Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Gruzija salūst un mājās dodas bez uzvarām

Juris Miņins
Juris Miņins

Gruzija salūst un mājās dodas bez uzvarām
Foto: Reuters/Scanpix

43 : 19

Velsa - Gruzija

Velsas regbija izlase prata salauzt gruzīnu pretestību un noslēdza 2023. gada Pasaules kausa C apakšgrupas mačus ar perfektu bilanci, uzvarot ar 43:19. Gruzijas komandai tā bija pēdējā cīņa turnīrā, kurā tā neizcīnīja nevienu panākumu.

Dienas programma sākās ar Velsas un Gruzijas cīņu. Jāteic, ka šajā spēlē intrigas no turnīra dramaturģijas viedokļa nebija gandrīz nekādas, jo Velsa savu vietu ceturtdaļfinālā jau bija garantējusi, bet Gruzija vairs nevarēja pretendēt uz izslēgšanas mačiem. Vienīgais par ko komandas cīnījās bija Velsas iespēja triumfēt apakšgrupā, jo gruzīni pat teorētiski vairs nevarēja pretendēt uz trešo vietu grupā, kas viņiem dotu automātisko kvalifikāciju uz 2027. gada Pasaules kausa finālturnīru.

Tas gan nenozīmēja, ka abām komandām nebija ko teikt saviem oponentiem, jo iepriekšējā cīņa abu izlašu starpā noslēdzās ar Gruzijas panākumu (13:12) izbraukumā, tāpēc velsiešiem noteikti gribējās ne tikai uzvarēt, bet pierādīt, ka viņu pārsvars pār "Lelos" ir ievērojams.

Pirmajā spēles cēlienā komandas kopumā cīnījās līdzvērtīgi, taču Gruzijas laukuma pusē un gruzīniem, tāpat kā pirmajā mačā, pāris neuzmanības un koncentrēšanās zudumi uzreiz "atveda" 17 punktus. Vispirms Velsas labā piecus punktus guva Toms Frensiss, bet Laiems Viljamss ieskaites zonā nonāca pārāk viegli.

Gruzīni gan turpināja spēlēt savu regbiju un, kad viņi nonāca tiešā Velsas ieskaites zonas tuvumā, savu iespēju izmantoja Merabs Šarikadze, kas uzreiz atgrieza mačam intrigu un vielu pārdomām ejot pārtraukumā.

Otrā spēles cēliena starts gan nebija veiksmīgs gruzīniem, jo Luiss Rīzs-Zamits nodemonstrēja savas ātruma īpašības un velsiešiem tika ieskaitīts vēl viens piezemējums.

Uz maiņu laukumā nākušais Vano Karkadze un jaunais Gruzijas regbija izlases talants Davits Niniašvili atbildēja uz šo Zamita skrējienu ar diviem piezmējumiem, samazinot rezultāta starpību līdz pieciem punktiem un saasinot mača dramaturģiju.

Pēc šī izrāviena velsieši nespēja realizēt sodu, bet brīdī, kad likās, ka "Lelos" varētu domāt par rezultāta izlīdzināšanu Rīzs-Zamits uztvēra Laiema Viljamsa ar kāju raidīto piespēli un nogādāja bumbu ieskaites zonā, atgriežot 12 punktu pārsvaru savai komandai.

Tas, jāteic, bija nokdauns no kura gruzīni tā arī nespēja atgūties, lai arī mēģināja gan ar atļautām, gan neatļautām metodēm. Velsas komanda nevairījās no ne pārāk džentlmeniskiem izgājieniem, kas noveda pie nekārtībām laukumā, taču Metjū Raināls ātri noorientējās situācijā, izdalīja dzeltenās kartītes un spēle varēja turpināties.

Turpinājumā gan varēja redzēt vēl vienu Rīza-Zamita piezemējumu, kā arī Džordža Norta piecus gūtos punktus, kas ļāva velsiešiem svinēt pārliecinošu uzvaru, tiesa, cīņu laukumā tā, tomēr, neatainoja.

Velsas izlase līdz ar šo panākumu ir ieguvusi pirmo vietu apakšgrupā, bet Gruzija 2023. gada PK finālturnīru noslēdza bez uzvarām (pirmo reizi kopš 2003. gada un otro reizi vispār) un pastāv arī iespēja, ka viņi varētu palikt arī pēdējā vietā grupā. Galīgais vietu sadalījums, kā arī Austrālijas izlases liktenis, noskaidrosies pēc Fidži un Portugāles spēles.

Velsa – Gruzija 43:19 (17:7)

Piezemējumi: T.Frensiss (16), L.Viljamss (22), L.Rīzs-Zamits (43, 67, 74), Dž.Norts (80) – M.Šarikadze (35), V.Karkadze (59), D.Niniašvili (62)
Realizācijas: S.Kastlovs (17, 24, 44) – L.Matkava (36, 60)
Soda sitieni: S.Kastlovs (27) -
Dropsitieni:

2023. gada Pasaules kauss regbijā, C apakšgrupa

#KomandaSUNZP
1.Velsa440919
2.Austrālija420211
3.Fidži320110
4.Gruzija40133
5.Portugāle30122

  +1 [+] [-]

, 2023-10-07 18:53, pirms 9 mēnešiem
Gruzīni paradīja sajā PK labu sniegumu.Kaut arī neviena uzvara nav gūta,bet varēja redzēt,ka spēles bij kvalitatīvas.Nu un Niniasvilli protams bij labs.
Vispār sī C grupa ir diezgan tāda līdzīga,ar sportisko intrigu.Un tāpēc diezgan interesanti bij vērot sīs grupas spēles.
Grupā ir palikusi tikai viena spēle Fidži-Portugāle.Es domāju,ka neviens netic,ka Portugāle aizliks kāju prieksā Fidži drosā ceļā uz 1/4 finālu.Fidži to ir pelnījusi tikt ceturtaļfinalā un aizsūtīt grandu Austrāliju mājās.

  +1 [+] [-]

, 2023-10-07 18:56, pirms 9 mēnešiem
Žēl, ka nav vairs prevju rakstu te.

  +2 [+] [-]

, 2023-10-07 19:02, pirms 9 mēnešiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Žēl, ka nav vairs prevju rakstu te.
Uz izslēgšanas mačiem būs.

  -1 [+] [-]

, 2023-10-07 19:09, pirms 9 mēnešiem
Juris Miņins rakstīja: Uz izslēgšanas mačiem būs.
Uz izslēgšanas mačiem apsolu būt skaidrā, aspirant!

     [+] [-]

, 2023-10-07 19:50, pirms 9 mēnešiem
PK pērtiķbolā rakstīja: Uz izslēgšanas mačiem apsolu būt skaidrā, aspirant!
Nevajag, tad tavi komentāri zaudēs to šarmu, kas robežojas starp muļķību un neadekvātību.