Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Žagars: ''Laukumā būs ne tikai basketbola elementi. Tas būs arī mentālais duelis''

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Žagars: ''Laukumā būs ne tikai basketbola elementi. Tas būs arī mentālais duelis''
Artūrs Žagars mačā pret Kamerūnu. Foto: FIBA

Pirms Latvijas vīriešu basketbola izlases izšķirošās spēles Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijā pret Brazīliju latviešu aizsargs Artūrs Žagars izteicās, ka cīņa netiks izšķirta tikai ar basketbola elementiem – tas būšot arī psiholoģisks duelis.

''Pašsajūta ir laba. Nesanāca pagulēt tik daudz, cik gribētos, bet medicīnas personāls izdarīja visu, lai mums būtu laba atjaunošanās,'' noskaņojumu un pašsajūtu ieskicēja Latvijas izlases basketbolists.

Latvijas basketbolisti ar divām spēlēm divās dienās sāka olimpisko kvalifikāciju. Toreiz Žagars piedalījās pirmajā mačā, bet otrajā spēlē pret Filipīnām traumas dēļ tika pietaupīts. Šodien taupīšanās nav gaidāma. ''Jā, noteikti, finālu es neizlaidīšu,'' sacīja Žagars.

''Tas, kā iesākām spēli, iedeva pamatu spēlei. Visi, kas pēc tam nāca laukumā, nāca ar enerģiju un tādu pašu atdevi. Vienalga, kurš sāks spēli. Galvenais, lai iesāk ar lielu enerģiju,'' aizsargs turpināja.

Pirms gada Latvija sakāva Brazīliju ar 104:84. Kādas lietas no tā mača jāizpilda arī šovakar, lai atkārtotu panākumu? ''Ņemot vērā pagājušā gada spēli, kad mums sanāca uzvarēt ar lielu pārsvaru, sagādājām piezīmju problēmas [Brunu] Kabuklu. Viņam sanāca mazāks spēles laiks piezīmju problēmu dēļ. Būs jābūt agresīviem pret viņu, kā arī pret visiem pārējiem. Pats būtiskākais ir nepazaudēt savu spēles stilu, ar kuru mēs spēlējam vairākus gadus,'' teica Artūrs Žagars.

''Viena no svarīgākajām spēlēm, kāda man karjerā ir bijusi. Patīkams satraukums. Atdošu visu laukumā,'' spēles nozīmi izcēla Latvijas izlases pamatsaspēlnieks.

Kā plānots mentālajās divkaujās ietekmēt Brazīlijas izlases emocionālo līderi Brunu Kabuklu? ''Specifiski, protams, nav tā, ka mēģināsim kādā noteiktā minūtē vai brīdī [palīst Kaboklu zem ādas]. Spēles gaitā, kad sajūti to garšu, ka var kaut kur to izdarīt, tad mēģināsim palīst zem ādas. Nebūs tā, ka kautrēsimies.''

''Kurš vairāk gribēs [izcīnīt uzvaru]. Laukumā noteikti būs ne tikai basketbola elementi. Tas, protams, būs arī mentālais duelis – gan individuāli pret savu pretspēlētāju, gan komanda pret komandu. Līdzīgi kā vakar, kad abas komandas cīnījās par katru laukuma centimetru,'' gaidāmā fināla atslēgas iezīmēja Žagars.

Latvijas mačs pret Brazīliju sāksies pulksten 19.00. Tiešraide kanālā TV6. Spēles uzvarētāja iegūs tiesības piedalīties Parīzes olimpisko spēļu vīriešu basketbola turnīrā, kas sāksies jau 27. jūlijā.

     [+] [-]

, 2024-07-07 15:17, pirms 2 mēnešiem
Palíst zem KABLUKA tomér ísti nebútu vélams

  -1 [+] [-]

, 2024-07-07 15:28, pirms 2 mēnešiem
Neko tur mentāli daudz nevajag ilgi ļečīt ! Velc laukā žagaru saišķi un tik sulīgi pa šokolādes Dēēē noejies pāri !

     [+] [-]

, 2024-07-07 15:32, pirms 2 mēnešiem
ušū vingrojumi..

  +1 [+] [-]

, 2024-07-07 19:30, pirms 2 mēnešiem
Pagaidām ne basketbola,ne elementu...
Jau spēles sākumā kāst ar -23 ir jāmāk...

  +1 [+] [-]

, 2024-07-07 20:24, pirms 2 mēnešiem
Kā redzams, zaudējām visos dueļos, ne tikai mentālajā...

     [+] [-]

, 2024-07-07 22:21, pirms 2 mēnešiem
Brazīļi nodzēsa šā brīža karstāko komandu visās frontēs un pelnīti brauc uz olimpiādi.