Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2912, Did:0, useCase: 3

Izlases apmainās rupjām kļūdām, Kazahstāna mājās uzdāvina uzvaru Baltkrievijai

Agris Suveizda

Izlases apmainās rupjām kļūdām, Kazahstāna mājās uzdāvina uzvaru Baltkrievijai
Kazahstānas izlase pārdzīvo zaudējumu. Foto: Reuters/Scanpix

UEFA Nāciju līgas trešajā divīzijā pirmo uzvaru izcīnījusi Baltkrievijas futbola izlase, kas izbraukumā ar rezultātu 2:1 pieveica Kazahstānas valstsvienību.

Sezonas pirmajā kārtā baltkrievi mājās ar 0:2 kapitulēja albāņiem, kazahi viesos ar 2:0 pārspēja lietuviešus, taču Kazahstānā saturīgāk darbojās baltkrievi. Almati notiekošajā spēlē Kazahstānas pamatsastāvā dominēja Almati kluba "Kairat" esošie un bijušie pārstāvji – pieci pašreizējie spēlētāji, kā arī Bauiržans Islamhans un Jans Vorogovskis, kuri pēc ilgiem gadiem "Kairat" ir devušies uz ārzemēm un spēlē attiecīgi AAE un Beļģijā. Tikmēr Baltkrievijas sākumsastāvā bija pieci BATE spēlētāji un arī divi Kazahstānas čempionāta pārstāvji – Kazahstānā baltkrievi Eirāzijas Ekonomiskās savienības dēļ no šīs sezonas vairs neskaitās leģionāru statusā, kamēr Baltkrievijas līgā kazahi joprojām ir ārzemnieki.

Pirmais puslaiks aizritēja ar Baltkrievijas pārsvaru, un baltkrievi otrā puslaika ievadā beidzot arī iesita. Labajā flangā lieliski nospēlēja Igors Stasevičs, kurš eleganti apspēlēja aizsargu un arī izdarīja skaistu piespēli vārtu priekšā, kuru ar galvu noslēdza Žodzinas "Torpedo-BelAZ" malējais aizsargs Maksims Bordačovs (1:0). Kazahstāna atbildēja ar uzbrukumiem, un dažu minūšu laikā divas rupjas kļūdas pēc tālsitieniem pieļāva Soligorskas "Shakhter" vārtsargs Aleksandrs Gutors. Ja pirmajā epizodē bumba no viņa rokām atleca pret pārliktni, tad otrajā reizē bumba nokļuva vārtu priekšā, bet pirmais pie tās piesteidzās mājinieks Abats Aimbetovs (1:1). Spēles izskaņā mājinieki tomēr paši uzdāvināja viesiem uzvaru. Metot autu, rupji kļūdījās Gafuržans Sujumbajevs, pārāk vāji atspēlējot vārtsargam un izvedot viens pret vienu uz maiņu iznākušo Maskavas "Lokomotiv" uzbrucēju Vitāliju Ļisakoviču, kurš gan apspēlēja vārtsargu, gan trāpīja tukšos vārtos (2:1).

UEFA Nāciju līga, 7. septembris

LSpēleRezultātsVārtu guvēji
ABosnija un Hercegovina – Polija21:45
ANīderlande - Itālija21:45
BAustrija - Rumānija21:45
BČehija - Skotija21:45
BIzraēla - Slovākija21:45
BZiemeļīrija - Norvēģija21:45
CKazahstāna – Baltkrievija1:2 (0:0)Aimbetovs 62' – Bordačovs 53' Ļisakovičs 86'
CAlbānija - Lietuva21:45

C līgas 4. apakšgrupa

VKomandaSUNZVārtiP
1.Albānija11002:03
2.Baltkrievija21012:33
3.Kazahstāna21013:23
4.Lietuva10010:20