Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Gailītis pēc tikšanas finālā: ''Dominējām gan fiziski, gan enerģijas ziņā''

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Gailītis pēc tikšanas finālā: ''Dominējām gan fiziski, gan enerģijas ziņā''
Jānis Gailītis. Foto: Hendrik Osula

''VEF Rīga'' galvenais treneris Jānis Gailītis pēc iekļūšanas apvienotās Latvijas - Igaunijas līgas finālā medijiem pauda, ka viņa pārstāvētajai komandai izdevies otrajā puslaikā trāpīt vairākus grūtus metienus, kuri lauzuši spēles gaitu, bet kopumā tā dominējusi pār pretinieku gan fiziski, gan enerģijas ziņā.

Šodien apvienotās Latvijas - Igaunijas līgas finālā basketbolā jau ceturto reizi piecu sezonu laikā iekļuva ''VEF Rīga'', kas šovakar Igaunijas galvaspilsētā Tallinā ar 83:65 pārspēja Tallinas ''Kalev''/''Cramo''. Rīt par otro turnīra titulu pēc kārtas VEF spēkosies pret ukraiņu ''Prometey'', kas šodien pārliecinoši pieveica ''Tartu Ulikool''.

''Smaga spēle,'' pēc mača medijiem pirmos vārdus teica ''VEF Rīga'' galvenais treneris Jānis Gailītis. ''Iespējams, pārāk daudz domājām pirmajā puslaikā, bet otrajā trāpījām dažus grūtus metienus. Manuprāt, dominējām fiziski un arī enerģijas ziņā. Apsveicu puišus, bet raizējos par mazo laiku līdz finālam un mazo rotāciju.'' Spēli ar rokas traumu noslēdza Māris Gulbis, kas vēl mazāk varētu sašaurināt rotāciju, taču rīdzinieku treneris daudz šo jautājumu nekomentēja.

Izņemot vienu spēles nogriezni otrajā ceturtdaļā, lielākā tās gaita tika pavadīta pozicionālā basketbolā, kurā šoreiz labāk jutās VEF spēlētāji. Palīdzēja arī darbība aizsardzībā, kurā izdevās izprovocēt pretiniekus uz 15 kļūdām. ''Otrajā ceturtdaļā bija viegli ielaisti punkti. Kopumā mūsu uzbrukums bija lēns, un mēs par maz piespēlējām un par daudz driblējām bumbu. Izdevās iemest grūtus metienus, bet groza apakšā dominēja Brukss. Vēl dažas reizes no aizsardzības guvām vieglus punktus un tas šajā līmenī ir ļoti nozīmīgs moments.''

Attiecībā uz pieminēto aizsardzību varēja pamanīt, ka VEF bieži vien pie pretinieku liktā bloka mainījās. Tas darīts ar nodomu. ''Kitsings viņiem ir metējs, bet mūsu spēlētāji var mainīties. Atsevišķos brīžos tas palīdzēja, bet bija bīstami no piezīmju faktora. Es gan teiktu, ka šoreiz iemest tādus metienus vairāk palīdzēja raksturs,'' atbildēja Gailītis, bez Bruksa izceļot arī zviedru basketbolistu Elaidžu Klerensu. ''No viņa visu laiku atkāpjas, bet šodien viņš no distances spēja trāpīt. Tas rada bīstamību no viņa, jo viņš prot arī doties caurgājienā.'' Klerenss ar 25 punktiem kļuva par VEF rezultatīvāko spēlētāju, mača gaitā realizējot arī vienu tālmetienu.

VEF galvenais treneris daudz nevēlējās ieslīgt domās par to, kā grūtais atpakaļceļš no Francijas ietekmējis ''Kalev''/''Cramo'' šī vakara mačā. Vienība no FIBA Eiropas kausa cīņas Tallinā ieradās vien spēles dienā. Jau rīt VEF sagaida fināla duelis pret ukraiņu ''Prometey'', kam regulārajā sezonā abos mačos zaudēts. ''Viņiem tur ir kāda melnā maģija,'' par traumu vajāto pretinieku saka Gailītis, sevis teikto paturpinot, ka tāpat vienībā kvalitatīvi ir arī citi spēlētāji.

''Komandā ir Ukrainas izlases spēlētāji ar vairākiem turnīriem aiz muguras. Viņi ir izsalkuši spēlēt! Klavels un Balvins - tie ir pietiekami spēcīgi un ļoti augsta līmeņa spēlētāji. Viņi nav neuzvarami, taču joprojām ar atrāvienu uzskatāmi par favorītiem.'' Spēle par zeltu rīt gaidāma plkst. 17:00, tiešraide LTV7 kanālā.

  +2 [+] [-]

, 2023-04-08 06:38, pirms gada
Diez kā būtu ar to dominēšanu, ja samainītu vietām ar Kalev...

  -1 [+] [-]

, 2023-04-08 09:21, pirms gada
Murlāpsis rakstīja: Diez kā būtu ar to dominēšanu, ja samainītu vietām ar Kalev...
Un? Tas nemaina faktu

     [+] [-]

, 2023-04-08 14:12, pirms gada
Murlāpsis rakstīja: Diez kā būtu ar to dominēšanu, ja samainītu vietām ar Kalev...
Ja Ilzītei būtu krānins, tas būtu Jānītis

     [+] [-]

, 2023-04-08 20:13, pirms gada
Real Rebel rakstīja: Un? Tas nemaina faktu
Nemaina gan, vienkarsa pratula...