Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Florbolisti nenotur vadību pret mājiniekiem, zaudējot Slovākijā

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Florbolisti nenotur vadību pret mājiniekiem, zaudējot Slovākijā
Gustavs Griezītis tika atzīts par labāko Latvijas izlasē spēlē pret slovākiem, foto: Floorball.lv

Spraigu noslēdzošo spēli pārbaudes turnīrā florbolā vīriešu izlasēm aizvadījusi Latvijas valstsvienība, Slovākijas galvaspilsētā Bratislavā ar rezultātu 2:3 piekāpjoties laukuma saimniekiem. Par labāko spēlētāju mūsu izlasē atzina otro vārtu autoru Gustavu Griezīti.

Turnīra ievadā Latvijas izlase ne bez grūtībām nosargāja 3:0 vadību pret Somijas U23 izlasi, izcīnot uzvaru ar rezultātu 3:2. Savukārt turnīra turpinājumā latviešiem 2:0 vadība bija par mazu, lai tiktu pie panākuma pār Čehijas U23 izlasi, jo spēle tika zaudēta ar rezultātu 2:5. Sacensību noslēguma dienā latviešus gaidīja spēkošanās ar laukuma saimniekiem slovākiem.

Ar spēles ievadu bumbiņu vairāk kontrolēja latvieši, taču līdz pirmajam vārtu guvumam nācās gaidīt gandrīz līdz pašām perioda beigām. Pēc Gustava Griezīša uzmetiena no laukuma centra, bumbiņu vārtos centās pielabot Toms Akmeņlauks. Ja viņam tas neizdevās, tad ar Jēkaba Keiša vēl vienu metienu slovāku vārtsargs netika galā un atkal tieši Latvijas valstsvienība guva pirmos vārtus cīņā.

Ja iepriekšējos mačos pēc latviešu pirmajiem vārtiem ātrāk vai vēlāk izdevās gūt arī otros un dubultot pārsvaru, tad cīņā ar laukuma saimniekiem viss tik gludi neklājās. Mača 34. minūtē slovāki spēja panākt izlīdzinājumu, kad Pēteris Trekše nepaspēja bloķēt Tomaša Kvasņicas raidījumu no distances. Savukārt neilgi pirms perioda beigām Kvasņica guva arī otros vārtus. Slovākijas izlase nopelnīja soda izspēli tuvu Pontus Zariņa sargātajiem vārtiem un, lai gan latvieši izveidoja piecu laukuma spēlētāju bloku, Kvasņica tika atstāts pārāk brīvs, izdarot salīdzinoši ļoti brīvu metienu, liekot latviešiem nonākt iedzinējos ar 1:2.

Spēlē pret Čehijas komandu latviešiem neizdevās tikt galā ar Jakubu Faksu, kurš atzīmējās ar četriem precīziem metieniem. Tikmēr spēlē pret slovākiem lielākās problēmas radīja tieši Tomaša Kvasņicas neitralizēšana. Otrajā periodā šis slovāks tika pie diviem vārtu guvumiem, bet trešā perioda pietkajā minūtē uzbrucējs ar lielisku nūjas pārvaldīšanas tehniku apspēlēja praktiski visus piecus Latvijas izlases laukuma spēlētājus, izdarot piespēli uz vārtu priekšu, no kurienes netraucēti meta Matus Gajdošs. Latviešiem atspēlēšanos apgrūtināja Toma Bitmaņa noraidījums piecas minūtes pirms pamatlaika beigām. Mazākumu gan latvieši izturēja un divas minūtes pirms pamatlaika beigām pēc divu kurzemnieku ātras saspēles no Arta Raituma piespēles vārtus guva Gustavs Griezītis, panākot 2:3. Latvieši mainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, taču atzīmēties ar vēl vienu rezultatīvu metienu neizdevās un nācās piedzīvot sāpīgu zaudējumu ar rezultātu 2:3. Par labāko spēlētāju Latvijas izlasē atzina Gustavu Griezīti.

Līdz ar to noslēdzies kārtējais sagatavošanās posms pirms decembrī gaidāmā pasaules florbola čempionāta un jau nākamajā nedēļas nogalē vairumam Latvijas izlases dalībnieku sāksies jaunā klubu sezona. Tostarp Elvi florbola virslīga.

Slovak Challenge Cup

Latvija – Slovākija 2:3 (1:0; 0:2; 1:1)
Rezultatīvākie Latvijas izlasē: Jēkabs Keišs 1 (1+0), Gustavs Griezītis 1 (1+0), Toms Akmeņlauks 1 (0+1), Artis Raitums 1 (0+1)

Latvijas vīriešu izlases sastāvs:

Nr.p.k.Vārds un UzvārdsPozīcijaKomanda
1.Roberts TrepšsVRubene
2.Pontus ZarinsVFBC Kalmarsund (Zviedrija)
3.Toms GredzensAĶekava/RB&B
4.Jānis RagovskisATalsu NSS/Krauzers
5.Jēkabs KeišsUUHC Sparkasse Weissenfels (Vācija)
6.Rūdolfs VilmanisAFS Masters/Ulbroka
7.Matīss CelmsURubene
8.Toms BitmanisUFS Masters/Ulbroka
9.Krišjānis TiltiņšUKarlstad IBF (Zviedrija)
10.Klāvs JansonsUĶekava/RB&B
11.Kārlis BitmanisARubene
12.Markuss JanuševskisUĶekava/RB&B
13.Toms AkmeņlauksUTalsu NSS/Krauzers
14.Gustavs GriezītisAKloten-Dietlikon Jets (Šveice)
15.Artis RaitumsUTalsu NSS/Krauzers
16.Pēteris TrekšeUClassic (Somija)
17.Bruno BeķerisULekrings
18.Ralfs Matīss BalodisAFBK Valmiera
19.Jorens MalkavsUNokian KrP (Somija)
20.Rolands KovaļevskisUFS Masters/Ulbroka

Galvenais treneris: Heiki Lūkonens
Treneris: Henrī Luoma
Treneris: Aigars Belasovs
Treneris: Ilja Pantzars
Fiziskās sagatavotības treneris: Mikus Embrekts
Mediķe: Lilita Lazdiņa
Fizioterapeite: Anastasija Šalajeva
Izlases menedžere: Dace Grizāne
Ekipējuma menedžeris: Arsenijs Potapovs



     [+] [-]

, 2024-09-08 21:12, pirms 2 nedēļām
Protams ka tiesneši bija Slovāku pusē. Viņi mūsu florbolisitiem piesvilpa folus, bet Slovākiem viņi tā nesvilpa folus. Atlaist no darba vajag šos tizlos tiesnešus.