Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

CSKA pagarina līgumu ar Itudi līdz 2019. gadam

CSKA pagarina līgumu ar Itudi līdz 2019. gadam
Dimitris Itudis
Foto: AFP/Scanpix

Krievijas kluba Maskavas CSKA vadība pagarinājusi sadarbības līgumu ar grieķu speciālistu Dimitri Itudi, kura vadībā komanda šosezon kļuva par ULEB Eirolīgas čempioni un ir divu uzvaru attālumā no uzvaras arī Krievijas čempionātā.

45 gadus vecais Itudis ar CSKA strādā otro sezonu, bet pēc šīs sezonas līgums ar klubu būs beidzies. Tāpēc Maskavas kluba vadība laikus noslēgusi jaunu līgumu ar speciālistu, kas paredz abu pušu sadarbību vēl uz trim gadiem jeb līdz 2019. gada vasarai.

Ituda vadībā CSKA divas reizes iekļuva Eirolīgas "Final Four" un, ja pagājušajā gadā palika trešajā vietā, tad šosezon attaisnoja savu līdzjutēju un kluba vadības cerības, triumfējot Eiropas prestižākajā klubu turnīrā. Tāpat Itudis pirms gada izcīnīja savu pirmo VTB līgas jeb Krievijas čempiontitulu un šobrīd atrodas divu uzvaru attālumā, lai atkārtotu to pašu.

"Meklēsim jaunus izaicinājumus. Joprojām esam izsalkuši - es, klubs, mūsu līdzjutēji. Vēlamies izveidot jaunu komandas paaudzi, kas spēlēs visaugstākajā līmenī un aizstāvēs izcīnītos titulus," pēc līguma parakstīšanas sacīja Itudis.

CSKA prezidents Andrejs Vatutins atklāja, ka piedāvājums pagarināt līgumu izteikts pirms Eirolīgas "Final Four" turnīra: "Protams, tas bija svarīgi, lai izcīnām titulu, taču piedāvājumu izteicām jau pirms fināla. Pat, neņemot vērā fināla iznākumu, varu teikt, ka arī pārējie sasniegtie rezultāti ir ļoti svarīgi klubam un līdzjutējiem. Komanda pie Ituda rāda skatāmu sniegumu, spēlētāji izbauda spēli un lieliski saprot tos uzdevumus, ko treneris dod. Visi strādā kopā, lai sasniegtu mērķus. Mēs nevarētu vēlēties neko vairāk."

Trenera karjeru Itudis uzsāka jau 1990. gadā, kad 20 gadu vecumā kļuva par Zagrebas junioru komandas treneri. Vēlāk par asistentu strādājis "Zagreb", PAOK un "Panionios" klubos, bet pirmo nopietno pieredzi kā galvenais treneris guva 1997. gadā, kad kļuva par Saloniku "Philippos" galveno stratēģi (iepriekš īsu brīdi bija PAOK galvenā trenera vietas izpildītājs).

Pēc divu gadu darba Salonikos Itudis pieņēma Atēnu "Panathinaikos" piedāvājumu un kļuva par Zeļko Obradoviča asistentu. Pēc 13 gadu ilga darba abi šķīrās 2012. gadā. Pirms CSKA Itudis vienu sezonu strādāja ar Bandirmas "Banvit" galveno treneri Turcijā un Eiropas kausā.

Izmantotie resursi:
ПБК ЦСКА Москва | Официальный сайт клуба


TTT basketbolistes 2024. gada 29. martā Palangā. Foto: Matas Baranauskas

FIBA Eirolīga izsludina jaunu formātu, TTT pēc valstu ranga jāspēlē kvalifikācijā

"EuroLeague Women" 2024.-2025. gada sezonā pāries uz starptautiskajā basketbolā vēl nebijušu formātu ar jaunu izslēgšanas spēļu sistēmu, liecina Sacensību komisijas ierosinātie un "FIBA Europe" valdes maijā apstiprinātie noteikumi.
Maiks Džeimss. Foto: AFP/Scanpix
1

Pirmo reizi karjerā par Eirolīgas sezonas MVP atzīts Maiks Džeimss

LETA. "Monaco" saspēles vadītājs Maiks Džeimss atzīts par ULEB Eirolīgas šīs sezonas vērtīgāko spēlētāju, amerikāņu basketbolistam šo atzinību izpelnoties pirmo reizi karjerā.
Markuss Hovards. Foto: Baskonia

''Baskonia'' ilgtermiņā pagarina līgumu ar uzbrukuma līderi Hovardu

Spānijas ACB līgas klubs ''Baskonia'' paziņojis, ka līdz 2027./2028. gada sezonas beigām ir pagarinājis līgumu ar uzbrukuma līderi Markusu Hovardu.