Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Bertānam 19 punkti un četri bloki "Spurs" fārmklubā

Emils Ozerinskis

Bertānam 19 punkti un četri bloki "Spurs" fārmklubā
Dāvis Bertāns
Foto: Kin Man Hui/San Antonio Express-News

Savu trešo spēli šovakar NBA Attīstības līgā aizvadīja Dāvis Bertāns, piedaloties Ostinas "Spurs" cīņā pret Jūtas "Jazz" fārmklubu Soltleiksitijas "Stars". Bertāns šajā spēlē bija komandas otrais rezultatīvākais spēlētājs ar 19 gūtiem punktiem.

Dāvis Bertāns laukumā pavadīja 31 minūti, kuru laikā izcēlās ar 19 punktiem (1p. 8/8, 2p. 1/4, 3p. 3/8), četrām atlēkušajām bumbām, pārtvertu bumbu un četriem bloķētiem metieniem. Tāpat uzbrucējs divas reizes kļūdījās un divreiz pārkāpa noteikumus.

Dāvis Bertāns Sanantono "Spurs" fārmklubā atgriezās pirmo reizi kopš novembra, kad aizvadīja divas spēles Ostinas vienības rindās. Šī vakara mačā Ostinas "Spurs" tikās ar Jūtas "Jazz" saistīto Soltleiksitijas "Stars" komandu un spēli klātienē vēroja arī "Spurs" organizācijas ģenerālmenedžeris R.C. Bufords.

Ostinas "Spurs" starta pieciniekā Dāvis Bertāns uzsāka spēli kopā ar vēl diviem Sanantonio "Spurs" debitantiem Dežonti Mareju un Brainu Forbsu. Tāpat komandas sastāvā bija vairāki spēlētāji, kuri sezonai gatavojās Sanantonio "Spurs" treniņnometnē, kurā neiekļuva starp 15 pamatsastāva vīriem, kuri tika pieteikti NBA čempionātam.

Maču Ostinā labāk iesāka mājinieki, izvirzoties vadībā ar 9:0. Pirmās ceturtdaļas laikā Dāvim Bertānam neizdevās atrast savu metiena garšu, aizmetot garām visus četrus pirmā ceturkšņa uzbrukumus grozam. Soltleiksitijas "Stars" pārņēma spēles vadību un pirmo ceturtdaļu noslēdza ar 24:21 pārsvaru.

Pirmā rezultatīvā darbība Bertānam izdevās otrajā ceturtdaļā pie 12 punktu deficīta (28:40), kad latvietis devās caurgājienā un izprovocēja pretinieku uz pārkāpumu. Abi uzbrucēja soda metieni bija precīzi, gūstot pirmos punktus spēlē. Pirmā puslaika noslēdzošajā minūtē rūjienietis bloķēja pretinieka metienu un realizēja savu pirmo metienu no spēles, raidot grozā tālmetienu metru aiz trīs punktu metiena līnijas. Pēc pirmā puslaika vadībā atradās Soltleiksitijas komanda ar rezultātu 56:48. Pirmajā puslaikā Bertāna rēķinā kopumā 5 punkti, realizējot vienu no septiņiem metieniem.

Otrā puslaika ievadā vēl aizvien Bertāna precizitāte no tālās distances nebija tuvu vēlamajai. Tomēr latvietis atrada citus veidus kā būt produktīvs, izprovocējot pretiniekus uz pārkāpumiem un bloķējot Soltleiksitijas spēlētāju metienus. Trešās ceturtdaļas otro pusi latviešu uzbrucējs pavadīja uz rezervistu soliņa, tikmēr "Stars" pirms noslēdzošās ceturtdaļas palielināja pārsvaru līdz 92:74.

Noslēdzošo ceturtdaļu Bertānam izdevās iesākt ar diviem soda metieniem pēc izprovocētas piezīmes caurgājienā un precīzu tālmetienu, kas samazināja Ostinas komandas deficītu līdz -11. Nepilnas deviņas minūtes pirms mača noslēguma Bertāns izcīnīja atlēkušo bumbu pēc Čārlza Garsijas danka mēģinājuma un pats augstā lēcienā ar divām rokām trieca bumbu grozā. Pirmās ceturtdaļas vidū rūjienietis pārtvēra bumbu un, atrodoties uz dēļiem, izdarīja piespēli komandas biedriem, kuri ātrajā uzbrukumā panāca rezultātu 96:106. Ceturkšņa turpinājumā Bertāns devās uz rezervistu soliņu, bet iniciatīvu pārņēma Argentīnas izlases uzbrucējs Pato Garino un "Spurs" aizsargs Brains Forbs, petuvojot Ostinas komandu līdz četru punktu deficītam divas ar pusi minūtes līdz mača beigām. Mača izskaņā tiesneši vairākās diskutablās epizodēs lēma par labu Soltleiksitijas komandai, bet pēdējā minūtē Bertāns groza virzienā raidīja "kluso" metienu vairākus metrus aiz tālmetiena līnijas. 16 sekundes pirms mača beigām latvietis reabilitējās ar precīzu stūra tālmetienu. Tomēr mača izskaņā Soltleiksitijas "Stars" nosargāja panākumu ar 119:113.

Rezultatīvākais šajā mačā ar 30 punktiem (tālmetienos 6/8) bija Brains Forbs, bet Dežontem Marejam pietrūka viena punkta līdz "double-double", "Spurs" saspēles vadītāja rēķinā 9 punkti un 10 atlēkušās bumbas. Savā karjeras trešajā NBA Attīstības līgas spēlē Dāvis Bertāns guva 19 punktus, kļūstot par komandas otro rezultatīvāko spēlētāju.

Sanantonio "Spurs" nākamo spēli aizvadīs naktī uz otrdienu savā laukumā pret Hjūstonas "Rockets". Paredzams, ka Dāvis Bertāns no Ostinas tiks izsaukts atpakaļ uz NBA.

Izmantotie resursi:
Home - NBA D-League

  +2 [+] [-]

, 2017-03-06 02:54, pirms 7 gadiem
Vismaz uzspelet tika
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +10 [+] [-]

, 2017-03-06 03:21, pirms 7 gadiem
bahmatova rakstīja: Nezinu, kāpēc man Biedriņš visu laiku rēgojas acu priekšā...
Pīpēji kaut ko?

  +2 [+] [-]

, 2017-03-06 03:29, pirms 7 gadiem
30 min, padsmit metieni no spēles - tieši tas, kas bija vajadzīgs, lai savas minūtes ar Spurs (kā nu iegadīsies) varētu labā kvalitātē nospēlēt

 +10 [+] [-]

, 2017-03-06 03:55, pirms 7 gadiem
bahmatova rakstīja: Nezinu, kāpēc man Biedriņš visu laiku rēgojas acu priekšā...
Biedrinjsh jau peec pirmajaam sarautajaam krusteniskajaam saiteem buutu pateicis da nu nafig,Bertaans ar divaam tika liidz NBA,ir starpiiba attieksmee

     [+] [-]

, 2017-03-06 08:33, pirms 7 gadiem
Pāraudzis to līmeni.

     [+] [-]

, 2017-03-06 09:10, pirms 7 gadiem
No video?

  +3 [+] [-]

, 2017-03-06 09:27, pirms 7 gadiem

     [+] [-]

, 2017-03-06 10:01, pirms 7 gadiem
Pēc hailaitiem rodas iespaids, ka šitajā fermā bumba kustās labāk, nekā lielajā komandā!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2017-03-06 17:58, pirms 7 gadiem
Meža_briesmonis rakstīja: Pēc hailaitiem rodas iespaids, ka šitajā fermā bumba kustās labāk, nekā lielajā komandā!
Tā nu gan nav

     [+] [-]

, 2017-03-06 20:44, pirms 7 gadiem
Foto: Kiņ Mne Hui
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja