Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:778, Did:0, useCase: 3

Federers pēc nogurdinošā ceļa uz astotdaļfinālu neturpinās "French Open"

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Federers pēc nogurdinošā ceļa uz astotdaļfinālu neturpinās "French Open"
Rodžers Federers. Foto: Sipa Press/Scanpix

2009. gada čempions Rodžers Federers pirms rīt gaidāmā "French Open" astotdaļfināla pret Itālijas tenisistu Mateo Berretīni paziņoja par izstāšanos no prestižā turnīra. Spēlējot tikai trešo turnīru pusotra gada laikā, Federers aizvadīja divas četru setu spēles pēc kārtas, secinot, ka nav gatavs turpināt uzstāties Parīzē.

39 gadus vecajam Rodžeram Federeram šonedēļ bija pirmais "Grand Slam" turnīrs kopš pagājušā gada "Australian Open", kas viņam arī kļuva par 2020. gada sezonas pēdējo turnīru. 20-kārtējam "Grand Slam" čempionam pērn tika veiktas divas ceļgala operācijas. Viņš šogad pirms "French Open" bija nospēlējis tikai trīs mačus, bet Parīzē labā līmenī bija tikai pirmajā cīņā.

Federers pirmajā mačā ar 6:2, 6:4, 6:3 komfortabli apspēlēja Denisu Istominu, viņam nedodot nevienu breikbumbu, bet turpinājumā bija divas cīņas ar četriem setiem – 6:2, 2:6, 7:6(4), 6:2 pret Marinu Čiliču un sestdienas vakarā/svētdienas naktī 7:6(5), 6:7(3), 7:6(4), 7:5 pret Dominiku Kepferu.

Federers pēc 3,5 stundas ilgā mača, kas beidzās neilgi pirms vieniem naktī, lika noprast, ka diezgan nopietni apsver iespēju izstāties no turnīra, kurā viņam jau sākotnēji lielu mērķu nebija. Federeram Parīzē "draudēja" ceturtdaļfināls pret Novaku Džokoviču, bet pārsteidzoša progresa gadījumā pusfināls pret Rafaelu Nadalu.

Federeram vēl pirms došanās uz "French Open" sezonas prioritāte bija Vimbldona. Tā kā "French Open" norise šogad tika pārcelta vienu nedēļu, viņam nebūtu nedēļas atpūtas starp sacensībām Parīzē un viņa tradicionālo Vimbldonas sagatavošanās turnīru Hallē.

     [+] [-]

, 2021-06-06 18:00, pirms 3 gadiem
pec Wimbldonas metis mieru. Jega vispar spelet, pat ja meistariba atlauj, bet fiziski nevari izturet lidz finalam