Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Pret čehiem florbolisti nenosargā pārsvaru un cieš zaudējumu

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Pret čehiem florbolisti nenosargā pārsvaru un cieš zaudējumu
Latvijas izlase, foto: Floorball.lv

Slovākijas galvaspilsētā Bratislavā turpinās Sešu nāciju florbola turnīrs “Slovak Challenge Cup” un turnīra otrajā dienā Latvijas valstsvienība nenosargāja 2:0 vadību, piedzīvojot neveiksmi Čehijas U23 izlasei ar rezultātu 2:5.

Spēlē pret Čehijas U23 izlasi vietu Latvijas valstsvienības vārtos ieņēma Roberts Trepšs, rezervē paliekot Pontum Zariņam, kurš tika atzīts par labāko vakar izcīnītajā uzvarā pār Somijas U23 izlasi. Cīņa ar čehiem iesākās visnotaļ piesardzīgi, komandām maz veidojot bīstamas situācijas pie vieniem vai otriem vārtiem. Tomēr pēc spēlētām septiņām minūtēm latvieši izvirzījās vadībā, kad savu vārtu priekšā rupji kļūdījās čehu aizsargs, uzdāvinot bumbiņu Pēterim Trekšem. Cēsnieks zibenīgi piespēlēja savam novadniekam Jorenam Malkavam, kurš no tuvas distances raidīja bumbiņu vārtos, atklājot mača rezultātu - 1:0.

Pirmajā trešdaļā vairāk vārtu netika gūti, bet otrajā spēles nogrieznī nebija nospēlēta pat minūte, kad Toms Akmeņlauks panāca 2:0. Arī šoreiz konkurenti pasniedza dāvanu mūsu spēlētājiem, kad čehu aizsargs no savas aizvārtes burtiski uzlika bumbiņu Tomam Akmeņlaukam uz nūjas lāpstiņas un pieredzējušais florbolists vienā pieskārienā raidīja spēles priekšmetu konkurentu būrī.

Ja Pontus Zariņš savus vārtus mačā ar somiem neskartus prata nosargāt vairāk par divām trešdaļām, tad Trepšam cīņā ar čehiem sausais periods beidzās 24. minūtē. Uzbrukuma zonā bumbiņu pazaudēja Klāvs Jansons un četri čehi izskrēja pret diviem mūsu izlases aizsargiem, Jakubam Faksam izdarot precīzu metienu no distances. Drīz vien konkurenti varēja panākt arī līdzsvaru, bet Adama Zubeka metiens norībināja vārtu konstrukciju. Perioda izskaņā pie laukuma apmales pārcentās Rūdolfs Vilmanis, nopelnot divu minūšu noraidījumu par pretinieka bloķēšanu. Mazākumā Latvijas izlase darbojās pārliecinoši, lai gan nebija tālu no situācijas, kad pēdējās sekundēs bumbiņa atrastu ceļu vārtos no Toma Gredzena ķermeņa.

Trešajā periodā bija nospēlētas nedaudz vairāk nekā divas minūtes, kad individuālo meistarību nodemonstrēja Peters Majers, nonākot Trepša sargāto vārtu tuvumā un izdarot rezultatīvu metienu, kas ļāva panākt 2:2 neizšķirtu. Vakar pret somiem latviešiem tieši trešais periods izvērtās grūtākais un ko līdzīgu var teikt arī par cīņu pret čehiem. Pirmkārt, savainojumos iedzīvojās gan Klāvs Jansons, gan Pēteris Trekše, otrkārt – bumbiņas turpināja lidot Latvijas izlases vārtos. Ar trīs minūšu intervālu divus vārtus guva Faksa, tādējādi noformējot sev hat-trick, latviešiem nonākot iedzinējos ar 2:4. Vispirms viņš rezultatīvs bija pretubzrukumā, izmantojot Filipa Smutnija diagonālo piespēli, bet pēc brīža bija rezultatīvs arī pozicionālā uzbrukumā. Pēc ielaistajiem ceturtajiem vārtiem Latvijas izlases galvenais treneris Heiki Lūkonens izšķīrās par 30 sekunžu pārtraukuma pieprasīšanu.

Pārtraukums ļāva stabilizēt spēli, taču ne panākt lūzumu cīņas gaitā. To noteikti neļāva darīt arī ass Toma Akmeņlauka noteikumu pārkāpums uzbrukuma zonā, atstājot latviešus uz divām minūtēm skaitliskajā mazākumā. Līdzīgi kā pirmajā periodā, arī šoreiz mazākumu izdevās izturēt, bet drīz pēc tam uz Trepša sargātajiem vārtiem tika nozīmēts soda metiens. Pēc neveiksmīgas Ralfa Matīsa Baloža tālās piespēles, čehi pārtvēra bumbiņu un Rūdolfs Vilmanis tikai ar noteikumu pārkāpumu spēja apturēt konkurentu reidu uz mūsu vārtiem. Trepšs gan ar lielisku atvairījumu neļāva Adamam Zubekam tikt pie rezultatīva metiena, saglabājot cerības uz izglābšanos.

Tās gan ātri vien kliedēja konkurenti. Latvijas izlase mainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, taču tika zaudēta bumbiņa uzbrukuma zonā. Metiens no savas laukuma puses čehiem noslēdzās ar trāpījumu pa vārtu stabiņu, taču pie atlēkušās bumbiņas pirmais bija Faksa, gūstot savus vieglākos no četriem vārtiem šajā cīņā - 2:5. Turpinājumā vārtus komandas vairāk neguva, bet par labāko spēlētāju mūsu izlasē atzina Rolandu Kovaļevski.

Svētdien turnīra noslēdzošajā mačā Latvijas valstsvienība pulksten 15:00 dosies laukumā, lai spēkotos ar turnīra mājiniekiem Slovākijas valstsvienību.

Slovak Challenge Cup

Latvija – Čehija U23 2:5 (1:0; 1:1; 0:4)
Rezultatīvākie Latvijas izlasē:
Jorens Malkavs 1 (1+0), Toms Akmeņlauks 1 (1+0), Pēteris Trekše 1 (0+1)

Latvijas vīriešu izlases sastāvs:

Nr.p.k.Vārds un UzvārdsPozīcijaKomanda
1.Roberts TrepšsVRubene
2.Pontus ZarinsVFBC Kalmarsund (Zviedrija)
3.Toms GredzensAĶekava/RB&B
4.Jānis RagovskisATalsu NSS/Krauzers
5.Jēkabs KeišsUUHC Sparkasse Weissenfels (Vācija)
6.Rūdolfs VilmanisAFS Masters/Ulbroka
7.Matīss CelmsURubene
8.Toms BitmanisUFS Masters/Ulbroka
9.Krišjānis TiltiņšUKarlstad IBF (Zviedrija)
10.Klāvs JansonsUĶekava/RB&B
11.Kārlis BitmanisARubene
12.Markuss JanuševskisUĶekava/RB&B
13.Toms AkmeņlauksUTalsu NSS/Krauzers
14.Gustavs GriezītisAKloten-Dietlikon Jets (Šveice)
15.Artis RaitumsUTalsu NSS/Krauzers
16.Pēteris TrekšeUClassic (Somija)
17.Bruno BeķerisULekrings
18.Ralfs Matīss BalodisAFBK Valmiera
19.Jorens MalkavsUNokian KrP (Somija)
20.Rolands KovaļevskisUFS Masters/Ulbroka

Galvenais treneris: Heiki Lūkonens
Treneris: Henrī Luoma
Treneris: Aigars Belasovs
Treneris: Ilja Pantzars
Fiziskās sagatavotības treneris: Mikus Embrekts
Mediķe: Lilita Lazdiņa
Fizioterapeite: Anastasija Šalajeva
Izlases menedžere: Dace Grizāne
Ekipējuma menedžeris: Arsenijs Potapovs



     [+] [-]

, 2024-09-08 21:17, pirms 2 nedēļām
Šos tizlos tiesnešus no darba vajag atlaist. Viņi tikai mūsu komandai svilpa folus un mūsu spēlētājiem lika spēlēt mazākumā. Viņi neko tādu nesvilpa un nelika darīt Čehijas komandai. Tiesneši nepildīja savus pienākumus un nedarīja savu darbu.