Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:813, Did:0, useCase: 3

Sabaļenka Vimbldonā pirmoreiz sasniedz "Grand Slam" pusfinālu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Sabaļenka Vimbldonā pirmoreiz sasniedz "Grand Slam" pusfinālu
Arina Sabaļenka. Foto: Reuters/Scanpix

Baltkrievijas spēcīgākā tenisiste Arina Sabaļenka (WTA 4.) Vimbldonas ceturtdaļfinālā ar 6:4, 6:3 sakāva Onsu Žabūru (WTA 24.), pirmoreiz iekļūstot "Grand Slam" sacensību pusfinālā.

Arina Sabaļenka cīņas pirmajā geimā pēc dubultkļūdas ar pirmo servi atspēlēja breikbumbu un Onsai Žabūrai seta turpinājumā breika iespējas vairs nedeva. Pašai tādu nebija līdz 10. geimam, kad tunisiete servi nenosargāja no 40:15 pārsvara, tobrīd daudz spēlējot ar otro servi un nespējot atrisināt visas problēmas.

Žabūra ar pirmo servi pa diagonāli atspēlēja setbumbu, Sabaļenka ar kļūdām iztērēja trīs setbumbas (sitiens tīklā, "dropšots" autā un raidījums pāri gala līnijai). Žabūrai pēc tam neprecīzs saīsinātais sitiens, bumbiņai ielidojot tīklā – piektā setbumba. Sabaļenka spēcīgi uzbruka otrajai servei, Žabūra trāpīja tīklā – 6:4.

Sabaļenka 2. seta pirmajā geimā atspēlējās no 0:40, visas trīs breikbumbas atvairot ar varenām pirmajām servēm. Žabūrai nākamajā geimā no 0:40 izdevās atspēlēt tikai pirmās divas breikbumbas, bet trešo Sabaļenka realizēja ar spēcīgu diagonālo uzbrukumu. Tikusi vadībā ar 2:0, Sabaļenka pārsvaru uzreiz zaudēja.

Tiesa, baltkrievietes uzvara šaubas neradīja, jo Žabūra, kurai regulāri ir izturības problēmas, bija manāmi nogurusi. Viņa cīņas otrajā pusē centās saīsināt izspēles, taču arī tādā tenisā viņai panākumu nebija. Sabaļenka astotajā geimā dabūja vēl vienu breiku un pēc tam izservēja maču, pēdējā geimā ar jaudīgu "forehand" uzbrukumu atspēlējot breikbumbu.

Sabaļenka Žabūru šogad pieveica arī sezonas pirmajā nedēļā Abū Dabī astotdaļfinālā ar 6:2, 6:4, to paveicot turnīrā, kurā kļuva par čempioni. Savukārt tunisiete pērn bija pārāka "Roland Garros" 3. kārtā ar 7:6(7), 2:6, 6:3.

Sabaļenka šodien svinēja gada 34. uzvaru, kļūstot par sezonas vienīgo līderi. Viņai ir par vienu uzvaru vairāk nekā šodienas pretiniecei. Sabaļenkai uzvara pirmajā "Grand Slam" ceturtdaļfinālā, bet Žabūrai šī posma mačos 0-2 bilance. Viņa 2020. gadā Austrālijā ar 4:6, 4:6 zaudēja Sofijai Keninai.

Ešlija Bārtija Austrālijas spēlētāju mačā ar 6:1, 6:3 pieveica pirmoreiz "Grand Slam" ceturtdaļfinālā spēlējušo Ailu Tomļanoviču (WTA 75.), ar tikšanu pusfinālā garantējot palikšanu ranga virsotnē arī pēc Vimbldonas. Viņu teorētiski varēja no pirmās vietas izstumt Sabaļenka, kurai bija nepieciešams tituls un Bārtijas zaudējums ceturtdaļfinālā. Arī Bārtija pirmoreiz iekļuva Vimbldonas pusfinālā.

Viņa šodien paviršības atļāvās tikai 2. setā, kur divreiz zaudēja serves geimos – pašā seta ievadā, uzreiz atspēlējoties, un vēlāk arī pie 4:2. Tomļanoviča šodien tikai divreiz uzvarēja serves geimos. Viņa maču sāka ar "sauso" serves geimu, 1. seta turpinājumā zaudējot sešos geimos pēc kārtas, savukārt 2. setā vienīgais sekmīgais serves geims Ailai bija sestais geims, kurā vajadzēja atspēlēt breikbumbu.

Arī Karolīna Pliškova (WTA 13.) uzvarēja pirmoreiz "Grand Slam" ceturtdaļfinālā spēlējušu tenisisti, ar 6:2, 6:2 sagraujot Viktoriju Golubiču (WTA 66.). Čehiete atspēlēja visas trīs breikbumbas un tagad "Grand Slam" pusfinālu ir vienreiz sasniegusi visos četros lielajos turnīros. Viņa tālāk bijusi tikai vienreiz – 2016. gadā Ņujorkā.

2018. gada čempione Andželika Kerbere (WTA 28.) ar 6:2, 6:3 sodīja ļoti pasīvu maču aizvadījušo Karolīnu Muhovu WTA 22.). Kerbere šodien guva 80. uzvaru uz zālāja seguma, uz kura nav zaudējusi jau 10 mačos pēc kārtas. Viņas pašreizējā sērija sākās pirms Vimbldonas, kad viņa Bādhomburgas WTA 250 turnīrā izcīnīja pirmo titulu kopš 2018. gada Vimbldonas triumfa. Trīskārtējai "Grand Slam" čempionei parīt būs pirmais "Grand Slam" pusfināls kopš 2018. gada Vimbldonas.

Vimbldona 2021, sieviešu vienspēles

Ceturtdaļfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(1) Ashleigh Barty – Ajla Tomljanovic6:1 6:3
(2) Aryna Sabalenka – (21) Ons Jabeur6:4 6:3
(8) Karolina Pliskova – Viktorija Golubic6:2 6:2
(25) Angelique Kerber – (19) Karolina Muchova6:2 6:3

Pusfinālu pāri

Spēle
(1) Ashleigh Barty – (25) Angelique Kerber
(2) Aryna Sabalenka – (8) Karolina Pliskova

     [+] [-]

, 2021-07-06 20:31, pirms 3 gadiem
Grūti prognozēt pusfinālus - visas baigi spēcīgi šodien nomauca.

     [+] [-]

, 2021-07-06 23:54, pirms 3 gadiem
anatoļiks rakstīja: Grūti prognozēt pusfinālus - visas baigi spēcīgi šodien nomauca.
Es par pieredzējušajām. Bet nu jā, neviena lieka, neviena pārsteiguma šogad.

     [+] [-]

, 2021-07-07 13:23, pirms 3 gadiem
Tad jau jāņem šļems