Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:842, Did:0, useCase: 3

Pliškova sagrauj Konjuhu, Viljamsa trīs setos pieveic Halepu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Pliškova sagrauj Konjuhu, Viljamsa trīs setos pieveic Halepu
Karolīna Pliškova
Foto: AFP/Scanpix

Karolīna Pliškova trešdien, 7. septembrī, "US Open" ceturtdaļfinālā ar rezultātu 6:2, 6:2 sagrāva Anu Konjuhu, sasniedzot karjeras pirmo "Grand Slam" pusfinālu. Tikmēr pirmais zaudētais sets turnīrā bija seškārtējai čempionei Serēnai Viljamsai, kurai 6:2, 4:6, 6:3 uzvara pār Simonu Halepu.

Pliškova dominē ar servi un grauj Konjuhu

Lai arī abām tenisistēm bija pirmais "Grand Slam" ceturtdaļfināls, uztraukums bija manāms tikai jaunākās Anas Konjuhas spēlē. 18 gadus vecā Horvātijas tenisiste cīņas ievadā servēja slikti un bieži kļūdījās izspēlēs, 1. setā sakrājot 15 nepiespiestās kļūdas. Pirmo geimu pabeidzot ar "forehand" sitienu tīklā no neliela attāluma, Konjuhai vajadzēja vairākus geimus, lai sakārtotu savu spēli.

Viņa pirmo geimu ieguva pie rezultāta 0:4, turklāt piektajā geimā izdevās uzvarēt ar lielām grūtībām, atspēlējot trīs breikbumbas. Lieliskās serves īpašniece Karolīna Pliškova ne vien labi izmantoja savas iespējas uzņemšanā, setā iegūstot divus breikus, bet arī teicami spēlēja savas serves geimos, tajos 1. setā zaudējot tikai vienu punktu!

2. setā situācija nemainījās, jo blāvā Konjuha uzlabot spēli nespēja, bet Pliškova darbojās stabili, no 1:2 uzvar piecos geimos pēc kārtas. Pliškova dominēja ar servi, Konjuhai mačā nedodot nevienu breika iespēju, un izmantoja iespējas asi uzbrukt "īsām" bumbiņām pretinieces serves geimos. Abas tenisistes sakrāja 15 tīri uzvarētas izspēles, bet nepiespiesto kļūdu krietni vairāk bija Konjuhai (27-12). Pliškova ar servi zaudēja tikai piecus punktus.

Pliškova, kura pirms "US Open" uzvarēja Sinsinati "Premier 5" turnīrā, tur izcīnot karjeras lielāko titulu, šobrīd sasniegusi jau 10 uzvaru sēriju. Tikšana līdz pirmajam "Grand Slam" pusfinālam viņai ļaus ne vien atgriezties ranga pirmajā desmitniekā, bet arī sasniegt jaunu rekordu, paceļoties uz 6. vietu. Viņas pašreizējais rekords ir 7. vieta, kas sasniegta pagājušā gada augustā. Pliškova ir pirmā čehiete "US Open" pusfinālā kopš 1998. gada, kad Jana Novotna pusfinālā zaudēja Martinai Hingisai.

Viljamsai problēmas mačā pret Halepu

Serēna Viljamsa turnīra pirmajos četros mačos servi nezaudēja ne reizi, saskaroties ar tikai vienu breikbumbu, bet piektajā cīņā viņa ne vien beidzot tika nobreikota, bet arī zaudēja vienu setu un dabūja krietni nopūlēties, lai uzvarētu Simonu Halepu. Amerikāniete savstarpējo spēļu bilanci uzlaboja līdz 8-1 un sasniedza 33. "Grand Slam" pusfinālu (28-4). Ņujorkā viņai būs 11. pusfināls (8-2).

Viljamsa servi pirmoreiz turnīrā zaudēja cīņas piektajā geimā. Pirms tam izveidojot 3:0 pārsvaru, viņa divus geimus vēlāk zaudēja servi, neveiksmīgajā geimā izceļoties ar četrām kļūdām, no kurām tikai viena bija Rumānijas tenisistes nopelns. Neskatoties uz vienreiz zaudēto servi, Viljamsai setā izdevās uzvarēt graujoši, jo viņa dominēja ne vien savas serves geimos, bet arī uzņemšanā, kur iespēju uzbrukt vājām Halepas servēm netrūka.

Par mača pavērsiena brīdi kļuva 2. seta otrais geims. Tas ilga 10 minūtes, un Viljamsa nespēja izmantot septiņas breikbumbas! Pamatīgi nopūlējusies šajā geimā, viņa nākamajā nespēja servēt ar nepieciešamo jaudu un pati zaudēja servi. Serēna atspēlēja trīs breikbumbas, bet ceturto novērst nespēja un, riskējot ar spēcīgu otro servi, ļoti nepiemērotā brīdī izcēlās ar dubultkļūdu. Trešajā geimā notikušais breiks bija vienīgais breiks setā, lai gan tam tā nevajadzēja būt – Viljamsai bija 12(!) breikbumbas.

Atsitot tīklā Viljamsas otro servi, Halepa pie rezultāta 5:3 uzņemšanā neizmantoja pirmo setbumbu. Vēl četras viņai bija 12 minūtes ilgušajā nākamajā geimā, kad viņa ar milzu pūlēm izservēja setu. Viljamsai seta pēdējā geimā neizdevās realizēt piecas breikbumbas, bet Halepa punktu setam beidzot pielika, kad Viljamsa piektās setbumbas izspēlē pārcentās ar "backhand" sitienu, kas viņai bija 25. nepiespiestās kļūda seta. Halepai tikai četras. Viljamsa šajā setā zaudēja divus 10+ minūšu ilgus geimus, tajos kopumā nespējot izmantot 12 breika iespējas.

Čempionei grūts bija arī pēdējā seta sākums, kad pirmajā geimā servi izdevās nosargāt no 15:40. Pirmā breikbumba tika atspēlēta ar spēcīgu servi, bet otrās breikbumbas izspēlē Halepa pārcentās, bumbiņu raidot autā. Vairāk iespēju šajā mačā Simonai nebija, jo Viljamsa cīņas turpinājumā ar servi zaudēja tikai četrus punktus. Halepa par tādu servēšanu varēja tikai sapņot.

Simona tika nobreikota ceturtajā geimā, kad Halepa vairākus punktus nospēlēja sasteigti un kļūdījās, kamēr Viljamsa darbojās pacietīgāk – iepriekšējā setā bija pretēja aina. Viljamsa finišēja ar 18 eisiem, 50 tīri uzvarētajām izspēlēm un arī 43 nepiespiestajām kļūdām, kamēr Halepai šajos rādītājos 1, 20 un 17. Viljamsa arī spēja realizēt tikai 4/20 breikbumbām.

"US Open 2016". Sieviešu vienspēles

Ceturtdaļfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(1) Serena Williams – (5) Simona Halep6:2 4:6 6:3
(2) Angelique Kerber – (7) Roberta Vinci7:5 6:0
(10) Karolina Pliskova – Ana Konjuh6:2 6:2
Caroline Wozniacki – Anastasija Sevastova6:0 6:2

  -1 [+] [-]

, 2016-09-08 09:40, pirms 8 gadiem
Serēna Lieliskā !

     [+] [-]

, 2016-09-08 15:04, pirms 8 gadiem
man jau liekas,ka anželika lieliskā