Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

"VEF Rīga" uzņems savu bijušo treneri Butautu mačā pret "Astana"

Rolands Eliņš

"VEF Rīga" uzņems savu bijušo treneri Butautu mačā pret "Astana"
VEF Rīga basketbolisti
Foto: Romāns Kokšarovs/F64

17:00 „Arēnā Rīga” šovakar savu kārtējo VTB Vienotās līgas spēli aizvadīs „VEF Rīga”, kura uzņems sava labā paziņas Ramūna Butauta trenēto „Astana”. Rīgas komandai šis būs mēģinājums gūt sezonas otro uzvaru. Spēles tiešraide būs pieejama Rīga TV 24.

„VEF Rīga” pēc pagalam neveiksmīgā sezonas sākuma atguvusi uzvaras garšu un no pēdējiem pieciem mačiem uzvarējusi trijos. Tiesa, divi no tiem bija Latvijas Basketbola līgā, bet VTB līgas bilance (1-5) joprojām ir krietni zem vidējā līmeņa. Šobrīd tas ļauj ieņemt tikai 14. vietu līgā, taču arī šodienas pretiniece nevar daudz lielīties ar iespaidīgiem panākumiem – četrās spēlēs arī tikai viena uzvara.

„Astana” vienību jau otro sezonu trenē VEF bijušais galvenais treneris Ramūns Butauts, kurš pie Rīgas komandas stūres bija vairākus gadus. Viņš pagājušajā sezonā aizveda „Astana” līdz ceturtajam Kazahstānas čempionu titulam pēc kārtas, bet VTB līgā šī komanda iekļuva izslēgšanas spēlēs, kur gan izstājās pirmajā kārtā. Vienreiz Butauts „Astana” priekšgalā jau spēkojās pret VEF, aprīlī gūstot uzvaru saspringtā mačā ar 79:78. Šobrīd gan abas komandas piedzīvojušas lielas izmaiņas, turklāt VEF arī ieguvusi jaunu galveno treneri Karlosa Frades personā.

„Astana” komandā ir četri ASV leģionāri, kuri pārsvarā arī veido spēli. Pieredzējušais uzbrucējs Niks Keiners-Medlijs pirmajās četrās spēlēs izcēlies ar 18.8 punktiem un deviņām atlēkušajām bumbām, turklāt iepriekšējā mačā pret „Nymburk” bija praktiski neapturams un savāca „double-double” ar 19+17. VEF būs jāuzmanās arī no 1,88m garā aizsarga Keneta Heisa, kurš guvis 16.3 punktus vidēji spēlē.

Kazahstānas komanda gan par spīti Keinera-Medlija bumbu vākšanai ir viena no sliktākajām atlēkušo bumbu izcīnīšanā, kamēr VEF šajā rādītājā ir dalītā pirmajā vietā. Vidēji mačā 39.8 izcīnītas bumbas ir arī „Avtodor” vienībai. VEF rindās gan nav vieta izteikta līdera atlēkušo bumbu ziņā, taču 10 (!) spēlētāji var lepoties ar vidēji spēlē savāktām divām bumbām. Arī punktu gūšanā komanda darbojas sabalansēti, un Ludvigs Hokansons ar 12.5 punktiem ir rezultatīvākais.

„Mums jāspēj pielāgoties un izpildīt iecerēto,” intervijā VEF Rīga mājaslapai norādījs Gilje Ruvio. „Atnākot trenerim Karlosam, viņš gribēja radīt jaunu stilu, kāds šeit nav bijis. Tas ir citādāks, tāpēc mums kā komandai vēl jāsaprot, kas tiek prasīts. Līdz ar to sākumā un arī šajā sezonas daļā ir sarežģītāk, bet beigās, kad jau būs nostiprinājusies sapratne par sistēmu, domāju, ka būs jau daudz labāk.”

Šodien VTB līgas spēli aizvadīs arī Ainara Bagatska un Artūra Štālberga vadītā „Nizhny Novgorod” ar Kasparu Bērziņu sastāvā. Tai paredzēta tikšanās ar „Krasny Oktyabr” vienību, kura no pirmajām sešām sezonas spēlēm uzvarējusi divās, kamēr Bagatska komanda zaudējusi tikai vienreiz. Bērziņš iepriekšējā kārtā tika atzīts par labāko visā līgā, bet sezonā kopā izcēlies ar 11.3 punktiem un 5.7 atlēkušajām bumbām. Viņš spēli savā laukumā sāks 16:30 pēc Latvijas laika.

Izmantotie resursi:
Главная | Единая Лига ВТБ
Gilje Rubio: Ar katru sezonu pārsteigt mani ir...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2015-11-07 11:31, pirms 9 gadiem
Par uzvaru!

  +5 [+] [-]

, 2015-11-07 11:37, pirms 9 gadiem
Daņila Fox rakstīja: Par naivo zaudējumu
Zini, kas mani izbrīna? Tas, ka tu, gudriniek, atnāc, paheito un tev diena ir izdevusies. Nezinu, kāds tev IQ un kāda cieņa pret valsts komandu starptautiskā turnīrā, bet tu un daži citi stilīgāki nepaliekat.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2015-11-07 11:41, pirms 9 gadiem
#MyLittlePony rakstīja: par Astanas uzvaru, vai Pār Astanu?
Un tu arī, te sēdi un gaidi, kad kaut ko gudru pateikt un liecies stilīgs

  +6 [+] [-]

, 2015-11-07 11:41, pirms 9 gadiem
Daņila Fox rakstīja: man nav žēl tads naivais kā tu faneļo par lūseru komandu ,velak lielāks prieks par zaudējumu
Man žēl tevis
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-11-07 11:46, pirms 9 gadiem
#MyLittlePony rakstīja: lai var kā gribētos,lai savējie uzvar, bet ja cerību nav, k otad darīt?
Nu tu redzēsi, šodien uzvarēs, tici man
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2015-11-07 11:56, pirms 9 gadiem
Dīvāns rakstīja: Zini, kas mani izbrīna? Tas, ka tu, gudriniek, atnāc, paheito un tev diena ir izdevusies. Nezinu, kāds tev IQ un kāda cieņa pret valsts komandu starptautiskā turnīrā, bet tu un daži citi stilīgāki nepaliekat.
Viņš tak trollis. Agrāk domāju ka jūsējais, bet tad sapratu ka vnk. trollis. BKV noliek, VEF noliek utt.

  +1 [+] [-]

, 2015-11-07 12:01, pirms 9 gadiem
Daņila Fox rakstīja: man tevis nugi gan nav žēl
Iemācies rakstīt

  +1 [+] [-]

, 2015-11-07 12:19, pirms 9 gadiem
Beidzot ceru, ka Vef spēs aizvadīt 40 stabilas minūtes un izcīnīs uzvaru!

  -1 [+] [-]

, 2015-11-07 12:57, pirms 9 gadiem
GRIFFONS rakstīja: Beidzot ceru, ka Vef spēs aizvadīt 40 stabilas minūtes un izcīnīs uzvaru!
Paliksi cerot.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-11-07 15:50, pirms 9 gadiem
Daņila Fox rakstīja: Par naivo zaudējumu
izlasi tu noliec,Dinamo tu noliec,vef tu noliec,letiņus NHL,NBa tu noliec.par ko tad ak svētais,gudrais Daņila ir jāfano?

     [+] [-]

, 2015-11-07 16:12, pirms 9 gadiem
Manas pilsētas labākajai un Latvijas čempionu komandai - VEFiņam, grūts sezonas sākums. Skaidrs, ka troļļi struto. Domaju, ka prakse VTB ir lieliska iespēja celt meistarību. Sparingi ar spēcīgiem partneriem veido komandas garu. Nedaudz dīvainais un excentriskais treneris rada zināmas šaubas, bet vai pagājušosazon daudzi te nebļāva, ka Koļu nost? Būsim pozitīvi un gaidīsim pavasari, tas visu saliks vietās.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja