Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

U20 sieviešu izlase par vēsturisko sasniegumu varētu saņemt prēmiju

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

U20 sieviešu izlase par vēsturisko sasniegumu varētu saņemt prēmiju
Latvijas U20 sieviešu izlase ar sudraba godalgām. Foto: FIBA

Izglītības un zinātnes ministrijas Sporta departamenta vadītājs Vladimirs Šteinbergs intervijā ''Latvijas radio'' atzina, ka Latvijas U20 sieviešu izlase par izcīnīto sudrabu Eiropas čempionātā varētu saņemt prēmiju robežās no 20 līdz 25 tūkstošiem eiro.

Lielisku U20 Eiropas čempionātu dāmām aizvadījusi Latvijas U20 komanda, kas aizcīnījās līdz pat finālam, pirmo reizi vēsturē tiekot pie sudraba godalgas. Finālā tā zaudēja nākamajai čempionei Francijai, bet simboliskajā pieciniekā tika iekļauta valstsvienības līdere Vanesa Jasa.

Sagaidāms, ka jaunās basketbolistes varētu tikt pie prēmijas. Kā ''Latvijas radio'' atzina Izglītības un zinātnes ministrijas jaunais Sporta departamenta vadītājs Vladimirs Šteinbergs, tad U20 izlases panākumus vērtējams kā augsts sasniegums sportā, kas ir prēmējams. Vēl nav zināma konkrēta summa, uz kuru jaunās sportistes varētu pretendēt, taču Šteinbergs lēsa par 20 līdz 25 tūkstošiem eiro.

Šajā vasarā sieviešu U20 izlase nebija vienīgā, kas Eiropas čempionātā savā vecuma grupā izcīnīja godalgas. U18 puiši prata atgriezties A divīzijā, kļūstot par B divīzijas čempioniem. Par turnīra vērtīgāko spēlētāju atzina Robertu Blūmu. Šobrīd U16 Eiropas čempionāta augstākajā divīzijā startē puiši, bet jau pēc trim dienām sāksies U16 meiteņu turnīrs.

Izmantotie resursi:
https://www.lsm.lv/raksts/sports/ba...

     [+] [-]

, 2023-08-08 19:44, pirms 9 mēnešiem
Tas gan būtu smieklīgi... Interesanta valsts, naudas nekam lāgā nav, bet dažkārt gribās ar to pamētāties...

  -1 [+] [-]

, 2023-08-08 21:51, pirms 9 mēnešiem
Murlāpsis rakstīja: Tas gan būtu smieklīgi... Interesanta valsts, naudas nekam lāgā nav, bet dažkārt gribās ar to pamētāties...
Kas tev žēl vai? Meitenes godam nopelnījušas! Ja visi pieaugušie atlēti par izcīnītām medaļām Pasaules un Eiropas čempionātos tiek prēmēti no valsts, tad šajā gadījumā būtu tikai godīgi, ka tiek ievērota zināma konsekvence attiecībā arī uz jaunajiem sportistiem.

  +1 [+] [-]

, 2023-08-09 07:01, pirms 9 mēnešiem
krokodilumednieks rakstīja: Kas tev žēl vai? Meitenes godam nopelnījušas! Ja visi pieaugušie atlēti par izcīnītām medaļām Pasaules un Eiropas čempionātos tiek prēmēti no valsts, tad šajā gadījumā būtu tikai godīgi, ka tiek ievērota zināma konsekvence attiecībā arī uz jaunajiem sportistiem.
Ja mēs dosim visiem, kam Tev vai man nav žēl, labāk diezvai sāksim dzīvot. Tā jau esam pirmajās vietās ar olimpiešu un paralimpiešu prēmijām. Valsts gan slīkst aizvien dziļāk ūkstā...

     [+] [-]

, 2023-08-09 08:03, pirms 9 mēnešiem
Murlāpsis rakstīja: Ja mēs dosim visiem, kam Tev vai man nav žēl, labāk diezvai sāksim dzīvot. Tā jau esam pirmajās vietās ar olimpiešu un paralimpiešu prēmijām. Valsts gan slīkst aizvien dziļāk ūkstā...
Labi zini, ka šīs prēmijas tiek maksātas ir saskaņā ar Latvijas likumdošanu. Šī konkrētā summa vispār nav liela priekš komandas sporta veida. Sanāk tikai tāds neliels paldies. Hokejisti, piemēram, dabūja daudzkārt lielāku summu, bet tur sava daļa aiziet arī federācijai jauno hokejistu sagatavošanai utt. Par cik sporta pamatfinansējums ir nepietiekams, tad šis ir veids, kā sportā ienāk papildu nauda. Manuprat, šādā praksē nav nekas nososdāma, bet tieši otrādi, tā ir atbalstāma. Varam gan diskutēt, par to prēmiju apjomu, kas noteiktas par olimpisko medaļu izcīnīšanu. Bet tas cits jautājums.
Ja domā, ka, šo praksi atceļot, tiks lāpīti robi valsts budžetā, tad stipri maldies. Nekādu būtisku efektu tas nedos. Bet neieslīgsim tālākā diskusijā par šo visu.

     [+] [-]

, 2023-08-09 11:57, pirms 9 mēnešiem
Nav žēl, komanda ( arī staff ) to nopelnījušas!

Ja valsts neatbalsta bērnu/jaunatnes sportu, tad lai maksā prēmijas.
Un par šādu panākumu, tas noteikti nav 1000 eur uz katru, bet krietni vairāk jābūt!