Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

"Khimki" aizsargs Pulens: "Ivanovičs ir sliktākais treneris, pie kura esmu spēlējis"

Andrejs Siliņš

"Khimki" aizsargs Pulens: "Ivanovičs ir sliktākais treneris, pie kura esmu spēlējis"
Duško Ivanovičs
Foto: imago / Scanpix

Maskavas apgabala "Khimki" basketbola klubā sezonu aizvadījušais amerikāņu aizsargs Džeikobs Pulens asi kritizējis komandas galveno treneri Duško Ivanoviču, norādot, ka pie sliktāka trenera nekad karjerā nebija spēlējis.

"Khimki" nopelnīja vienu ULEB Eirolīgā, pateicoties iekļūšanai VTB Vienotās līgas finālā. Tajā gan bez variantiem tika atzīts Maskavas CSKA pārākums. Pēc sezonas līgums beidzās galvenajam trenerim Duško Ivanovičam, un klubs neizskatīja iespēju turpināt sadarbību ar melnkalniešu speciālistu.

Pirmssezonā viena mēneša līgumu ar "Khimki" parakstīja amerikāņu aizsargs Džeikobs Pulens, bet pēc tam pagarināja sadarbību līdz sezonas beigām. Tiesa, pēc tam, kad sezona noslēgusies, Pulenam bija, ko teikt par Ivanoviču - un ne to labāko.

"Viņš bija sliktākais treneris, pie kā esmu spēlējis. Visas sezonas garumā Ivanovičs nekādā veidā nekontrolēja komandu. Viss, ko viņš darīja, bija ļaut Aleksejam Švedam darīt laukumā visu, ko viņš vēlas, ļaut viņam izmest pa 30 metieniem spēlē. Neviens cits spēlētājs komandā šosezon nespēja izbaudīt spēli," krievu medijiem sacīja Pulens. Vēlāk savā "Twitter" kontā Pulens turpināja: "Es teicu arī daudz vairāk par to, cik ļoti es viņam nepatiku un ka, ja nebūtu ticis pie Eirokausa nedēļas MVP, viņš mani būtu atlaidis."

Pulens par Eiropas kausa nedēļas MVP tika atzīts jau pašā sezonas sākumā - trešajā regulārā turnīra kārtā. ASV dzimušais Gruzijas pilsonis Eiropas kausā vidēji 18 minūtēs guva 10,3 punktus un atdeva 2,5 rezultatīvas piespēles. Savukārt VTB līgā šosezon Pulenam vidēji 15 ar pusi minūšu laikā 8,9 punkti un 1,6 piespēles.

59 gadus vecā Ivanoviča vietā jau noskatīts cits speciālists - komandu jaunajā sezonā, visticamāk, vadīs Jurgoss Barcokass, kurš aizvadīja nesekmīgu sezonu ar "Barcelona" un tika atbrīvots no darba. Barcokass iepriekš sekmīgi jau strādāja Krievijā, aizvedot Krasnodaras "Lokomotiv Kuban" līdz 2016. gada Eirolīgas bronzai.