Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

"VEF Rīga" otrajā mājas spēlē uzņems Raplu, tiešraide Sportacentrs.com TV

Emils Ozerinskis

"VEF Rīga" otrajā mājas spēlē uzņems Raplu, tiešraide Sportacentrs.com TV
Džeilens Railijs. Foto: Renārs Koris

Otro spēli "Pafbet" Latvijas - Igaunijas basketbola līgā piektdienas vakarā aizvadīs Latvijas čempione "VEF Rīga", kas tiksies ar Igaunijas vienību "Avis Rapla". Mača tiešraide no plkst. 19.25 būs vērojama Sportacentrs.com TV kanālā.

# Jāņa Gailīša trenētie "VEF Rīga" basketbolisti Latvijas - Igaunijas apvienoto čempionātu ievadīja ar uzvaru pār līgas čempioni Tallinas "Kalev/Cramo". Vefiņš aizvadīja lielisku spēles sākumu, tiekot pie 21 punkta vadības, tomēr cīņas beigās atgriezās pamatīga intriga, ar Kristera Zorika sekmēm VEF tomēr izraujot uzvaru sezonas atklāšanas mačā.

# Rīdzinieki atgriezušies mājās no Itālijas, kur otrdien VEF uzsāka savu trešo sezonu FIBA Čempionu līgā. Itālijā nācās samierināties ar zaudējumu, tādēļ vietējā čempionātā Latvijas čempionvienība vēlēsies atgūt uzvaras garšu, tiekoties ar pērnās sezonas Igaunijas trešo spēcīgāko komandu "Avis Rapla".

# Raplas vienība savu pirmo spēli šajā sezonā aizvadīja Ogrē, kur pavasara Final-6 turnīra bronzas spēles atkārtojumā igauņi atkal piekāpās ogrēniešiem. Vismaz sezonas pirmajā spēlē sevi kā komandas potenciālie līderi apliecināja Igaunijas basketbola pazinējiem komentārus neprasošie Svens Kaldre un Saimons Sutss.

# "Avis Rapla" vienības lazaretē atrodas iepriekšejo sezonu "VEF Rīga" rindās pavadījušais spēka uzbrucējs Arnolds Helmanis, kurš traumas dēļ vēl nevar spēlēt. Tāpat sezonas pirmajā cīņā Raplas komandai nevarēja palīdzēt Igaunijas izlases spēlētājs Martins Pāsoja. Savu iespēju tikt pie spēles laika veiksmīgi izmantoja Ričards Vanags, kurš pret "Ogri" nospēlēja 34 minūtes, sakrājot 12 punktus.

# Rīgas VEF treneru štābam atkal būs jālemj par to, kuru no leģionāriem šajā mačā atstāt malā. Rīdzinieki iegādājušies četru leģionāru kvotu, bet komandas pieteikumā ir pieci ārzemnieki, tādēļ vienam no viņiem būs jāpaliek malā. Spēli pret Tallinas "Kalev/Cramo" no sānu līnijas noraudzījās Reišons Hemondss.

# Spēle no pulksten 19:25 tiešraidē būs skatāma kanālā Sportacentrs.com TV un portālā Sportacentrs.com

Latvijas-Igaunijas līga šonedēļ

Dat.LaiksSpēleRez.Tiešraide
06.1019:00Parnu Sadam - Liepāja79:68Delfi.ee
19:30Kalev/TLU - Valmiera Glass/ViA89:69Delfi.ee
08.10.19:30VEF Rīga - Avis RaplaSportacentrs.com TV
09.10.17:00TalTech - OgreDelfi.ee
17:00LU - TarvasSportacentrs.com TV
10.10.17:00Viimsi - VentspilsDelfi.ee

Latvijā notiekošās Latvijas-Igaunijas basketbola līgas spēļu translācijas Sportacentrs.com televīzijas kanālā un interneta platformā visā Latvijā pieejamas pateicoties tehnoloģiju un izklaides uzņēmumam Tet. Turklāt izklaides platformā Tet+ tām var sekot līdzi ne tikai televīzijas ekrānā, bet arī datorā un viedtelefonā, kā arī skatīties jebkurā vietā un sev ērtā laikā.

  +1 [+] [-]

, 2021-10-08 11:06, pirms 3 gadiem
4 leģionaru kvota gan ir nepareiz viens leģis netiek spelēt tad pirms ČL spēlēm nevar iespēlēt pilno sastāvu un kaujas apstākļos iemēģināt visus spēles zīmējumus

  +2 [+] [-]

, 2021-10-08 11:26, pirms 3 gadiem
Witslenamitea rakstīja: 4 leģionaru kvota gan ir nepareiz viens leģis netiek spelēt tad pirms ČL spēlēm nevar iespēlēt pilno sastāvu un kaujas apstākļos iemēģināt visus spēles zīmējumus
Precizēšu, ka līgā nav ierobežojums, ka var būt tikai četri leģionāri. Par piekto un sesto leģionāru ir jāmaksā lielāka summa par licenci. VEF ir izvēlējusies piektā leģionāra kvotu nepirkt. Kalevs tikmēr pērn samaksāja arī par piekto leģionāru un finālos spēlēja ar pieciem amerikāņiem + Kauča, uz kuru kā Latvijas spēlētāju Igaunijā leģionāra status neattiecās.

  +1 [+] [-]

, 2021-10-08 11:31, pirms 3 gadiem
Emīls Ozerinskis rakstīja: Precizēšu, ka līgā nav ierobežojums, ka var būt tikai četri leģionāri. Par piekto un sesto leģionāru ir jāmaksā lielāka summa par licenci. VEF ir izvēlējusies piektā leģionāra kvotu nepirkt. Kalevs tikmēr pērn samaksāja arī par piekto leģionāru un finālos spēlēja ar pieciem amerikāņiem + Kauča, uz kuru kā Latvijas spēlētāju Igaunijā leģionāra status neattiecās.
To es sapratu ka nav ierobežojumu bet 5 kvotu varēja pirkt lai var regulāru spēļu praksi dot visiem 5 leģiem un tad iespēlēt variantus uz ČL līgu es par to saku

  +2 [+] [-]

, 2021-10-08 12:32, pirms 3 gadiem
Witslenamitea rakstīja: To es sapratu ka nav ierobežojumu bet 5 kvotu varēja pirkt lai var regulāru spēļu praksi dot visiem 5 leģiem un tad iespēlēt variantus uz ČL līgu es par to saku
Nesanāca naudiņas, jāmaksa tak alga jaunam ķermenim birojā.

  +1 [+] [-]

, 2021-10-08 14:30, pirms 3 gadiem
Varbūt kāds zina - VEF šovakar līdīs zem handikapa vai uzspēlēs?