Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Bārtija revanšējas Badosai, sasniedz ceturto finālu šogad

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Bārtija revanšējas Badosai, sasniedz ceturto finālu šogad
Ešlija Bārtija. Foto: EPA/Scanpix

WTA ranga līdere Ešlija Bārtija Madrides WTA 1000 pirmajā pusfinālā ar 6:4, 6:3 pieveica Spānijas tenisisti Paulu Badosu (WTA 62.), kurai aprīlī zaudēja Čārlstonā. Arina Sabaļenka (WTA 7.) otrajā pusfinālā ar 6:2, 6:3 viegli uzvarēja Anastasiju Pavļučenkovu (WTA 41.), parūpējoties par to, lai Madridē sestdien būtu nesenā Štutgartes fināla atkārtojums.

Paula Badosa pagājušajā mēnesī Ešliju Bārtiju ar identisku rezultātu uzvarēja Čārlstonas WTA 500 turnīra ceturtdaļfinālā, bet šodien Madridē ranga līderi nopietni apdraudēt neizdevās pat ar savu fanu atbalstu. Spānijas trešā rakete pārliecinoši spēlēja pirmajos septiņos geimos, bet pēc tam viņai radās būtiskas problēmas.

Cīņas pirmā breikbumba notika astotajā geimā pēc Badosas dubultkļūdas. Bārtija šo iespēju neizmantoja, kļūdoties ar diagonālo "forehand" sitienu (auts). Badosa pie 4:5 atspēlēja divas breikbumbas jeb setbumbas, Bārtija ieguva trešo, un Spānijas tenisiste beidzot neizturēja, setu pabeidzot ar dubultkļūdu.

Bārtijai. 2. seta pirmajā geimā neprecīzs teniss ar "backhand", un Badosa ieguva agru breiku, taču atrauties nespēja, zaudējot četros geimos pēc kārtas – viņa otrajā geimā palika tukšā, bet ceturto pabeidza ar dubultkļūdu. Bārtija piektajā geimā atspēlēja trīs breikbumbas un drīz bija priekšā ar setu un 4:1. Austrālijas tenisistei šodien divreiz vairāk tīri uzvarēto izspēļu (30:15), abām bija 23 nepiespiestās kļūdas.

Bārtijai sestdien būs jau sezonas ceturtais fināls. Viņa uzvarēja pirmajos trīs – "Yarra Valley Classic" (WTA 500), Maiami WTA 1000 un Štutgartes WTA 500. Savukārt Badosai pēc šodienas sakāves ir 0-5 bilance WTA pusfinālos, zaudējot visos 10 setos. Trīs no pieciem zaudētajiem mačiem bijuši šogad (Liona, Čārlstona un Madride).

Arī Arina Sabaļenka savai šodienas pretiniecei bija piekāpusies vienīgā iepriekšējā cīņā, Anastasijai Pavļučenkovai 2019. gadā ar 6:3, 3:6, 5:7 zaudējot Toronto. Baltkrieviete revanšu guva 63 minūtēs, turpinot savu graujošo formu Madridē. Sabaļenka piecos mačos zaudējusi tikai 18 geimos.

Sestdienas vakarā plkst. 19:30 gaidāmajā finālā būs 25. aprīlī notikušā Štutgartes WTA 500 fināla atkārtojums. Vācijā notikušajā cīņā Bārtija uzvarēja ar 3:6, 6:0, 6:3.