Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Ikauniekam vārti dublieros, Jagodinskis un Fertovs atgriežas sākumsastāvā

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Ikauniekam vārti dublieros, Jagodinskis un Fertovs atgriežas sākumsastāvā
Aleksandrs Fertovs Kjelces "Korona" kreklā
Foto: korona-kielce.pl

Šodien attiecīgi Ukrainas un Polijas augstākajā līgā savu komandu pamatsastāvos izgāja Vitālijs Jagodinskis un Aleksandrs Fertovs, kuri iepriekš pabija arī rezervistu statusā. Savukārt Andra Vaņina "Sion" piedzīvoja sāpīgu zaudējumu Bernē pret "Young Boys". Priecīga ziņa pienākusi no Francijas - Jānis Ikaunieks guvis vārtus dublieru komandas sastāvā.

Andris Vaņins un "Sion" šodien Šveices superlīgā bija rokas stiepiena attālumā no pārsteiguma sarūpēšanas - Bernē gandrīz 15 tūkstošu skatītāju klātbūtnē zaudējums ar 2:3 pret turnīra vicelīderi "Young Boys". Mājinieki pirmā puslaika izskaņā ieguva divu vārtu pārsvaru, ko atjaunoja uzreiz arī pēc "Sion" pirmā vārtu guvuma 69.minūtē. Tomēr viesi ne tikai samazināja rezultāta starpību, bet teju izrāva neizšķirtu mača pēdējā minūtē - Konatē sitiens ar galvu bija mazliet neprecīzs.

Vaņins aizvadīja visu spēli, pāris reižu glāba komandu no vārtu zaudējuma, savukārt ielaistajos vārtos Andra vainas nebija - pirmajos divos gadījumos nogulēja "Sion" aizsargi, atļaujot "Young Boys" izdarīt netraucētu sitienu no soda laukuma vidus, savukārt trešo reizi mājinieki pārspēja Vaņinu pēc veiksmīga un precīza sitiena ar galvu no 14 metru attāluma. Andrim arī dzeltenā kartīte otrā puslaika sākumā par nesportisku uzvedību - mūsu vārtsargs bija neapmierināts ar pretinieku uzbrucēja bīstamo spēli.

"Sion" ir tuvu izkrišanas zonai, tāpēc, lai sezonas beigas nebūtu nervozas, vēlams martā sakrāt labu punktu ražu. Šodien Sionai tas neizdevās, un Vaņina "Sion" jau pēc šīs kārtas varēja nonākt pēdējā vietā jeb izkrišanas zonā, taču zaudējumus piedzīvoja arī savainotā Edgara Gaurača "Aarau" (0:2 pret "St.Gallen") un "Luzern", tādējādi tabulas apakšgala trīs komandas saglabāja veco situāciju:

VKlubsSP
1FC Basel 18932351
2BSC Young Boys2344
3FC Zürich2341
4FC Thun2335
5FC St Gallen2234
6Grasshopper Club Zürich2323
7FC Vaduz2323
8FC Sion2220
9FC Luzern2319
10FC Aarau2318

Priecīga ziņa pienākusi no Francijas - Jānim Ikauniekam 1.vārti! Tiesa, tas notika dublieru komandas sastāvā, taču tāpat patīkami. Ikaunieks 75.minūtē panāca 3:0, palīdzot "Metz II" Francijas 4.līgā ar 3:0 apspēlēt "St.Etienne II". Kā jau rakstījām, galvenās komandas pieteikumā Ikaunieks netika 2.spēli pēc kārtas. Tikmēr "Metz II" pēc divām uzvarām pēdējās divās spēlēs izlīdusi no pēdējās vietas un tikusi līdz 13.pozīcijai (no 16).

Ukrainas Premjerlīgā mūsu 23 gadus vecais centra aizsargs Vitālijs Jagodinskis rudens daļā 12 reizes izgāja pamatsastāvā, taču pēc viņa kluba "Hoverla" sastāva pastiprināšanas pavasara daļas 1.mačā palika rezervē. To maču "Hoverla" neizteiksmīgi zaudēja, un komandas treneris Vjačeslavs Groznijs atbilstoši draudīgajam uzvārdam pamatsastāvā veica uzreiz vairākas izmaiņas. Uz rezervistu soliņa tika nosēdināts jauniegūtais futbolists Igors Koroteckis, un pamatsastāvā atgriezās Jagodinskis, veidojot centra aizsargu pāri kopā ar Togo spēlētāju Serge Akakpo. Diemžēl "Hoverla" arī šodien nospēlēja vāji un viesos ar 0:2 zaudēja tabulas vidusdaļas vienībai Poltavas "Vorskla". "Hoverla" saglabā 12.pozīciju 14 komandu konkurencē.

Aleksandrs Fertovs, pievienojies Kieļces "Korona", pavasara daļas 1.spēlē izgāja pamatsastāvā, bet nākamajos divos mačos nāca tikai uz maiņu. Šodien, savā 4.spēlē, Fertovs atgriezās starta vienpadsmitniekā, palīdzot izbraukumā paņemt vienu punktu pret 7.vietā esošo "Podbeskidzie". 1.reizi Fertovs nospēlēja visas 90 minūtes, "Korona" ieņem 13.vietu (no 16).

Šajā nedēļas nogalē atsācies Polijas 1.līgas turnīrs. Maksima Rafaļska Suvalku "Wigry" savā laukumā divu tūkstošu skatītāju klātbūtnē ar 2:0 pārspēja Siedļces "Pogon", paceļoties uz 11.vietu 18 komandu konkurencē. Rafaļskis savainojuma dēļ (sastiepts muskulis) nespēlēja.

Azerbaidžānas čempionātā Oskara Kļavas AZAL savā stadionā ar 2:0 pārspēja pastarīti "Baku", saglabājot 6.pozīciju 10 komandu konkurencē. Spēlē, kurā tika parādītas divas sarkanās un piecas dzeltenās kartītes, Kļava, kuram trīs sezonās Azerbaidžānā kopā 76 spēlēs sakrātas 23 dzeltenās kartītes, šodien nospēlēja 90 minūtes un šoreiz iztika bez tiesneša brīdinājumiem.

Itālijas 3.līgā Sergeja Vorobjova "Albinoleffe" nospēlēja 0:0 ar "Renate", saglabājot 18.vietu (no 20). Vorobjovs šai mačā uznāca uz maiņu 70.minūtē. Kopā Vorobjovam 21 spēle (pamatsastāvā - 10) un pagaidām gūto vārtu nav.

  +4 [+] [-]

, 2015-03-08 21:25, pirms 9 gadiem
Konts atvērts, tagad tik lai sāk ripot

  +2 [+] [-]

, 2015-03-08 21:25, pirms 9 gadiem
Maišelim gāls vāļļ
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2015-03-08 21:34, pirms 9 gadiem
Malacis Janka!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2015-03-08 22:16, pirms 9 gadiem
Sākumā ir jāsit goli dublieros, lai tiktu sist uz pirmo komandu. Prieks, ka Jankam tas ir izdevies un tādā pašā garā jāturpina.

Prieks arī par Fertova un Jagodinska atgriešanos pamatsastāvos. Skaidrs, ka viņi abi tiks izsaukti uz izlases mačiem, kas straujiem soļiem tuvojas.

     [+] [-]

, 2015-03-08 23:04, pirms 9 gadiem
Viegli nebūs pierādít, ka citi konkurenti Metz ir kā tūristi, kuri atpūšas laukumā