Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2921, Did:0, useCase: 3

Šmeihels pirms pusfināla atbild angļiem: "Vai tad futbols kādreiz ir bijis mājās?"

Agris Suveizda

Šmeihels pirms pusfināla atbild angļiem: "Vai tad futbols kādreiz ir bijis mājās?"
Kaspers Šmeihels. Foto: AFP/Scanpix

Vakar par "Euro 2020" pirmo finālisti kļuva Itālijas futbola izlase, bet šovakar Vemblijā otru ceļazīmi dalīs mājiniece Anglija un Dānija, kas, atšķirībā no sāncenses, ir spējusi kļūt par Eiropas čempioni – tas sensacionāli notika 1992. gadā.

Jau kopš turnīra sākuma angļu mediji un fani daudz tiražējuši slaveno saukli par futbola atgriešanos mājās, un Dānijas izlases un Anglijas kluba "Leicester" pamatvārtsargam Kasperam Šmeihelam pirms pusfinālspēles tika uzdots jautājums, ko tas dāņiem nozīmētu – apturēt angļu ceļu pretī titulam un liegt futbola atgriešanos mājās. "Vai tad tas kādreiz ir bijis mājās? Es nezinu – jūs kādreiz esat uzvarējuši [Eiropas čempionātā]?" atvaicāja 1992. gada Eiropas čempiona Pētera Šmeihela dēls. "1966. gadā? Vai tad tas nebija Pasaules kauss?"

"Godīgi sakot, neesmu pat domājis, ko nozīmētu Anglijas apturēšana, jo vairāk domāju par to, ko tas [iekļūšana finālā] nozīmētu Dānijas izlasei. Godīgi sakot, ļoti maz koncentrējos Anglijas izlasei. Man tas lāga neko nenozīmē," turpināja Šmeihels. "Toties [tikšana finālā] ļoti daudz nozīmētu mūsu valstij. Prieks, ko dotu valstij, kas tikai ar piecarpus miljoniem iedzīvotāju spētu sasniegt ko tādu vai spētu sacensties ar tāda līmeņa izlasēm. Tā ka, jā, neesmu pārāk daudz domājis par Anglijas sajūtām."

Skaties Euro 2020 tiešraides Go3, TV6 un 3+

Eiforiju un Anglijas izlases nozīmi uz pasaules futbola skatuves centās piezemēt arī angļu galvenais treneris Gerets Sautgeits, kurš 1996. gada Eiropas čempionāta pusfinālā pieļāva izšķirošo kļūdu pendeļu sērijā pret Vāciju: "Mūsu futbola vēsture nav tik laba kā mums brīžiem gribētos domāt. Vēl nekad neesam bijuši Eiropas čempionāta finālā, bet Dānija, protams, ir ieguvusi šo trofeju – tai ir labāka bilance nekā mums, un domāju, ka cilvēki mūsu valstī to reizēm piemirst. Tagad komandā ir lielāka pārliecība, un mūsu spēlētāji ir spējuši pārvarēt lielas barjeras un lauzt stereotipus. Ir nepieciešams uzvarēt lielās spēles un spēt to darīt konsekventi – tāds ir mūsu mērķis."

Izmantotie resursi:
https://www.skysports.com/football/...

     [+] [-]

, 2021-07-07 12:07, pirms 3 gadiem
Labs jautājums. Citādi tie angļu līdzjutēji šito suudu skandina jau katru gadu.

  +1 [+] [-]

, 2021-07-07 12:13, pirms 3 gadiem
Ar tulkošanu un kontekstu tā vāji iet autoram. Runa bija par kausu, nevis futbolu. Tagad saprotu no kurienes nāk tie Lāšoni un Fošberjas...

     [+] [-]

, 2021-07-07 14:21, pirms 3 gadiem
Pirms vakara uzkurina emocijas. Tas labi, būs interesantāk. 1992., kad politikas dēļ dāņi dienvidslāvu vietā tika EČ, tas bija brīnums, ka paņēma titulu. Bet otreiz... Spēle būs laba, cienīgi pretinieki.
1992. rudenī dāņi nosvinējušies atbrauca uz Rīgu, uz PK atlases spēli, bija "saguruši", LV patīkams rezultāts 0:0

     [+] [-]

, 2021-07-07 16:35, pirms 3 gadiem
Dāņi laba komanda saliedēta pret Angļiem varianti ir uzvarēt, bet ceru Anglija spēlēs finālā!