Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

VEF labi sāk un labi turpina, ceturto reizi sasniedzot apvienotās līgas finālu

Pēteris Neimanis
Pēteris Neimanis

VEF labi sāk un labi turpina, ceturto reizi sasniedzot apvienotās līgas finālu
Foto: Henri-Kristian Kirsip, Delfi Media

"Pafbet" Latvijas-Igaunijas līgas finālā ceturto reizi spēlēs VEF komanda, kas pusfinālā ar 83:65 pieveica mājiniekus "Kalev/Cramo" un rīt turpinās čempionu titula aizstāvēšanu, izšķirošajā mačā tiekoties ar "Prometey".

Apvienotās līgas otrajā pusfinālā tikās komandas, kas uzvarējušas pēdējās divās sezonās. Ja pirms dienas pirmās spēles bija jārunā par komandu sastāviem, ko izrobojuši savainojumi, tad pirms otrā mača aktuāls bija jautājums: “Kā atgriešanās Tallinā tikai spēles dienā ietekmēs mājinieku sniegumu laukumā?” Vai arī neietekmēs nekā?

Starta sastāvi:
Kalev/Cramo: Van Beks, Dorbeks, Toms, Konotšuks, Meiers
VEF: Kouzijs, Zoriks, Ate, Miška, Brukss

VEF savi pirmie punkti bija jāgaida gandrīz trīs minūtes, kad no tālās distances trāpīja Kristers Zoriks, panākot 3:3. Abas komandas cīnījās ļoti apņēmīgi, bet rezultāts auga lēnām – ceturtdaļas vidū vien 5:5. Pēc sarežģīta Glena Kouzija un Elaidžas Klarensa metieniem vadību 9:6 pārņēma VEF, bet iespēju palielināt pārsvaru rīdzinieki neizmantoja.

Ar punktu gūšanu smagi klājās abām komandām, turklāt “Kalev” nespēja realizēt arī atkārtotus metienus. Ceturtdaļas izskaņā VEF pēc Klarensa diviem punktiem caurgājienā tika pie lielākajiem plusiem, tomēr pēdējo vārdu šajā desmitminūtē teica mājinieku aizsargs Alteriks Gilberts, panākot 11:14.

Otro ceturtdaļu mājinieki sāka ar metienu garām no groza apakšas, bet VEF atbildēja ar jau otro Zorika tālmetienu, pēc kuram tūlīt pat sekoja “Kalev” minūtes pārtraukums. Tikai divas minūtes vēlāk tādu pieprasīja arī Jānis Gailītis, jo mājinieki bija sametuši četrus punktus pēc kārtas. Drīz vien pēc tā savu un visas komandas pirmo tālmetienu realizēja van Beks, kam sekoja vēl četri punkti, un mājinieki jau pārņēma vadību.

Pēc Zorika trešā tālmetiena un Bruksa metiena no groza apakšas viesi uz brīdi pārņēma vadību, bet pēc Oleksandra Kovļara un Tanela Kurbasa tālmetieniem faktiski no viena un tā paša punkta, atkal sarūpēja plusus “Kalev” – 33:29. VEF prata apturēt sāncenšu izrāvienu un puslaiku noslēdza savā labā. Pēdējā uzbrukumā Zoriks ar acīgu piespēli izkārtoja labu metiena pozīciju Bruksam, kurš nekļūdījās – 34:33 rīdzinieku labā.

Traks Zorika tālmetiens otrā puslaika ievadā VEF ļāva tikt pie četru punktu pārsvara, bet pēc neveiksmīga mājinieku uzbrukuma trīnīti trāpīja arī Kouzijs. Rīdzinieki turpināja ļoti azartiski spēlēt aizsardzībā, neļaujot sāncenšiem tikt pie brīviem metieniem, turklāt “Kalev” basketbolisti pamanījās mest garām pat tādus. Klarensa danks pēc ātrā uzbrukuma ļāva rīdziniekiem panākt arī +9 (48:39), bet VEF lidojumu nedaudz piebremzēja Gilberta tālmetiens.

Kamēr tallinieši turpināja meklēt, kuram spēlētājam beidzot veiksies uzbrukumā, VEF punktus guva teju visu spēlētāju pūlēm, pēdējām minūtē panākot jau 15 punktu pārsvara, bet pirms izšķirošajām desmit minūtēm bija vadībā 59:46.

Arī pēdējās ceturtdaļas ievadā uzbrukumā teicami spēlēt turpināja Zoriks, trāpot jau savu piekto tālmetienu, panākot jau +15, taču lūzums mačā ar to pašu vēl panākts netika. Mājinieki īsā laikā guva četrus punktus, turklāt pie četrām piezīmēm jau bija tikuši Zoriks un Bruks. Bez abiem šiem spēlētājiem VEF uzbrukumam klājās smagi, bet mājinieki iespēju pietuvoties neizmantoja, nemetot grozā ne no spēles, ne soda metienus.

VEF mocības uzbrukumā ar caurgājienu pārtrauca Klarenss, bet Gilberts tūlīt pat atbildēja ar trīspunktu gājienu – 70:59 rīdzinieku labā. “VEF” tuvāk sāncenšus nelaida un pat attālinājās, tomēr emocijas laukumā mazumā negāja – netrūka diskusiju, video vērošanas un strīdu, bet labākie laukumā joprojām bija rīdzinieki.

Bruksa un Klarensa danki divas minūtes līdz otrā puslaika beigām VEF ļāva panākt 77:61 un jau faktiski rezervēt biļeti uz finālu, kurā rokas traumas dēļ zem jautājuma zīmes gan būs pieredzējušā Māra Gulbja dalība. Pēdējo grozu rīdziniekiem no tālās distances guva Emīls Krūmiņš – 83:65.

Kalev/Cramo – VEF 65:83 (11:14, 22:20, 13:25, 19:24)
Kalev/Cramo: Kovļars 18, van Beks 16 (6ab), Konatšuks 7 (7ab), Gilberts 9, Toms 7 (6ab), Kurbass 5, Meiers 3, Raimo, Kitsings, Dorbeks
VEF: Klarenss 25 (7ab), Brukss 17 (10ab), Zoriks 17, Kouzijs 12, Ate 4, Krūmiņš 3, Miška 2, Gulbis 2, Putāns, Butirins

Apvienotās Latvijas - Igaunijas līgas pusfināli

LaiksSpēleRezultātsLabākie
16:00Prometey - Tartu Ulikool89:67Sidorovs 20 - Gordons 24
19:00VEF Rīga - Kalev/Cramo65:83Kovļars 18 - Klarenss 25

  +1 [+] [-]

, 2023-04-07 21:23, pirms gada
bruņots ar ērgļa aci un one way konsekvenci izteikts soēles galvenais varonis OSKARS LUCIS no LV

  +1 [+] [-]

, 2023-04-07 21:36, pirms gada
Vieteja produkta devums kartejo reizi tads pieticigs, iznemot Zoriku, protams. Loti patika Kalev ukrainu mazais

     [+] [-]

, 2023-04-07 21:46, pirms gada
Murlāpsis rakstīja: Vieteja produkta devums kartejo reizi tads pieticigs, iznemot Zoriku, protams. Loti patika Kalev ukrainu mazais
Jā,Miškam,Gulbim tāda pašvaka spēle un rezultāti.No viņiem pienesumu vajadzētu vairāk gaidīt.A Kalev ukraiņu mazajam jātrenējas precīzāk mest soda metienus.

     [+] [-]

, 2023-04-08 06:50, pirms gada
Forši ,pārliecinoša uzvara,tā turpināt sodien!
Smieklīgākais par vakardienas spēli ,bija komentētāju visu laiku nosauktais Māris Gulbis,it kā citi nemaz nebūtu,tagad skatos viņš guvis 2 punktus,nožēlojami,ka tā lobē nezin ko ,nezin kapēc!!!
Iespaids bija ,ka pēc spēles tiks viņam pasniegts sudraba kauss kā labākajam ,kometētāji nepalieciet smieklīgi....