Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Vanesa Jasa par emocionālo pusfinālu: "Ticēju, ka mēs uzvarēsim"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Vanesa Jasa par emocionālo pusfinālu: "Ticēju, ka mēs uzvarēsim"
Vanesa Jasa ar lielākajiem atbalstītājiem. Foto: FIBA

"Mūsu garajām spēlētājām vajadzēja saņemties un viņas to izdarīja. Galotnē vairāk bumbu izcīnījām mēs. Serbietes kļūdījās un mums bija vairāk iespēju," pēc Latvijas U20 basketbola meiteņu uzvaras pār Serbiju teica izlases kapteine Vanesa Jasa.

“Kolibri” audzēkne ceturtajā ceturtdaļā spēlēja četras minūtes un 10 sekundes, taču viņas veikums izšķirošajos brīžos bija fantastisks. Uzbrūkošā aizsardze guva pēdējos deviņus punktus Latvijas labā, tai skaitā galotnē iemeta divus trīspunktu metienus pēc kārtas.

“Nezinu, kāpēc nokļuvām mīnusos. Spēle ritēja punkts punktā, bet ticēju, ka mēs uzvarēsim. Kad mani nomainīja ar četrām piezīmēm, šķita – viss. Viss, mēs nevaram zaudēt, kaut kas ir jādara. Īsti nepadevās spēle viens pret vienu, tāpēc bija jāizmanto katrs metiens un jāžarī pa grozu.

Serbu jaunietes izcīnīja vairāk atlēkušo bumbu (35-50, uzbrukumā 8-17), taču galotnē pārsvars zem groza bija latvietēm. “Grūti pateikt, kas mums sagādāja lielākās problēmas. Serbu garās spēlētājas izcīnīja ļoti daudz atlēkušo bumbu, tāpēc viņām radās iespēja izdarīt vairāk metienu.”

Lūgta raksturot pēdējās trīs minūtes, Jasa atcerējās 2022. gada vasaru. “Ak, mans Dievs! Autobusā braucot uz spēli, atcerējos, ka pagājušajā gadā, spēlējot kopā ar 2002. gadā dzimušajām meitenēm, uzvarējām Serbiju (65:64). Sapratu – viņas nav neuzvaramas.

Jasa pabeidza spēli ar 19 punktiem (2p 3/7, 3p 3/6, 1p 4/6), četrām izcīnītām bumbām zem groziem un vienu rezultatīvu piespēli. Aizsardze kļūdījās tikai vienu reizi, ieguva +/- rādītāju 6 un nopelnīja labāko lietderības koeficientu 14.

Latvijas rezervistes sameta 15 punktus, kamēr serbietes atzīmējās ar deviņiem punktiem. Jasa izcēla komandas biedreņu atbalstu. “Nereāla atmosfēra. Brīžos, kad nonākam mīnusos, iezogas doma – kāpēc es spēlēju? Soliņš mūs tā atbalsta, tā bļauj, ka nevaram padoties.”

Kas notiks rīt? “Fināls, baby!”