un „Basel” uzvarētāju.

Andris Vaņins „Sion” vārtos stājās arī pēc nedēļas nogalē aizvadītās ļoti neveiksmīgās spēles, kad ielaida piecus vārtus jau pirmajās 38 minūtēs. Tiesa, tikai pēdējie piektie vārti bija viņa kļūdas rezultātā, bet pirmajos četros ļoti slikti bija darbojusies „Sion” aizsardzība, kurai vakar bija vēl grūtāks pretinieks – Superlīgas trešās vietas īpašniece „Zurich”.

„Sion” izdevās izvirzīties vadībā 48. minūtē, kad vārtus guva senegālieties Mousa Konate, kurš pēdējos četros mačos „Sion” sastāvā izcēlies ar sešiem vārtiem. „Zurich”, kas ieguva Šveices kausu pagājušajā gadā, mača beigās bija laba iespēja panākt neizšķirtu, taču lieliski nospēlēja Vaņins, glābjot komandu un ievedot to finālā.

Finālspēle notiks septītajā jūnijā, un tajā „Sion” spēkosies pret „St. Gallen” un „Basel” dueļa uzvarētāju, kurš tiks noskaidrots šovakar. ”Sion” jau šobrīd var lepoties ar vēsturisku priekšrocību, jo līdz finālam nokļuvusi 13. reizi un pirmajās 12 arī uzvarējusi. Pēdējoreiz tas tika paveikts 2011. gadā, kad sastāvā bija arī Latvijas vārtsargs.

Savukārt Polijas Ekstraklasē vakar Vladimirs Kamešs palika „Pogon” rezervē zaudējumā pret līgas pastarīti „Zawisza” (1:2). „Pogon” līdz ar to palaida garām iespēju pakāpties uz astoto vietu kopvērtējumā, kas ļaus pēc regulārās sezonas beigām piedalīties cīņā par medaļām.

Izmantotie resursi:
Coupe de Suisse: le FC Sion s'offre une...

     [+] [-]

, 2015-04-08 10:49, pirms 9 gadiem
"līdz finālam nokļuvusi 13. reizi un pirmajās 12 arī uzvarējusi"

kas līdzīgs futbolā citur tik augstā līmeni ir noticis ?

     [+] [-]

, 2015-04-08 11:24, pirms 9 gadiem
Dinamo
nu jaa, 12 finaali, tas ir normals limenis, bet 12 triumfi, taa ir augstakaa klase, sij komandai ar finala spiedienu noteikti nav problemas.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-04-08 12:58, pirms 9 gadiem
Sanāk, ka Eirokausi gandrīz garentēti ar šo, ja?

     [+] [-]

, 2015-04-08 15:50, pirms 9 gadiem
Malacis, pagājušā spēle bija tikai nevaiksmīga diena komandai. Jācer, ka iesāktā tradīcija Sionai turpināsies