Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:365, Did:0, useCase: 3

Fantastiskā finišā Strazdiņš triumfē Latvijas BMX čempionātā

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Fantastiskā finišā Strazdiņš triumfē Latvijas BMX čempionātā
Mikus Strazdiņš un Kristens Krīgers finišā
Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Mārupē aizvadīts Latvijas čempionāts BMX riteņbraukšanā. Pirmoreiz karjerā par valsts čempionu elites grupā kļuva valmierietis Mikus Strazdiņš, kurš finālbraucienā pēdējos metros apsteidza Kristenu Krīgeru.

Elites vīru grupa sacensībās pulcēja mazskaitlīgu, tomēr gana spēcīgu sastāvu - uz starta stājās pieredzējušais Edžus Treimanis, kurš par valsts čempionu pēdējoreiz kļuva 2014. gadā, 2016. gada Latvijas čempions Kristens Krīgers, kā arī šogad pasaules čempionātā debitējušais Helvijs Babris un teicamu sezonu aizvadošais Mikus Strazdiņš, kurš pērn kļuva par pasaules junioru čempionāta bronzas medaļas laureātu un aizvadīja pirmo čempionātu kā elites grupas pārstāvis. Spēcīgajā kompānijā arī rīdzinieks Edvards Veiss, kurš gan bija pārliecinošā pastarīša lomā. Čempiona pilnvaras nācās nolikt valmierietim Rihardam Veidem, kurš šosezon nav startējis un nepiedalījās arī šajās sacensībās.

Mazā dalībnieku skaita dēļ elites grupā uzvarētāju noteica pēc punktu summas trijos priekšbraucienos un ceturtajā - finālbraucienā. Vieta finišā dod arī attiecīgos punktus, līdz ar to uzvaru izcīna tas, kura punktu summa izrādās viszemākā. Daudzsološi sacensības iesāka Babris, kurš paņēma teicamu startu un uzvarēja pirmajā priekšbraucienā. Ko līdzīgu Vecpiebalgas pārstāvis grasījās atkārtot arī nākamajā braucienā, tomēr otrajā virāžā piedzīvoja sāpīgu kritienu un no sacensībām nācās izstāties.

Otrajā priekšbraucienā ātrākais bija jelgavnieks Krīgers, savukārt trešajā priekšbraucienā pirmais finišēja Treimanis, kurš vienīgais no Latvijas elites braucējiem šosezon spēja aizsniegties līdz Pasaules kausa posma finālam, otrajā posmā Francijā finišējot sestais. Pēc trim priekšbraucieniem bija skaidrs, ka viss izšķirsies finālbraucienā, jo gan Treimanis, gan Krīgers, gan Strazdiņš, kuram vēl nebija izdevies apsteigt visus pieredzējušākos kolēģus , sakrāja septiņus punktus.

Finālā misēklis startā atgadījās Treimanim, kad kurpe atvienojās no pedāļa klipšu savienojuma, kas arī maksāja Edžum cīņu par titulu. Vadībā tikmēr izdevās izrauties Krīgeram, kuram cieši astē bija iesēdies Strazdiņš. Trešajā taisnē Mikus samazināja atstarpi no Kristena un finiša taisnē abi jau devās plecu pie pleca. Trases pēdējos metros teicamu sniegumu nodemonstrēja Strazdiņš, kuram izdevās uzņemt lielāku ātrumu un labāk izbraukt ritma sekciju. Saspringtā finišā Strazdiņš izrāva uzvaru, konkurentu apsteidzot vien par pusrata tiesu un izcīnot savu pirmo valsts čempiontitulu elites grupā.

Bez pārsteigumiem sieviešu elitē - kārtējais Latvijas čempiones tituls Vinetai Pētersonei, pirmais elites grupā. Aiz sevis Vineta atstāja Vanesu Buldinsku un Kitiju Elsti, kamēr puišu junioru grupā ātrākais bija Strazdiņa treniņu biedrs, vēl viens trenera Olafa Lakuča audzēknis Edvards Glāzers.

     [+] [-]

, 2018-07-07 21:32, pirms 6 gadiem
Opā! Mikus rullē, un tas ir BMX kluba "Tālava" puika!