Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Atsāktajā Latvijas čempionātā RVS/LU pārspēj "miLATss"

Rolands Eliņš

Atsāktajā Latvijas čempionātā RVS/LU pārspēj "miLATss"
Rīgas volejbolistes. Foto: Gertrud Alatare Photography, RVS/LU

Pēc vairāku mēnešu pārtraukuma atkal norisinās Latvijas čempionāts volejbolā sievietēm, un šodien aizvadītajā spēlē "miLATss" piekāpās RVS/LU vienībai ar 1:3.

Dalībkomandu skaits Latvijas čempionātā sarucis līdz četrām Baltijas līgas komandām, atlikušajām četrām komandām dalību no sacensībām atsaucot saistībā ar covid-19 pandēmijas ierobežojumiem, kas liedz amatieru komandām piedalīties sacensībās un aizvadīt treniņus. Sacensības turpina: “Rīgas Volejbols skola”/“Latvijas Universitāte” (RVS/LU), VK “Jelgava”, RSU/MVS un VK “miLATss”. Izspēles sistēma paredz, ka komandas izspēlēs 2 apļu pamatturnīru, kam sekos pusfinālu un finālu sērijas līdz 2 uzvarām katra.

Pirmajā spēlē pēc ilgā pārtraukuma, 28. februārī, VK “miLATss” savās mājās uzņēma RSU/MVS volejbolistes. Spēles pirmo setu pārliecinošāk uzsāka RSU/MVS volejbolistes un ieguva pat 8 punktu pārsvaru, taču mājinieces spēja pārņemt iniciatīvu un pietuvoties, līdz beidzot seta galotnē ieguva 5 punktus pēc kārtas un spēles pirmo setu uzvarēja ar rezultātu 25:22. Lielāko daļu otrā un trešā spēles seta aizritēja VK “miLATss” komandai atrodoties vadībā. Viņas arī droši noslēdza abus setus un svinēja uzvaru ar rezultātu 3:0 (25:22, 25:22, 25:20).

Otrā spēle norisinājās 7.marta pēcpusdienā, Daugavpilī, kur VK “miLATss” uzņēma Baltijas līgas vicečempiones - RVS/LU komandu. Spēles pirmo setu pārliecinoši aizvadīja VK “miLATss” komanda, mājiniecēm izcīnot uzvaru ar rezultātu 25:20. Spēles otrajā setā izmaiņas sākumsastāvā veica RVS/LU komanda, laukumā sūtot Petru Nečiporuku, un tas deva augļus – otrais sets tika uzvarēts ar rezultātu 25:21. Spēles trešais sets aizritēja līdzīgi, un tuvojoties seta galotnei vadībā bija mājinieces. Taču Lāsma Ozola ar lielisku servju sēriju spēja nosvērt svara kausus par labu RVS/LU komandai, kuras uzvarēja setu ar rezultātu 25:21. Spēles noslēdzošajā setā RVS/LU komandas volejbolistes rādīja pārliecinošu sniegumu un izcīnīja uzvaru ar rezultātu 25:18 un visā spēlē ar 3:1 (20:25;25:21;25:21;25:18).

Pēc šīm brīvdienām visas komandas ir aizvadījušas pa 5 spēlēm. RVS/LU komanda ar 13 izcīnītiem punktiem jau garantējusi pamatturnīra 1.vietu un pusfinālā spēkosies ar 4. vietu izcīnījušo komandu. Otrajā vietā šobrīd ar 7 punktiem ierindojās VK “Jelgava” komanda, bet RSU/MVS un VK “miLATss” komandām katrai ir pa 5 punktiem. Tas nozīmē, ka 2.-4. vietu liktenis izšķirsies pēdējā spēļu kārtā, kur RVS/LU 10. martā uzņems RSU/MVS, bet 20.martā VK “Jelgava” dosies uz cīņu pret VK “miLATss” komandu.

Vairāk par Latvijas čempionātu sievietēm lasiet šeit: Latvijas volejbola federācija