Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Igaunis Vipss Baku trasē izcīna otro "Formula 2" uzvaru pēc kārtas

Juris Grīns
Juris Grīns

Igaunis Vipss Baku trasē izcīna otro "Formula 2" uzvaru pēc kārtas
Juri Vipss. Foto: Red Bull

Sestdien triumfējis "Formula 2" Azerbaidžānas posma otrajā braucienā, sasniedzot vēl nebijušu panākumu, svētdien igauņu autosportists Juri Vipss triumfēja arī Baku trasē notikušajās trešajās sacensībās. Kopvērtējumā tas viņam ļāvis pacelties jau uz ceturto vietu un vismaz teorētiski iesaistījis cīņā par titulu.

Sestdien Baku trasē notika divi sprinta braucieni, kuros Vipss guva astoto un pirmo vietu, savukārt svētdien risinājās galvenās sacensības. Tajās sportisti startēja atbilstoši kvalifikācijā izcīnītajiem rezultātiem, līdz ar to no pirmās rindas cīņu sāka "Hitech" komandu pārstāvošie Liams Lavsons un Vipss.

"Red Bull" junioru programmas pilots Vipss jau sākumā apdzina komandas biedru Lavsonu, bet finišēja sekundi priekšā "Renault" jauno braucēju attīstības programmas sportistam Oskaram Pjastri, kuram arī šī ir pirmā pilnā sezona F2 čempionātā. Startējot no desmitās vietas, trešais finišu sasniedza krievu braucējs Roberts Švarcmans, kurš ir "Ferrari" pilotu akadēmijas biedrs un F2 brauc otro sezonu.

Sacensību starts tika atlikts, jo no savām vietām nespēja izkustēties Džeks Eitkens un Mateo Nanīnī. Kad cīņas uzsākās, Vipss jau pirmajā līkumā apdzina Lavsonu, kurš pēc tam saņēma desmit sekunžu sodu par neatļautu manevru pret Teo Puršēru. Iepriekšējā posmā Monako Puršērs savos 17 gados kļuva par visu laiku jaunāko F2 kvalifikācijas un sacensību uzvarētāju, bet šajā reizē bija krietni neveiksmīgāks, jo piedzīvoja sadursmi ar Denu Tiktamu un Markusu Ārmstrongu, kā rezultātā lauza roku.

Vipss bija pirmais no līderiem, kurš sestajā aplī devās boksos, bet divus apļus vēlāk Pjastri apdzina viņu cīņā par pirmo pozīciju, tad saņemot piecu sekunžu sodu par nedrošu manevru boksu celiņā. Vēlāk Pjastri vajāja līderi Vipsu, taču apdzīt nespēja.

Tagad Vipss kopvērtējumā pakāpies par vairākām pozīcijām un ir ceturtais. Priekšā tikai Gvanju Žou, kurš pirmajā braucienā bija trešais, otrajā izstājās, bet noslēdzošajās sacīkstēs guva vien 13. vietu, kā arī Pjastri un Švarcmans. No līdera Vipss atpaliek 15 punktus, kas vēl ļauj cerēt uz titulu. Čempionātā atlikuši vēl pieci posmi, nākamais no kuriem norisināsies 17. un 18. jūlijā Silverstounā.

F2 kopvērtējums pēc 3. posma:

VietaPilotsValstsKomandaPunkti
1.Gvanju ŽouĶīnaUNI-Virtuosi Racing78
2.Oskars PjastriAustrālijaPrema Racing73
3.Roberts ŠvarcmansKrievijaPrema Racing66
4.Juri VipssIgaunijaHitech Grand Prix63
5.Dens TiktamsApvienotā KaralisteCarlin60
6.Teo PuršērsFrancijaART Grand Prix55
7.Džehans DaruvalaIndijaCarlin53
8.Liams LavsonsJaunzēlandeHitech Grand Prix50
9.Felipe DrugovičsBrazīlijaUNI-Virtuosi Racing41
10.Ralph BošungsŠveiceCampos Racing36

Sacensību video apskats: https://www.youtube.com/watch?v=xuk...

     [+] [-]

, 2021-06-07 14:19, pirms 3 gadiem
Pēc ļoti neveiksmīgā sezonas sākuma Bahreinā, šīs uzvaras ļauj Juri iesaistīties cīņā par titulu. Jebkurā gadījumā, potenciāls viņam ir. Galvenais, lai sezonas turpinājums ir tikpat veiksmīgs.