Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Latvijā nākamgad paredzēts spīdveja ''Grand Prix'' posms un U21 komandu PČ

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Latvijā nākamgad paredzēts spīdveja ''Grand Prix'' posms un U21 komandu PČ
Andžejs Ļebedevs

Šodien publicēts 2023. gada sezonas spīdveja ''Grand Prix'', pasaules kausa un U21 sacensību kalendārs. Plānots, ka Latvija rīkos ''Grand Prix'' sezonas septīto posmu un U21 komandu pasaules čempionātu.

Spīdveja ''Grand Prix'' jeb pasaules čempionāta sezonā kopumā paredzēti desmit posmi. Sezonas starts 29. aprīlī paredzēts Horvātijā, bet noslēgums – 30. septembrī Polijā. Vēl posmus rīkos arī Čehija, Vācija, Zviedrija, Lielbritānija, Latvija un Dānija.

Sacensības Rīgā pēc publicētā kalendāra plānotas 12. augustā. Kā ziņu aģentūrai LETA norādīja Latvijas Motosporta federācijas (LaMSF) Treka komisijas vadītājs Vladimirs Ribņikovs, nav izslēgta septītā posma norise Daugavpilī, ja galvaspilsēta to uzņemt nespēs.

Tāpat Ribņikovs atklāja, ka vēl nav skaidrības par posma finansējumu: ''Esam iesnieguši pieteikumu sacensību iekļaušanai kalendārā. Tagad tiek risināts jautājums par finansējumu sacensību norisei. Novembrī mums vajag atrisināt šos jautājumus, tajā skaitā tos, kas saistīti ar rīkotājpilsētu.''

Sacensību rīkošanas licences maksa ir 200 tūkstoši eiro.

Iepriekš prestižākās spīdveja sacensības Latvijā norisinājās 2017. gadā, ''Grand Prix'' posmu uzņemot Daugavpilij.

Gaidāmās sezonas pirmajā posmā rezerves braucējs būs Latvijas vadošais spīdvejists Andžejs Ļebedevs. Posmu rīkojot Latvijai, mājiniekiem ir iespēja tikt pie wildcard, tādējādi Rīgā uz starta varētu iziet pat divi latviešu spīdvejisti.

Sacensību organizatoru publicētajā kalendārā Latvijai uzticēta arī U21 pasaules komandu čempionāta rīkošana. Tā norise 11. augustā plānota Rīgā.

2023. gada pasaules kauss no 25. līdz 29. jūlijam norisināsies Polijas pilsētā Vroclavā, bet U21 individuālais pasaules čempionāts tiks aizvadīts trīs posmos Čehijā (2. jūnijā), Polijā (23. jūnijā) un Dānijā (15. septembrī).