Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:842, Did:0, useCase: 3

Sevastovas treneris Šmits: "Teicu viņai, ka nav lielas atšķirības starp 1/4 finālu un pusfinālu"

Rolands Eliņš

Sevastovas treneris Šmits: "Teicu viņai, ka nav lielas atšķirības starp 1/4 finālu un pusfinālu"
Anastasija Sevastova
Foto: AFP/Scanpix

LETA. Latvijas tenisistes Anastasijas Sevastovas dzīvesbiedrs un treneris Ronalds Šmits intervijā laikrakstam "New York Times" atklājis, ka pirms ceturtdaļfināla ASV atklātajā čempionātā mēģinājis tenisisti pārliecināt, ka starp šo turnīra fāzi un pusfinālu nav nekādas atšķirības, jo galvenais mērķis ir trofeja.

Tenisistes treneris Šmits pirms mača viņai sacīja, ka ceturtdaļfināla un pusfināla nozīmei nav būtiskas atšķirības. "Desmit minūtes pirms mača sacīju viņai, ka īsti nav atšķirības starp ceturtdaļfinālu un pusfinālu. Spēlētāji neiegūst trofejas, uzvarot kādā no šiem mačiem, tādēļ pusfināla cīņā būs praktiski tāda pati situācija kā mačā pret Stīvensu."

Sevastova pusfinālā cīnīsies pret titulēto Serēnu Viljamsu, kura WTA rangā ieņem 26.vietu un turnīrā izlikta ar 17.numuru. Abām tenisistēm tā būs pirmā savstarpējā cīņa karjerā.

Tāpat Šmits sarunā ar "New York Times" pastāstīja par laika posmu, kad Sevastova 24 gadu vecumā nolēma atgriezties tenisā pēc teju divu gadu pārtraukuma. "Viņa šo lēmumu uztvēra ļoti nopietni un teica, ka vēlas atkal spēlēt tenisu un piedalīties sacensībās. Konkrētu mērķi viņa nenosprauda, sakot, ka grib redzēt, cik tālu var tikt pēc atgriešanās."

Šmits gan sacīja, ka nekad nebija piespiedis Sevastovai atgriezties tenisā. "Tā nebija mana iniciatīva un es nekad nebiju viņai teicis, ka ir jāatsāk karjera. Svarīgākais bija, ka viņa pati izlemj, kā rīkoties turpinājumā, nevis kāds cits, un šobrīd Anastasijai viss ir izdevies lieliski."

Austriešu speciālists bieži redzams nēsājam cepuri ar uzrakstu "I love Liepāja", ko iegādājies Sevastovas dzimtajā pilsētā. "Nopirku to kioskā. Kopš pagājušā gada uzvelku to pirms katra vienspēļu mača. Tā ir māņticība," teica Šmits.

Šobrīd Sevastova ir sasniegusi savas karjeras augstāko punktu, iekļūstot "Grand Slam" turnīra pusfinālā.

Par iekļūšanu vienspēļu turnīra pusfinālā viņa nopelnījusi 925 000 ASV dolāru, bet par dubultspēļu ceturtdaļfināla sasniegšanu viņai pienākas puse no 85 275 ASV dolāru prēmijas. Tādējādi liepājniece turnīrā Ņujorkā nopelnījusi jau 967 638 ASV dolāru (832 328 eiro).

ASV atklātais čempionāts ir sezonas pēdējais "Grand Slam" turnīrs, tam noslēdzoties svētdien.

Izmantotie resursi:
LETA

  -2 [+] [-]

, 2018-09-06 17:25, pirms 6 gadiem
Kāda jēga beigt karjeru 22 gados, ja esi pasaulē top 100, par top 20 pat nerunājot. Es saprotu ka var beigt karjeru ja nevar tikt rangā vispār... un tikai fjūčeros jāspēlē...

     [+] [-]

, 2018-09-06 17:45, pirms 6 gadiem
Tu cerams zini ka vinja beidza karjeru, jo vinjai bija trauma?

  +2 [+] [-]

, 2018-09-06 17:53, pirms 6 gadiem
kkk rakstīja: Kāda jēga beigt karjeru 22 gados, ja esi pasaulē top 100, par top 20 pat nerunājot. Es saprotu ka var beigt karjeru ja nevar tikt rangā vispār... un tikai fjūčeros jāspēlē...
Nevajag visu tik racionāli uztvert... cilvēkam var būt 100 iemesli, kāpēc beigt karjeru
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2018-09-06 20:35, pirms 6 gadiem

  +1 [+] [-]

, 2018-09-06 21:02, pirms 6 gadiem
didzuks rakstīja: https://www.nytimes.com/2018/09/05/sports/tennis/us-open-anastasija-sevastova-serena-williams.html
Labs. Ja pacenšas, var atrast foršas bildes, kādu izmantojuši NYT.
Bija tas gods skatīt Anastasiju Liepājas kortos, kad viņai bija 10-11 gadu