Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Jānis Gailītis: "VEF priekšā ir tikai nopietnas organizācijas"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Jānis Gailītis: "VEF priekšā ir tikai nopietnas organizācijas"
Jānis Gailītis: septītā vieta VTB Vienotajā līgā
Foto: Romāns Kokšarovs, f64

"VTB līgas sezonā bijām sestā, septītā vai astotā labākā komanda. Izspiedām maksimumu, finišējām septītie un komandas sniegumu vērtēju ar plus zīmi," pabeidzot startu VTB līgā, sestdien, 6. maijā, teica basketbola kluba "VEF Rīga" kapteinis Jānis Blūms.

Kails Lendrijs, "Zenit" spēlētājs

"Aizvadījām ļoti labu spēli. Izdevās labs sākums, pēc tam dažas minūtes atslābinājāmies. Turpinājumā labi nospēlējām abos laukuma galos un nedevām VEF iespēju atspēlēties. Viņiem ir laba komanda, taču nav dziļuma. Kad ieguvām 20-30 punktu pārsvaru, šķiet, ka pretinieki sāka domāt par Latvijas čempionāta izslēgšanas spēlēm."

Vasilijs Karasjovs, "Zenit" galvenais treneris

"Pēc pirmajām divām spēlēm Sanktpēterburgā ieradāmies Rīgā ļoti motivēti. No pirmās minūtes uzņēmām savu tempu, taču, galvenais, ļoti labi nospēlējām aizsardzībā. Uzbrukumā trāpījām savus metienus, mazajiem spēlētājiem bija plašums un vispār nospēlējām kā komanda.

VEF sērijā bija ļoti labas spēles, taču pietrūka rotācijas. Arī viņu līderi ir vecāki un ātrāk nogurst. Divas tehniskās piezīmes (Jānim) Timmam – tā bija pilnīga nejēdzība! VEF spēlēja agresīvi, taču tehniskās piezīmes tika iedotas vienīgi Jānim. Varbūt uzdeva nervi.

Kad ieguvām deviņu punktu pārsvaru, atslābinājāmies. VEF uzreiz izdevās divi ātrie izrāvieni. Turpinājumā izdevās noziņot puišiem, ka 15-20 punktu pārsvars vēl neko nenozīmē. Tikām saklausīti un vēlāk problēmu nebija.

Kamēr neesam tikuši līgas finālā, nevēlos paust skaļus paziņojumus. Tie, kuri to dara, izgāzušies ne reizi vien. Tagad jāizdara svarīgākais solis. Pusfinālā droši vien spēlēsim pret Himkiem. Dosim spēlētājiem dažu dienu atpūtu, pēc tam būs pilnvērtīga treniņnometne – deviņas dienas.

Jānis (Timma) ir mūsu kapteinis. Īsts cīnītājs! Viņa pienesums jūtams visur, īpaši enerģijas ziņā. Kad Timma ir laukumā, komanda spēlē enerģiskāk. Viņš nebija vienīgais savainotais spēlētājs. Karasjovs, Markovičs, Lendrijs – savainojumi bija visiem. Tagad galvenais ir uzvarēt, savainojumus varēs saārstēt pēc sezonas."

Jānis Blūms, VEF kapteinis

"Apsveicu “Zenit”, īpaši Jāni Timmu. Novēlu viņiem izcīnīt vietu Eirolīgā! Domāju, ka aizvadījām sliktāko spēli sezonā. Tas bija bezatbildīgi pret mūsu faniem, lai gan “play-off” sērijās nav lielas starpības, vai zaudē ar vienu vai daudzu punktu starpību.

VTB līgas sezonā bijām sestā, septītā vai astotā labākā komanda. Izspiedām maksimumu, finišējām septītie. Bija daudz labu spēļu. Uzvara pār Himkiem, spraiga spēle pret Kazaņu, daudz līdzīgu rezultātu. Visu sezonu daudz spēlēja latviešu spēlētāji.

Sezonu VTB līgā vērtēju ar plus zīmi. Šodien treneri izmantoja plašāku rotāciju, taču “Zenit” spēlētaji meistarībā bija klasi augstāki. Kad panācām neizšķirtu, iznāca ne tik veiksmīgas maiņas un treneris redzēja, ka vairāk klāt netiksim. Viņu budžets ir, šķiet, desmit reizes lielāks.

Jūtos labi, pats šodien gribēju spēlēt vairāk. Nākamajās nedēļās gaida slodze, kāda nav bijusi sen. Šķiet, ka pēdējo reizi LBL “play-off” spēlēju 2005. gadā – iznākums toreiz bija labvēlīgs."

Jānis Gailītis, VEF galvenais treneris

"Apsveicu “Zenit” ar iekļūšanu pusfinālā. Viņi sērijā bija favorīti un to pierādīja laukumā, kamēr mums bija 35 sliktas minūtes. Jānim Timmam novēlu labākas spēles nekā šodien – lai pats pabeidz, nevis viņam liek pabeigt!

Arī šodien spēlējām uz 100%, taču iepriekšējās spēlēs bija disciplīna, labāks sākums un lielāks spēlētāju skaits deva savu ieguldījumu... Kad pretinieki ieguva 25-30 punktu pārsvaru, sapratām, ka neuzvarēsim. “Play-off” svarīgs ir sērijas rezultāts, punktu starpībai maza nozīme. Katram savas problēmas, par kurām visi sīkāk nezina... Neraugoties uz visu, “play-off” iekļuvām.

Vai bija reāli tikt augstāk? Piektajā vietā ir Kazaņas UNICS, Eirolīgas komandā. Sestās vietas īpašniecei, Krasnojarskas “Enisey”, ir 4,5 miljonu budžets – viņi ļoti labi spēlē mājās. Arī mums bija daudz labu spēļu, taču priekšā ir tikai nopietnas organizācijas.

Spēlētaji cīnījās VTB līgas “play-off”, treneri jau domā par Latvijas līgas izslēgšanas spēlēm. “Valmiera/Ordo” ir spēcīga pretiniece, gatavosimies."

Slēpts komentārs: Skudriniekss

  +5 [+] [-]

, 2017-05-06 20:35, pirms 7 gadiem
Skudriniekss rakstīja: Valmiera šogad ir vāja, VEFam jāņem ātri šī sērija, trijās spēlēs, un tad jāķeras klāt lielajam finālam! Nav ko vilkt garumā! Es par trijām spēlēm!
Beidz rakstiit boldaa vienreiz...Ja jau gribi tik ljoti izcelties, ielogojies te ar iisto FB profilu vai draugiem kaut vai...Neraksti boldaa, pie kam ljoti biezhi raksti atklaati trolliski...

     [+] [-]

, 2017-05-06 21:54, pirms 7 gadiem
Pirms 2-3 gadiem Spaliņa heitoja Enisey mājas spēļu zāli.

  +2 [+] [-]

, 2017-05-06 21:57, pirms 7 gadiem
Tad nav ko klauniem spēlēt VTB, ja čura raustās.

  -2 [+] [-]

, 2017-05-06 22:19, pirms 7 gadiem
norcha 172 rakstīja: Tad nav ko klauniem spēlēt VTB, ja čura raustās.
nu tu jau nespēlē, tā kā viss pareizi ir

  +1 [+] [-]

, 2017-05-07 00:35, pirms 7 gadiem
Vefelim priekšā un pakaļā ir tikai viena nopietna organizācija - krievu čeka.

  +1 [+] [-]

, 2017-05-07 08:10, pirms 7 gadiem
Mierinājumam varēs papriecāties par LBL bronzu...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2017-05-07 09:41, pirms 7 gadiem
VEFam priekšā nopietni klubi ar nopietniem budžetiem un, kas ļoti būtiski, ar nopietniem treneriem. Ja trīs N kopā, tad ir spēks. Kas ir VEFam, izņemot, sendienās patiešām slavenu nosaukumu?