Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:778, Did:0, useCase: 3

Krejčīkova Parīzē uzvar arī dubultspēļu turnīrā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Krejčīkova Parīzē uzvar arī dubultspēļu turnīrā
Kateržina Sinjakova un Barbora Krejčīkova. Foto: Reuters/Scanpix

"French Open" sieviešu dubultspēļu turnīrā otro reizi četru gadu laikā uzvarēja čehietes Barbora Krejčīkova un Kateržina Sinjakova, kuras finālā ar 6:4, 6:2 apspēlēja ASV un Polijas pāri Betānija Mateka-Sendsa/Iga Švjonteka.

Spēlējot tikai trešo turnīru kopā, Mateka-Sendsa un Švjonteka ceļā uz finālu pieveica ar pirmo numuru izsēto Elīzes Mertensas un Sūvejas Šjē pāri, Beļģijas un Taivānas spēlētāju komandu uzveicot astotdaļfinālā ar 5:7, 6:4, 7:5. Viņas dramatiskā mačā pēdējā setā atspēlējās jo 1:5 un atvairīja kopumā septiņas mačbumbas.

Savukārt fināla pret čehietēm, kuras bija izsētas ar otro numuru, bezierunu sakāve. Mateka-Sendsa un Švjonteka ieguva divus breikus – abas reizes, kad Sinjakova saservēja divas dubultkļūdas. Viņai šodien kopumā septiņas dubultkļūdas, no kurām trīs bija pirmajā serves geimā, kurā izdevās uzvarēt. Sinjakova vājo servēšanu kompensēja ar lielisku tenisu pie tīkla.

Pagājušā gada "French Open" vienspēļu čempionei Švjontekai šodien bija pirmais WTA līmeņa dubultspēļu fināls, bet titulētā Mateka-Sendsa 43. reizi spēlēja finālā (27-16), piedzīvojot pirmo zaudējumu "Grand Slam" finālos (5-1). Viņa divreiz uzvarējusī Parīzē, abus titulus iegūstot ar čehieti Luciju Šafāržovu (2015, 2017).

Krejčīkova un Sinjakova izcīnīja trešo "Grand Slam" titulu kopā. Viņas divreiz triumfējušas Parīzē (2018, 2021) un vienreiz Vimbldonā (2018). Krejčīkova izcīnīja devīto WTA titulu, pēc kura iegūšanas atgriezīsies ranga 1. vietā, bet Sinjakova ieguva 11. trofeju pāru sacensībās.

Krejčīkova šogad "Grand Slam" turnīros triumfējusi visās trīs disciplīnās – Parīzē gan vienspēlēs, gan dubultspēlēs un "Australian Open" jauktajās dubultspēlēs ar amerikāni Radžīvu Ramu. Viņa "mikstā" spēlēja arī Parīzē, kur kopā ar slovāku Filipu Polāšeku zaudēja 2. kārtā jeb ceturtdaļfinālā.

Krejčīkova ir septītā tenisiste, kura "French Open" vienā sezonā uzvarēja gan vienspēlēs, gan dubultspēlēs. Iepriekšējais gadījums notika 2000. gadā, kad izcēlās Mērija Pīrsa. Savukārt līdz šim pēdējais "Grand Slam" turnīrs ar kādas tenisistes dubultpanākumu bija 2016. gadā Vimbldonā, kur tas izdevās Serēnai Viljamsai.

     [+] [-]

, 2021-06-13 15:56, pirms 3 gadiem
Teicams dublis čehu meitenei!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja