Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:842, Did:0, useCase: 3

Halepa izturības pārbaudē uzveic Liziki, tiek līdz Azarenkai

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Halepa izturības pārbaudē uzveic Liziki, tiek līdz Azarenkai
Simonai Halepai pirmais "US Open" ceturtdaļfināls
Foto: AFP/Scanpix

Ļoti grūtā mačā "US Open" 4. kārtas barjeru pārvarēja Simona Halepa, kura, spītējot kājas savainojumam, atspēlējās pēc zaudēta 1. seta un ceturto reizi pēc kārtas uzveica Sabīni Liziki – 6:7(6), 7:5, 6:2. Rumānietes pretiniece ceturtdaļfinālā būs Viktorija Azarenka.

Simona Halepa kājas savainojuma dēļ nevarēja pabeigt Toronto finālu pret Belindu Benčiču, vēlāk atteicās arī no spēlēšanas Ņūheivenā, bet Ņujorkā viņai pirmajā nedēļā problēmu nebija. Simona pat piedalās jauktajās dubultspēlēs, kur ar Horiju Tekau ir tikusi līdz ceturtdaļfinālam. No šī mača gan nācās atteikties, jo "mikstam" bija jānotiek pēc nogurdinošās vienspēles.

Vienspēļu turnīra 4. kārtas mačā pret Sabīni Liziki Halepai problēmas sākās pēc 1. seta, kuru viņa zaudēja ar divām setbumbām. Liziki divreiz nenoturēja breika pārsvaru, bet Halepa pie rezultāta 5:4 ar vienu setbumbu nespēja izservēt setu. Rumāniete setbumbas izspēlē iesita tīklā ar "backhand". Liziki neizšķirtu 5:5 panāca ar trešo breikbumbu, kuras izspēlē Halepai "forehand" sitiens tīklā.

Otrā setbumba Halepai bija taibreikā pie rezultāta 6:5, tiesa, uzņemšanā. Liziki pamatīgi lādēja ar "forehand", Halepa iespaidīgi atsitās, bet līdz galam neizturēja. Simona zaudēja taibreika pēdējos trīs punktus. Liziki savu pirmo un vienīgo setbumbu realizēja, lieliski atsitot pretinieces pirmo servi. Sabīnei tādējādi taibreikā uzvara ar rezultātu 8:6.

Halepai pēc 1. seta bija medicīnas pārtraukums kreisajai kājai, kas tika nosaitēta. Liziki arī 2. setā nespēja divreiz noturēt breika pārsvaru, bet Halepa – atkal neprata izservēt setu. Arī šoreiz izskatījās, ka būs taibreiks, taču Liziki, kura setā tikai vienreiz noturēja servi, pie rezultāta 5:6 neizmantoja dažus geimpunktus, ar "backhand" kļūdu iedeva Halepai setbumbu, kuras izspēlē Liziki "forehand" auts – Halepa 2. setā guva revanšu ar rezultātu 7:5.

Halepa 2. setu uzvarēja ar tikai divām tīri uzvarētām izspēlēm, Liziki palīdzēja ar 24 nepiespiestajām kļūdām. Zīmīgi, ka 1. setā Vācijas tenisiste spēja uzvarēt ar 30 nepiespiestajām kļūdām. 1. setā daudz grēkoja arī Halepai, kurai 19 nepiespiestās kļūdas. 2. setā Halepai vairs tikai astoņas, pārsvarā spēlējot aizsardzībā un gaidot pretinieces dāvanas.

Pirms pēdējā seta bija 10 minūšu ilga karstuma pauze, kas vairāk palīdzēja Halepai. Viņa kortā kustējās enerģiskāk nekā iepriekšējā setā, bet Liziki izskatījās vairāk pagurusi, turklāt seta sākumā viņai vienā geimā pat bija krampji. Liziki spēlēja pagalam nesakarīgi, spējot uzvarēt tikai divos geimos. Vienā no tiem uz vienas kājas atspēlēta breikbumba.

Halepa uzvarēja ar rezultātu 6:7(6), 7:5, 6:2, gūstot jau ceturto uzvaru pēc kārtas pār Liziki. Vācijas tenisistei trīs setos 72(!) nepiespiestās kļūdas. Halepai "tikai" 33. Tik liela starpība arī izšķīra cīņas iznākumu par labu pasaules otrajai raketei. Mačā kopumā tātad 105 nepiespiestās kļūdas un 17 breiki!

Viktorija Azarenka dienas pirmajā mačā ar 6:3, 6:4 samērā viegli uzveica Varvaru Lepčenko. 1. sets Vikai bija ļoti labs, breiku gūstot gan pirmajā, gan pēdējā geimā, bet pati ar servi zaudēja vien sešus punktus. Pēc tik lieliska sākuma Azarenka 2. seta ievadā tika nobreikota, uzreiz atspēlējās, bet otro reizi mačā servi zaudēja cīņas priekšpēdējā geimā, kad servēja par uzvaru mačā. Azarenkai vairākas kļūdas izspēlēs, bet Lepčenko no atspēlēšanās jēgas nebija, jo sitienu izvēle ASV tenisisti regulāri iegāza un viņa pie 4:5 neprata noturēt servi.

Azarenka "US Open" ceturtdaļfinālā spēlēs ceturto gadu pēc kārtas. Vika 2012. un 2013. gadā aizcīnījās līdz pat finālam, abos gadījumos piekāpjoties Serēnai Viljamsai, ar kuru arī šoreiz var tikties finālā. Tikmēr Halepai būs pirmais ceturtdaļfināls Ņujorkā. Azarenka viegli uzvarējusi abas iepriekšējās spēles pret Halepu (6:3, 6:1 un 6:1, 6:1), taču tas bija 2012. gadā jeb pirms "Halepas ēras".

Jau sesto reizi "US Open" ceturtdaļfinālā spēlēs Flāvija Penneta, kura pirmdien turpināja dominēt attiecībās ar 2011. gada čempioni Samantu Stousuru, Austrālijas tenisisti uzveicot septīto reizi tikpat cīņās – 6:4, 6:4. Itālijas tenisiste katrā setā guva pa vienam breikam. Ja 1. setā tas izdevās piektajā geimā, tad 2. setā nācās gaidīt divus geimus ilgāk. Penneta šajā setā breiku ieguva ar piekto mēģinājumu, izceļoties ar labu "dropšotu". Flāvija jau atkal labi lasīja un uzņēma pretinieces servi, kā arī regulāri spēlēja uz Stousuras trauslo "backhand". Samantai divos setos 35 nepiespiestās kļūdas.

4. kārtas pēdējā mačā Petra Kvitova pārtrauca Johannas Kontas 16 uzvaru sēriju un Lielbritānijas otro raketi pieveica divos setos ar rezultātu 7:5, 6:3. Konta 1. setā bija labāka, bet nespēja realizēt piecas breikbumbas un pie rezultāta 5:6 zaudēja servi, setu pabeidzot ar dubultkļūdu. Arī 2. setā vienīgo breiku viņa atdeva ar neprecīzu otro servi, turklāt astoto geimu zaudēja no 40:0 pārsvara! Kvitova beidzot tikusi līdz "US Open" ceturtdaļfinālam. Petrai savstarpējos mačos ar Pennetu neizšķirts 3-3, čehiete uzvarējusi trīs pēc kārtas.

"US Open 2015". Sieviešu vienspēles

4. kārtas rezultāti

SpēleRezultāts
(1) Serena Williams – (19) Madison Keys6:3 6:3
(2) Simona Halep – (24) Sabine Lisicki6:7(6) 7:5 6:2
(5) Petra Kvitova – Johanna Konta7:5 6:3
Kristina Mladenovic – (13) Ekaterina Makarova7:6(2) 4:6 6:1
(20) Victoria Azarenka – Varvara Lepchenko6:3 6:4
(26) Flavia Pennetta – (22) Samantha Stosur6:4 6:4
(23) Venus Williams – Anett Kontaveit6:2 6:1
Roberta Vinci – (25) Eugenie BouchardUzvara bez cīņas

Ceturtdaļfinālu pāri

Spēle
(1) Serena Williams – (23) Venus Williams
(2) Simona Halep – (20) Victoria Azarenka
(5) Petra Kvitova – (26) Flavia Pennetta
Kristina Mladenovic – Roberta Vinci

  -1 [+] [-]

, 2015-09-08 01:02, pirms 9 gadiem
Flavia liekās visu gadu gaida US Open- kkas abrīnojams, lai arī šogad viņa izteikta lenā garā pāriet uz Dubultenēm un domājams, ka jau ar nākamo gadu būs tur vairāk. Vinci vispār pilnīgs sapnis, skatoties,ka šogad viņa spēle vnk drausmīgi.. Prieks vismaz,ka būs viens MEGA pārsteigums pusfināla

     [+] [-]

, 2015-09-08 09:38, pirms 9 gadiem
daamaam 3 speelees lieliski iznaakumi, par Petru un Kontu bija vienalga.. Ja Simona buus vesela (no mixed gan nonjeemaas), tad speelei pret Viku jābūt lieliskai

     [+] [-]

, 2015-09-08 10:08, pirms 9 gadiem
Lizickī "bišķi" par daudz kļūdījās
Bet var redzēt, ka Sabīne iet uz Mašas un Serēnas bliezējas stilu
Gan piešausies

Vikai vismaz 10 kg liekais svars, bet mauc tāpat cienījami savam iepriekšējam līmenim

     [+] [-]

, 2015-09-08 10:08, pirms 9 gadiem
Man tieši Petras C žēl
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja