Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1600, Did:0, useCase: 3

Hondurasas PK2014 sastāvā vārtsargs-debitants un seši britu klubu pārstāvji

Rolands Eliņš

Hondurasas PK2014 sastāvā vārtsargs-debitants un seši britu klubu pārstāvji
Džerijs Bengtsons
Foto:AFP/Scanpix

Hondurasas futbola izlases treneris Luiss Fernando Svaress nosaucis tos 23 spēlētājus, kuri pārstāvēs izlasi gaidāmajā pasaules kausa finālturnīrā. Seši no tiem pārstāv Lielbritānijas klubus (četri Angliju, divi - Skotiju).

Hondurasa FIFA rangā ieņem 32. vietu, bet PK finālturnīram kvalificējās ar trešo vietu CONCACAF atlases zonā, aizsūtot Meksiku uz pārspēlēm pret Jaunzēlandi (5:1 un 4:2). Šī būs trešā reize un otrā pēc kārtas, kad Hondurasas izlase piedalīsies finālturnīrā.

Brazīlijā to pārstāvēs futbolisti no astoņu dažādu valstu klubiem - visplašāk pārstāvēts ir vietējais čempionāts (visi trīs vārtsargi un seši laukuma spēlētāji), četri spēlētāji pārstāv Anglijas un ASV klubus, divi - Skotijas, bet pa vienam ir no Beļģijas, Kostarikas, Ķīnas un Spānijas čempionātiem.

Uzbrukuma smailē Hondurasai būs Džerijs Bengtsons no ASV kluba "New England Revolution", kurš izlases rindās guvis 19 vārtus, kā arī pieredzējušais Karlo Kostlijs (30 vārti izlasē). Aizsardzībā par savu vietu drošs var būt Anglijas Premjerlīgas kluba "Hull City" pārstāvis Meinors Figveroa, kurš izlasē aizvadījis 102 spēlēs, bet šosezon Premjerlīgā piedalījies 30 spēlēs.

Uzmanība jāpievērš arī 21 gadu vecajam pussargam Endijam Naharam, kurš pagājušajā sezonā pārstāvēja uz beļģu "Anderlecht". 2010. gadā viņš tika atzīts par ASV "Major League Soccer" labāko debitantu, un viņa ģimenes stāvoklis deva iespēju spēlēt arī ASV izlasē, taču viņš lēma par labu Hondurasai. Par nelielu pārsteigumu kļuvusi arī vārtsarga Luisa Lopesa iekļaušana izlasē - 20 gadus vecais vārtsargs vēl nav debitējis izlasē oficiālā mačā, taču viņa sniegums Hondurasas čempionātā mudinājis treneri Svaresu nosaukt viņu par izlases jauno cerību, kurš jau drīz kļūs par tās pamatvārtsargu. Pagaidām gan šis gods ir 120 izlases spēles aizvadījušajam Noelam Valladaresam.

Hondurasa Brazīlijā spēlēs E grupā ar Franciju, Ekvadoru un Šveici, bet pirms finālturnīra vēl aizvadīs pārbaudes spēles ar Turciju, Izraēlu un Angliju.

Izlašu pieteikumus FIFA apstiprinās 16. maijā un līdz tam brīdim tajos vēl iespējamas izmaiņas.

Hondurasas PK 2014 sastāvs

Poz.SportistsKlubs
V.Noels ValladaressOlimpia
Doniss EskobersOlimpia
Luiss LopessReal Espana
A.Breians BekelessOlimpia
Emilio IsaguireCeltic (Skotija)
Huans Karloss GarsijaWigan (Anglija)
Meinors FigveroaHull City (Anglija)
Viktors BernardessSan Jose Earthquakes (ASV)
Osmans ČavessQingdao Janoo (Ķīna)
Huans Pablo MontessMotagua
P.Arnolds PeraltaRangers (Skotija)
Luiss GaridoOlimpia
Rodžers EspinosaWigan (Anglija)
Horhe KlarossMotagua
Vilsons PalaciosStoke (Anglija)
Oskars GarsijaHouston Dynamo(ASV)
Endijs NaharsAnderlecht (Beļģija)
Mario MartinessReal Espana
Marviss ČavessColorado Rapids (ASV)
U.Džerijs BengtsonsNew England Revolution (ASV)
Džerijs PalaciossAlajuelense (Kostarika)
Karlo KostlijsReal Espana
Ronijs MartinessReal Sociedad (Spānija)

CONCACAF atlases cikla 4. kārtas kopvērtējums

VIzlaseSUNZVAP
1.ASV1071215:822
2.Kostarika1053213:718
3.Hondurasa1043313:1215
4.Meksika102537:911
5.Panama1015410:148
6.Jamaika100555:135

Izmantotie resursi:
Honduras announce Brazil squad - FIFA.com

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-05-06 14:38, pirms 10 gadiem
Kostarika un Hondurasa, šķiet, aptuveni līdzīga līmeņa izlases, bet abām tik ļoti dažādas izlozes bijušas - kamēr Kostarikai Nāves grupa ar Itāliju, Angliju un Urugvaju, Hondurasai Francija, Šveice, Ekvadora. Tiesa, arī ar šādu izlozi, ja nenotiks lieli brīnumi, Hondurasai būs "par īsu".

     [+] [-]

, 2014-05-06 16:09, pirms 10 gadiem
Novēlu Hondurasai vismaz šajā čempī gūt kādus vārtus un nozagt kādu punktu pretiniekiem, bet izkļūšana no grupas būtu ļoti liels pārsteigums, drīzāk jau brīnums..

     [+] [-]

, 2014-05-06 18:16, pirms 10 gadiem
Edmunds Novickis rakstīja: Kostarika un Hondurasa, šķiet, aptuveni līdzīga līmeņa izlases, bet abām tik ļoti dažādas izlozes bijušas - kamēr Kostarikai Nāves grupa ar Itāliju, Angliju un Urugvaju, Hondurasai Francija, Šveice, Ekvadora. Tiesa, arī ar šādu izlozi, ja nenotiks lieli brīnumi, Hondurasai būs "par īsu".
Faktiski raugoties uz provizoriskajiem komandu sastaviem, vismaz uz papira varetu secinat, ka Hondurasa un Irana saja cempionata iespejams ir vajakas izlases. Protams, seit nenemot vera citus aspektus, ka komandas saliedetiba, galvena trenera nozime utt.