Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristiāns Dilāns

Kurucs pirms mača pret Kamerūnu: ''No viņu puses sagaidām mainīšanos aizsardzībā''

Kurucs pirms mača pret Kamerūnu: ''No viņu puses sagaidām mainīšanos aizsardzībā''
Kristers Zoriks un Rodions Kurucs 2024. gada 3. jūlijā. Foto: FIBA

Latvijas basketbola izlase šovakar pulksten 19.00 ''Arēnā Rīga'' spēkosies pret Kamerūnu, lūkojot sasniegt olimpiskās kvalifikācijas finālu. Pirms cīņas pārdomās ar medijiem dalījās viens no Latvijas valstsvienības vadošajiem basketbolistiem Rodions Kurucs.

''Varbūt, jā, būs jānosedz līderi. Vajadzēs bišku pastrādāt ar mazajiem šodien,'' izteicās Kurucs, kurš pirmajās kvalifikācijas spēlēs aizsardzībā vairāk darbojies pret uzbrucējiem un garā gala basketbolistiem.

''Manuprāt, ir vienkārši jālaiž viņu [Džeremaiju Hilu] uz viņa vājo [kreiso] pusi un jāatgriežas atpakaļ visiem pieciem – jāpalīdz viens otram, jāaiztaisa tās līnijas ciet, kur viņš var ieiet iekšā. Tā arī viņš dabū tos metienus, kad daudz spēlē viens pret viens. Ja mēs būsim tur divatā, tad šaubos, ka viņš varēs izmest metienus. Arī pārējie nav baigie metēji, tāpēc no viņiem var palīdzēt,'' pretinieku līdera Džeremaijas Hila apturēšanu ieskicēja Rodions Kurucs.

''Viņš spēlē pilnībā savādāk nekā Seviļā. Viņam, tāpat kā man, tur grūti gāja. Mēs abi divi vienā laikā aizgājām prom. Tagad viņam ir daudz vairāk pārliecības, viņš spēlē labāk,'' par Hilu teica Kurucs, kurš kopā ar kamerūniešu līderi spēlēja kopā ''Real Betis'' rindās.

''Viņiem varbūt nav garie, bet viņi ir ļoti fiziski. Viņi ļoti daudz cīnās par atlēkušajām bumbām, kas viņiem ļoti palīdz uzbrukumā. Protams, ka spiedīsim uz groza apakšu. Tas ir mūsu basketbols – jāiet iekšā un jāizmet ārā, jādabū brīvie metieni, nevis kā spēlējām pret Filipīnām, kad metām pāri rokām un neko nevarējām iemest. Domāju, ka iesim un mēģināsim lauzt soda laukumu, izspēlēsim ārā un metīsim brīvus trīspunktniekus,'' spēles plānu skaidroja Kurucs.

''No viņu puses sagaidām mainīšanos aizsardzībā – tāpat kā viņi spēlēja pret Melnkalni un Brazīliju. Viņi visu laiku mainījās. Mēģināsim to izmantot, jo viņi visi nav lieli. Viņiem ir arī mazie. Domāju, ka varēsim viņu vājās puses izmantot,'' sacīja Kurucs.

''Viņiem ir savādāks basketbols – kaut kas pa vidu starp Filipīnām un Gruziju. Būs ļoti interesants basketbols. Viņi spēlē vairāk amerikāņu stila basketbolu,'' pretinieku spēles stilu iezīmēja latvietis.

''Jā, manuprāt, viņi ir visātrākā,'' atbildot uz apgalvojumu, ka Kamerūna varētu būt visātrāk spēlējošā pretiniece Latvijas izlasei Lukas Banki vadībā, sacīja Kurucs. ''Viņi skrien pēc katras atlēkušās bumbas izcīnīšanas. Pat tad, kad iemet. Viņi ātri izmet autu un Džeremaija Hils ātri iet pāri laukumam un uzbrūk. Ļoti ātra komanda. Būs arī jāmēģina apskriet viņus, ja ir iespējas. Domāju, ka šodien spēlēsim pozicionālāk.''

''Esmu ļoti piekusis gan mentāli, gan fiziski. Gribas atpūsties. Tikko runājām par to ar Rolandu Šmitu. Mēs abi divi. Viņš saka, ka viņam uz copi jāaizbrauc. Es gribētu tāpat – kaut kur dabā mierīgi atpūsties, relaksēties un atslēgties,'' skaidroja Kurucs, kurš basketbolu teju bez pauzēm spēlējis iepriekšējos 11 mēnešus, reizē piebilstot, ka kvalificēšanās gadījumā būs gatavs Parīzei. ''Protams. Mums jau būs trīs nedēļas. Šis ir galvenais turnīrs. Bišku atpūtīsies un atkal jāsāk kapāties.''

Latvija šovakar pulksten 19.00 aizvadīs dueli pret Kamerūnu par vietu olimpiskās kvalifikācijas finālā.


, 2024-07-06 15:47, pirms 2 mēnešiem
Galvenais Rodim un Rižajam tikt ar nerviem galā, nevajadzīgi nesapsihoties un nenopelnīt muļķigas parastās vai tehniskās piezīmes ...
Vensāns Kolē. Foto: FFBB
3

Pēc 15 valdīšanas gadiem Kolē pamet Francijas galvenā trenera amatu

Francijas basketbola izlases galvenā trenera amatu atstājis Vensāns Kolē, kurš augusta ievadā palīdzēja mājiniekiem izcīnīt Parīzes olimpisko spēļu sudrabu.
Paula Strautmane 2023. gada 9. novembrī Puatjē. Foto: FIBA

Latvijas pretiniece Francija pakāpjas uz trešo vietu FIBA rangā

Latvijas sieviešu basketbola valstsvienība pirmdien, 26. augustā, atjaunotajā FIBA astoņu gadu rangā pakāpusies par vienu pozīciju un ieņem 28. vietu. Olimpiskā vicečempione Francija pacēlusies par četrām pozīcijām, ieņemot trešo vietu aiz ASV un Austrālijas.
Foto: Renārs Koris
5

Gadu pirms ''Eurobasket 2025'' AB Dambī atklāj turnīram veltītu vides objektu

Latvijas Basketbola savienība (LBS) informē, ka šodien AB Dambī, gadu pirms 2025. gada Eiropas čempionāta basketbolā sākumā, tika atklāts turnīram veltīts vides objekts. Tāpat tika uzsākta pirmās kārtas biļešu tirdzniecība.