Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:813, Did:0, useCase: 3

Sezonas līderes Sabaļenka un Žabūra sacentīsies Vimbldonas ceturtdaļfinālā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Sezonas līderes Sabaļenka un Žabūra sacentīsies Vimbldonas ceturtdaļfinālā
Arinai Sabaļenkai liels atvieglojums, beidzot sasniedzot "Grand Slam" ceturtdaļfinālu. Foto: AFP/Scanpix

Šodien Vimbldonā sieviešu turnīra ceturtdaļfinālu diena. Turnīrā palikušas tikai divas Top 10 spēlētājas, viena bijusī čempione, bet trīs tenisistes pirmoreiz spēlēs "Grand Slam" ceturtdaļfinālā.

Ešlija Bārtija palikšanu ranga virsotnē arī pēc Vimbldonas garantētu ar uzvaru ceturtdaļfinālā divu Austrālijas spēlētāju mačā, kad tiksies ar Horvātijā dzimušo Ailu Tomļanoviču. Viņai 28 gadu vecumā pirmoreiz izdevies tikt līdz "Grand Slam" turnīru astoņniekam. Tomļanoviča ir vienīgā no ceturtdaļfinālistēm, kura nav uzvarējusi WTA turnīrā – viņa zaudējusi visos četros finālos (visi bijuši mazajos WTA 250 turnīros). Tomļanovičai ir nelāga 3-16 bilance pret Top 10 spēlētājām, pēdējo uzvaru gūstot 2019. gada septembrī Džendžou pret astoto numuru Kiki Bertensu ar 6:4, 7:6(1).

Pirmoreiz tiekot "Grand Slam" ceturtdaļfinālā, Arina Sabaļenka garantējusi ielaušanos ranga trijniekā. Baltkrievijas tenisiste pēc Vimbldonas var kļūt par pirmo numuru – ja pati izcīnīs titulu, bet Bārtija šodien zaudēs. Sabaļenka trešo reizi tiksies ar Onsu Žabūru (1-1). Abas tenisistes ar 33 uzvarām dala šogad uzvarām bagātāko spēlētāju saraksta 1. vietu. Žabūra pagājušajā gadā bija pārāka "Roland Garros" 3. kārtā ar 7:6(7), 2:6, 6:3, bet Sabaļenka šogad revanšējās Abū Dabī astotdaļfinālā ar 6:2, 6:4. Šodienas mača uzvarētāja pirmoreiz spēlēs "Grand Slam" pusfinālā.

Karolīna Pliškova spēlējusi "US Open" finālā, kā arī pusfinālos Melburnā un Parīzē, bet Vimbldonā viņa pirmoreiz tikusi līdz ceturtdaļfinālam. Čehiete šodien sacentīsies ar gadu jaunāko Šveices tenisisti Viktoriju Golubiču, kurai būs pirmais "major" ceturtdaļfināls. Golubiča uzvarēja abu vienīgā iepriekšējā tikšanās reizē, 2016. gadā Billijas Džīnas Kingas kausā izmantojot sava laukuma priekšrocības un uzvarot ar rezultātu 3:6, 6:4, 6:4. Golubiča Lucernā notikušajā spēlē bija iedzinējos ar setu un 2:4.

Gandrīz neticami, taču fakts – Andželika Kerbere "Grand Slam" ceturtdaļfinālā spēlēs pirmoreiz kopš 2018. gada Vimbldonas, kur izcīnīja savu trešo "major" titulu. Vācijas veterāne ir pēdējā no turnīru sākušajām piecām eksčempionēm, kura "izdzīvojusi". Viņai šobrīd ir garākā aktīvā uzvaru sēriju – deviņi nezaudēti mači pēc kārtas, šai sērijai sākoties Bādhomburgā, kur Kerbere uzvarēja WTA 250 turnīrā. Viņa šodienas mačā dosies ar 2-0 bilanci pret Karolīnu Muhovu, čehieti divreiz uzvarot 2019. gada pavasarī – Maiami (3:6, 6:3, 6:3) un Monterejā (6:3, 6:4).