Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

"Napoli" uzvar B grupā, "Besiktas" izgāžas ar 0:6 Kijevā

Rolands Eliņš

"Napoli" uzvar B grupā, "Besiktas" izgāžas ar 0:6 Kijevā
"Besiktas" spēlētāji pēc pirmā noraidījuma
Foto: AFP/Scanpix

UEFA Čempionu līgas B grupā pirmo vietu ieguva „Napoli”, otrā vieta Portugāles „Benfica”, kamēr Turcijas „Besiktas” neizmantoja savu lielo iespēju, nopelnīja divus noraidījumus un cieta 0:6 sakāvi pret Kijevas „Dinamo”.

Pirms pēdējās kārtas B grupā skaidrs bija tikai tas, ka Kijevas „Dinamo” paliks ceturtajā vietā un nekur netiks, kamēr pirmās trīs vietas varēja tikt sadalītas jebkurā kombinācijā. Teorētiski visparocīgākajā situācijā bija trešajā vietā esošā „Besiktas” – vajadzēja „tikai” viesos uzvarēt grupas pastarīti „Dinamo” un vieta ČL astotdaļfinālā būtu garantēta.

Taču spēle izvērtās pavisam citādi un pavisam noteikti ne tā, kā Turcijā kāds bija paredzējis. Devītajā minūtē Andrijs Jarmolenko pēc reida labajā minūtē izkārtoja vārtu guvumu Artjomam Besedinam. Savukārt puslaika vidū Jarmolenko realizēja pendeli, turklāt „Besiktas” situācija kļuva vēl sliktāka, jo par šo pārkāpumu sarkano kartīti saņēma Andreass Beks.

No „slikti” turku komanda ātri vien nonāca līdz „drausmīgi” – uzreiz pēc pendeles „Dinamo” atkal metās uzbrukumā, atkal uzbrukuma epicentrā bija Jarmolenko un Vitālijs Bujalskis panāca 3:0. Savukārt kompensācijas laikā „Dinamo” graujošo puslaiku noslēdza ar vēl vienu neatvairāmu pretuzbrukumu, kurā izšķirošo sitienu izdarīja Gonsaless. Bumba vārtos nonāca pēc rikošeta pret aizsargu, taču tas nemainīja rezultāta kļūšanu par 4:0.

Otrajā puslaikā „Besiktas” situācija tikai pasliktinājās. Otro dzelteno kartīti nopelnīja Vensāns Abukakārs, kurš dusmās pēc tiesneša svilpes demonstratīvi aizspēra bumbu. Kijevieši ar divu vīru pārsvaru nekautrējās gūt arī piektos un sestos vārtus, un Eirokausu sezonu noslēgt ar masīvou uzvaru 6:0, turklāt „Dinamo” bija ļoti tuvu arī septītajiem vārtiem, bet trāpīja pa stabu. Starp citu, „Besiktas” šī bija pirmā zaudētā spēle (visos turnīros) kopš 13. augusta...

„Besiktas” izgāšanās nozīmēja, ka astotdaļfinālā tiek gan „Napoli”, gan „Benfica”, taču šīs komandas spēles sākumā to vēl nezināja. Pirmajā puslaikā komandas spēlēja pietiekami uzmanīgi un radīja maz vārtu gūšanas iespēju.

60. minūtē rezultātu atklāja Hosē Kaljehons. Viņš izmantoja „Benfica” aizsarga Lindelofa neveiksmīgi ieņemto pozīciju, tika zviedram garām un no soda laukuma nogādāja bumbu vārtos. Savukārt 79. minūtē „Napoli” pārsvaru dubultoja Drīss Mertenss, kurš aktīvi piedalījās arī pirmo vārtu guvumā. Arī šosezon „Benfica” aizsargi nenospēlēja ideāli, un Mertess pēc māņkustības ielauzās soda laukumā un netraucēti trāpīja tuvējā apakšējā stūrī.

„Benfica” vienus vārtus vēl paspēja atgūt, kad savā laukuma pusē nepiedodami kļūdījas Neapoles komandas pārstāvis Rauls Albiols, un Rauels Himeness ātrajā uzbrukumā par to sodīja. Himenesa vārtu guvums nodrošināja saspringtas spēles pēdējās minūtes, taču „Napoli” noturēja uzvaru un pirmo vietu grupā.

B grupa

SpēleRezultātsVārtu guvēji
Dinamo – Besiktas6:0 (4:0)Besedins 9` Jarmolenko 30` Bujalskis 32` Gonsaelss 45+3` Sidorčuks 66` Moraess 77`
Benfica – Napoli1:2 (0:0)Kaljehons 60` Mertenss 79`

Tabula

VKomandaSUNZVārtiP
1.Napoli632111:811
2.Benfica622210:108
3.Besiktas61419:147
4.Dynamo K61148:65

Izmantotie resursi:
The official website for European football –...

  -2 [+] [-]

, 2016-12-06 23:47, pirms 8 gadiem
Tiesnesis galīgs tontons - iegāza Bešiktas, iedodot pilnīgi sviestainu pendeli pie rezultāta 0:1 + sarkano kartiņu.

     [+] [-]

, 2016-12-07 00:38, pirms 8 gadiem
Autor, rakstā neliela kļūda, jo šobrīd sanāk ka ''benfica'' spelēja divas spēles šodien?
Pirms pēdējās kārtas B grupā skaidrs bija tikai tas, ka Kijevas „Dinamo” paliks ceturtajā vietā un nekur netiks, kamēr pirmās trīs vietas varēja tikt sadalītas jebkurā kombinācijā. Teorētiski visparocīgākajā situācijā bija trešajā vietā esošā „Benfica” – vajadzēja „tikai” viesos uzvarēt grupas pastarīti „Dinamo” un vieta ČL astotdaļfinālā būtu garantēta.

     [+] [-]

, 2016-12-07 06:58, pirms 8 gadiem
Hmm... rakstīja: Tiesnesis galīgs tontons - iegāza Bešiktas, iedodot pilnīgi sviestainu pendeli pie rezultāta 0:1 + sarkano kartiņu.
Tiesnesis tiešām malacis,dinamo spēlētājs ar plecu pagrūda turku un tas krītot aizķērās aiz viņā kājām nedaudz un psc pendele,drīzāk gonzales pats nokrita jo pagrūžot turku spēlētāju gan jau pats līzsvaru nespēja noturēt jo kā nekā viņš ir maziņš un tievs,laikam skotu tiesnesim vnk turki nepatīk!

  +2 [+] [-]

, 2016-12-07 08:25, pirms 8 gadiem
DK pēdējā vieta ar gandrīz labāko vārtu starpību grupā : )

     [+] [-]

, 2016-12-07 08:50, pirms 8 gadiem
lagoss rakstīja: Tiesnesis tiešām malacis,dinamo spēlētājs ar plecu pagrūda turku un tas krītot aizķērās aiz viņā kājām nedaudz un psc pendele,drīzāk gonzales pats nokrita jo pagrūžot turku spēlētāju gan jau pats līzsvaru nespēja noturēt jo kā nekā viņš ir maziņš un tievs,laikam skotu tiesnesim vnk turki nepatīk!
Kam viņi patīk?

     [+] [-]

, 2016-12-07 09:18, pirms 8 gadiem
Nu tiesnesis reāli ''malacis'', nav skaidrs ko viņš vispār redzēja. Pendeles tur nebija, nu varbūt no aizmugures citādi izskatījās, bet kādā sakarā tur sarkanā kartīte, kad pirms ''pārkāpuma'' Besiktas spēlētājs bija ukrainim priekšā?...

     [+] [-]

, 2016-12-07 11:06, pirms 8 gadiem
gucuļi uz atvadām kārtīgi aizcirta durvis

     [+] [-]

, 2016-12-07 13:15, pirms 8 gadiem
sasperjods-k rakstīja: DK pēdējā vieta ar gandrīz labāko vārtu starpību grupā : )
Pirms padsmit gadiem bija gadījums, ka abas no grupas izkļuvušās komandas bija ar negatīvu vārtu starpību, jo sākumā bija katra ar lielu rezultātu cietušas zaudējumu.