Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2861, Did:0, useCase: 3

Lietuvas klubi Latvijas līgā: sastāvi, prognozes un līmeņu atšķirība

Rolands Eliņš

Lietuvas klubi Latvijas līgā: sastāvi, prognozes un līmeņu atšķirība
Foto: 7Bet-Hockey Punks

Šonedēļ "Optibet" hokeja līgā iesaistīsies arī Lietuvas klubi, kuri centīsies sarūpēt konkurenci Latvijas komandām. Kā līgu apvienošanos vērtē Lietuvā, kam pievērst uzmanību jauno klubu sastāvos un kuros aspektos Latvijas hokejs varētu pamācīties no kaimiņvalsts - par to šajā materiālā.

"Lieliska iespēja Lietuvas hokeja attīstībai"

"Latvijas un Lietuvas līgu apvienošanās neapšaubāmi ir lieliska iespēja mūsu hokejam attīstīties," ar mūsu portālu viedoklī dalījās Tits Pacausks, "Sportas.lt" žurnālists. "Lietuvā mums tās noteikti bija lieliskas ziņas."

"Komandu publiski izteikti mērķi un skaidri sastāvi nebija zināmi līdz pat vasaras beigām, taču jau vasarā bija dzirdēts par "Kaunas City" ambīcijām. Kauņa tika pie vairākiem spēcīgiem spēlētājiem no Viļņas un Elektrēniem," turpināja Pacausks. "Klubu budžeti? Pagājušajā trim vadošajām komandām bija ap 100 tūkstošiem eiro."

"Mūsu klubiem varētu būt izaicinājums sākt sezonu tik agri," izteicās Pacausks. "Parasti Lietuvas līgu sākam septembra beigās, un tas varētu nozīmēt grūtu sezonas sākumu. Man liekas, ka augusta vidū dažas komandas vēl nemaz nebija sākušas trenēties."

Kauņas komanda saziņā ar Sportacentrs.com izteicās, ka bijusi viena no iniciatorēm līgu apvienošanai un ir ļoti priecīga par radušos iespēju sacensties ar Latvijas komandā. Jāatgādina, ka Lietuvas klubi veidos trešdaļu no līgas, kamēr Latvijas klubu būs tieši divreiz vairāk (seši).

Lietuvas klubu sastāvos ukraiņi, latvieši un Lietuvas izlases spēlētāji

Kauņas "City" iepriekšējā sezonā ieguva Lietuvas bronzu, finālā nespēlējot. Tas gan nenozīmē, ka tā uzskatāma par vājāko no trim Lietuvas komandām Latvijas līgā – Kauņa regulārajā sezonā tikai par vienu atpalika no Elektrēniem. Kauņa komandā iepriekšējā gadā līderi bija krievu leģionāri, ieņemot pirmās četras vietas komandas rezultatīvāko spēlētāju sarakstā, bet šobrīd Krievijas spēlētāju sastāvā vairs nav.

Kā jau Pacausks minēja, viņu vietā Latvijas speciālista Sergeja Durdina vadīta komanda ieguvusi vadošos hokejistus no savām konkurentēm. No "Energija" pārnācis Egīdijs Binkulis (17+19, astotais rezultatīvākais iepriekšējā sezonā) un līgas otrs rezultatīvākais aizsargs Aurims Gaidausks (4+24), kamēr no "Hockey Punks" pārnācis Aivars Bendzus (20+21, sestais rezultatīvākais iepriekšējā sezonā). Tāpat komandas pieteikumā jāatzīmē 18 gadus vecais Pauļus Gribausks (16+19, devītais rezultatīvākais līgā) un latviešu 20 gadus vecais uzbrucējs Rūdolfs Lapsa, kurš komandā spēlēja arī pirms gada (10+14 18 spēlēs).

Kauņas komandā ir arī serbu leģionārs Srdjans Subotičs, kurš spēlē savas valsts izlasē un iepriekšējā sezonā paspēja uzspēlēt Slovēnijā, Alpu līga un Francijas otrajā līgā. Savukārt droša pamatvārtsarga vieta ir Arturam Pavļukovam, Lietuvas izlases otrajam vārtsargam aiz Manta Armaļa.

"Hockey Punks" vārtsargu līnijā ieradies Ukrainas izlases vārtsargs Sergejs Pisarenko, kurš iepriekš vairākas sezonas aizvadīja ASV junioru un studentu līgās. Viļņas komandas uzbrukuma galvenais spēks ir Tads Kumeļausks, kurš iepriekšējā sezonā pamanījās savākt 46 punktus (trešais rādītājs līgā) nieka 11 regulārās sezonas spēlēs. Kumeļausks aizvadījis trīs sezonas Somijas augstākajā līgā un divas sezonas Vācijas otrajā līgā, tiesa, iepriekšējos gados spēlējis zemākās līgās un Lietuvā.

Savukārt Lietuvas hokeja lielākajā brendā "Energija" pieteikti divi jaunie latvieši – aizsargs Ernests Azarevičs un Artūrs Tomsons. Tāpat "Energija" plaši izmantojusi iespēju izmantot Ukrainas spēlētājus, piesakot sešus šīs valsts pārstāvjus. Komandā palicis tās veterāns Donāts Kumeļausks – 35 gadus vecais uzbrucējs "Energija" sastāvā spēlēja arī vēl 2003. gadā, kad tā piedalījās Latvijas čempionātā. Kumeļausks pēc tam uzspēlēja arī Liepājā, Francijā, Kazahstānā un Vācijā, bet tagad jau pāris gadus atgriezies Lietuvā, kur joprojām ir viens no rezultatīvākajiem spēlētājiem (iepriekšējā gadā 12+20 16 spēlēs, 12. rādītājs līgā).

Lietuvas izlase – gandrīz iekļuva elitē

Krievijas un Baltkrievijas izmešana no izlašu kalendāra automātiski nozīmēja, ka elites divīzijā divas vietas uz brieža vēl brīvas, kas savukārt nozīmēja, ka arī pirmajā divīzijā dzīve ir nedaudz vieglāka. Lietuvai 2022. gadā bija jāspēlē IB divīzijā, taču lietuvieši tika pie iespējas saglabāt vietu IA divīzijā, kur gandrīz izcīnīja sev vēsturisku vietu elitē. Lietuva ieņēma trešo vietu (19. vietu pasaulē), atpaliekot tikai no Ungārijas un Slovēnijas. Pret Ungāriju tika zaudēts 1:2, pret Slovēniju – ar 2:4.

Pavasarī izlases sastāvā bija deviņi Lietuvas hokeja līgas pārstāvji, kā arī tobrīd "Liepājā" spēlējošais Eimants Noreika, kurš tagad devies uz Austriju. Kumeļausks ar 1+3 bija otrs rezultatīvākais Lietuvas izlasē, tāpat no Lietuvas izlases Latvijas līgā tagad spēlēs jau pieminētie Binkulis, Bendzus, Pavļukovs un vēl trīs spēlētāji – Karolis Krasiļņikovs Elektrēnos un Iļja Četvertaks un Laisvīds Kudrevičus Viļņā.

Septiņi spēlētāji no izlases, kas pavasarī ieguva 19. vietu pasaulē. Šajā ziņā par Lietuvas hokeja līmeni varbūt pārāk ilgi smīnēt nevajadzētu, galu galā, Latvijas izlase 2022. gadā ieguva desmito vietu, taču paveica to tikai ar vienu vietējās līgas spēlētāju sastāvu. Turklāt arī Klāvs Veinbergs sezonas lielāko daļu tomēr aizvadīja Krievijas MHL, spēlējot HK "Rīga" rindās.

Lietuvas izlases sekmes PČ

GadsVieta
202219.
2021-
2020-
201922.
201823.
201725.
201625.

Klubu aktivitātes ārpus laukuma

"Energija" pirms gandrīz 20 gadiem jau spēlēja Latvijas hokeja līgā, toreiz piedaloties kā viena vieskomanda, kā arī vēlreiz to darīja pirms 11 gadiem. 2003./04. gada sezonā izdevās iegūt ceturto vietu, kas tā arī palikusi kā pagaidām augstākā Lietuvas kluba vieta konkurencē ar Latvijas klubiem, bet šosezon konkrētus mērķus Lietuvas klubi publiski vēl nepiedāvā. Vai Lietuvas klubi ikdienā būs gatavi ņemt punktus pret nominālo lielo Latvijas trijnieku ("Zemgali", "Dinamo" un "Mogo") vai tomēr risinās jautājumus par ceturto vietu un tikšanu izslēgšanas spēlēs?

Vienā ziņā gan Lietuvas vadošie klubi izskatās krietnu soli priekšā, proti, darbā ar līdzjutēju piesaisti sociālajos tīklos. "Hockey Punks" un "Energija" ir krietni vairāk sekotāju nekā Latvijas čempionvienībai, un "Hockey Punks" mājaslapā pat iespējams internetveikalā iegādāties kluba atribūtiku . Visas trīs Lietuvas komandas augustā un septembra sākumā arī aktīvi informējušas par saviem jaunumiem, ieskaitot sastāva papildinājumus un pārbaudes spēles. Kauņai sestdien bija pārbaudes mačs pret Rīgas "Dinamo", kurā tika zaudēts ar 3:10, un par to "Kaunas" publicēja informāciju gan pirms, gan pēc mača.

"Dinamo", kas pārņēmis "Olimp/Venta 2002" vietu, gan ir pavisam cits stāsts. KHL klubam "Dinamo" sociālo tīklu kontiem, protams, ir daudz plašāka auditorija, lai uzrunātu līdzjutējus, taču neizskatās, ka šobrīd kādu tas interesē – kluba mājaslapā viss vecais saturs ir noņemts, atstājot tikai sarkanu fonu ar kluba epasta adresi, kamēr sociālajos tīklos nekas netiek publicēts. Principā atkārtojas arī iepriekš Baltijas līgas sakarā novērotais, ka oficiālu informāciju jēdzīgāk ir vispirms meklēt Lietuvas resursos, nevis Latvijas klubu vai līgas paziņojumos, turklāt jāizceļ arī tas, ka Lietuvas Hokeja federācijas mājaslapā regulāri tiek publicēti jaunumi par savu spēlētāju gaitām ārzemju klubos. Savukārt Latvijā ne LHF, ne "Optibet" līgas mājaslapā nemaz nav nekādi atzīmēts, ka nedēļas nogalē būtu sākusies jaunā sezona. Nu, un ja nu kāds vēlas iepazīties ar tikko sākušās līgas nolikumu, tad labu veiksmi atrast to.

Šeit gan jāatzīmē "Zemgales" aktivitāte, aktīvi daloties ar mediju rakstiem par sevi un informāciju par spēlēm un kalendāru. Savukārt "Mogo" "Facebook" profils pēc apsveikuma Lieldienās bija brīvdienās līdz pat 30. augusta preses konferencei.

Sekotāju skaits sociālajos tīklos

KlubsFacebookInstagramTwitter
Zemgale2.3k2.3k1k
Mogo1.3k1.2k367
Hockey Punks7.1k1.9k-
Energija5.1k911-
Kaunas710227-

Rīgas "Dinamo" savus sociālos tīklus šovasar neizmanto, tad arī nav korekti tos norādīt Latvijas līgas kontekstā.

"Lietuvieši pakutinās arī favorītu nervus, taču ne visas sezonas kontekstā"

"Komunikācijā ar līdzjutējiem – gan sastāvu izziņošanā, gan informēšanā par savām gaitām – Lietuvas klubi uzvedas daudz profesionālāk nekā latvieši. Ir, ko pamācīties. Diemžēl vai par laimi. Taču uz ledus aina būs cita.," savu viedokli piedāvāja Sportacentrs.com hokeja žurnālists un komentētājs Ulvis Brože. "Vai Lietuvas klubi spētu sastādīt konkurenci pirms diviem gadiem, kad pandēmijas dēļ mājās palika vai atgriezās virkne spēcīgu hokejistu un Latvijas čempionāts bija uzņēmis apgriezienus? Ne tuvu. Taču tagad ir gana daudz neskaidrību par pašmāju komandu līmeni, tāpēc saredzu, ka atsevišķos mačos lietuvieši varētu pakutināt arī favorītu nervus. Tiesa, ne visas sezonas vai playoff kontekstā."

"Kad Elektrēnu komandas vadībai tika vaicāts par budžetu, atbilde tika ievadīta ar pretjautājumu: "Vai gribat pasmieties?" Tomēr situācija nemaz nav tik drūma. Papildus pašvaldības apmaksātam ledum blakus stāv vismaz 80 tūkstoši sponsoru eiro. Par šādu situāciju nesūdzētos vismaz pāris Latvijas klubos… Labi, budžeti uz ledus nespēlē un hokejistu vidējais līmenis ir atšķirīgs, bet ilgtermiņā Lietuvas atpalicībai vajadzētu samazināties," prognozēja Brože.

Arī Brože gan norādīja, ka sezonas sākumā vēl būs daudz neatbildētu jautājumu par klubu spēku samēru. Uz to norāda arī bukmeikeru prognozes, kas dažādos totalizatoros ir visai atšķirīgas, un arī, piemēram, Kauņas un "Dinamo" pārbaudes spēles lielais rezultāts vēl nevieš skaidrību, vai tādas sagrāves būs regulāra parādība vai arī sezonas sākuma izņēmums. Latvijas vadošo klubu pārstāvji privātās sarunās gan ir visnotaļ pašpārliecināti un problēmas saskata drīzāk ar nepieciešamību veikt pārbraucienus uz izbraukuma spēlēm. Lietuvieši labprāt Ābolam, Ankipānam un Beresņevam liktu satraukties arī par sportisko pusi, un pirmie mēģinājumi būs jau šonedēļ. Kauņa trešdien spēlēs pret HS "Rīga", bet "Hockey Punks" ceturtdien uzņems "Prizmu" un sestdien "Zemgali". "Energija" pirmais mačs būs 14. septembrī pret "Mogo", arī savā laukumā.

  +3 [+] [-]

, 2022-09-05 19:41, pirms 2 gadiem
LHFam lielais pēckirova restarts beidzās ar Hartliju izlasē, visādi citādi - vēl lielāka nabagmāja un izsmiekls publicitātē un organizatoriski. Šis raksts feins, bet visādi citādi celmiņi varēs aiz inerces našķoties ar okupantu līgas ģinamo vai kļūt par somu otrās līgas faniem.

  -2 [+] [-]

, 2022-09-05 20:01, pirms 2 gadiem
Ļoti patīkami , ka Lietuvas klubi OHL. Kā būs pēc sezonas laiks rādīs. Varbūt prieks vēl palielināsies, varbūt mazināsies. Laiks rādīs. Patīkami ka mūsu hokejs beidzot kļūst dzīvēks. Somija, Lietuva , var pieminēt arī Igaunijas līgu ar diviem mūsu klubiem, kas varbūt no vienas puses nav tik patīkami, jo Kurbadu vēlos Latvijā. Bet labāk Igaunijā nekā nekur.

  -2 [+] [-]

, 2022-09-05 20:02, pirms 2 gadiem
huy rakstīja: LHFam lielais pēckirova restarts beidzās ar Hartliju izlasē, visādi citādi - vēl lielāka nabagmāja un izsmiekls publicitātē un organizatoriski. Šis raksts feins, bet visādi citādi celmiņi varēs aiz inerces našķoties ar okupantu līgas ģinamo vai kļūt par somu otrās līgas faniem.
Iekļūt Mestis līgā , labs solis progresa virzienā.

  -2 [+] [-]

, 2022-09-05 20:11, pirms 2 gadiem
Nedaudz žēl kaimiņus, kuriem nāksies uz savām ādām baudīt pamatīgas ģēres.

  +2 [+] [-]

, 2022-09-05 21:51, pirms 2 gadiem
Gandrīz asaru sagribējās notraukt atceroties kā Eugidius Bauba savulaik sita golus Latvijas klubu vārtos.

  -1 [+] [-]

, 2022-09-05 21:52, pirms 2 gadiem
Vajadzēja vēl Dinamo nobāzēt Ogrē, lai Ediju atkal varētu paskatīties.

  +1 [+] [-]

, 2022-09-05 22:29, pirms 2 gadiem
Aldis Br rakstīja: Iekļūt Mestis līgā , labs solis progresa virzienā.
Kādu progresu, tas rada Latvijas hokejam kopumā?

     [+] [-]

, 2022-09-06 08:31, pirms 2 gadiem
Abrags rakstīja: bezjēdzīgi tam smirdsunim ko jautāt - viņš jau visu lieku vienu un to pašu te betonē...
[quote geralt_of_rivia]
Kādu progresu, tas rada Latvijas hokejam kopumā?
jautājums tad Jums abiem, bez uzbrauciena, bez nekā, tīri normālai diskusijai, pastāstiet, kāpēc Jūs abi domājat, kāpēc šis nav labs solis Latvijas hokejam un kas +, kas mīnusi

     [+] [-]

, 2022-09-06 09:20, pirms 2 gadiem
Par leišu klubiem runājot, nu tad jau redzēs, bet skaidrs ir viens, peramie viņi nebūs! Nomētāt ar cepurēm nesanāks!
Par darbu ar līdzjutējiem pilnībā piekrītu! Neviens Latvijas klubs par to nedomā, jo ja Tu pats nemeklēsi informāciju, kura starp citu ir ar "uguni jāmeklē", tad nekad neuzzināsi, par tuvākajām spēlēm! FB nez kāpēc info par tuvojošos spēli parādās tikai tad, kad tā ir jau notikusi vakar!?????? SASODĪTS!
Atvēru to klubu, kuri mani interesē, mājas lapas! Mogo, Zemgale. Vienīgie ir Zemgale, kuri ir ielikuši savu spēļu kalendāru, pārējiem acīmredzot - pajāt!
Pat Kubadam igauņu līgā nekā nav! Atceros pagājušo sezonu gribēju kādu Kurbada spēli apmeklēt, bet kluba mājas lapā neko nekad neatradu!
BET PUBLIKSAJĀ TELPĀ VISI KLUBI ČĪKST, KA REDZ' SKATĪTĀJI NENĀK! REĀLI UZ SPĒLĒM NĀK TIKAI ČOMI, DRAUDZENES UN RADINIEKI, JO PĀRĒJIE ĪSTENĪBĀ NEMAZ NEZIN!

     [+] [-]

, 2022-09-06 10:11, pirms 2 gadiem
vitamins69 rakstīja: Par leišu klubiem runājot, nu tad jau redzēs, bet skaidrs ir viens, peramie viņi nebūs! Nomētāt ar cepurēm nesanāks!
Par darbu ar līdzjutējiem pilnībā piekrītu! Neviens Latvijas klubs par to nedomā, jo ja Tu pats nemeklēsi informāciju, kura starp citu ir ar "uguni jāmeklē", tad nekad neuzzināsi, par tuvākajām spēlēm! FB nez kāpēc info par tuvojošos spēli parādās tikai tad, kad tā ir jau notikusi vakar!?????? SASODĪTS!
Atvēru to klubu, kuri mani interesē, mājas lapas! Mogo, Zemgale. Vienīgie ir Zemgale, kuri ir ielikuši savu spēļu kalendāru, pārējiem acīmredzot - pajāt!
Pat Kubadam igauņu līgā nekā nav! Atceros pagājušo sezonu gribēju kādu Kurbada spēli apmeklēt, bet kluba mājas lapā neko nekad neatradu!
BET PUBLIKSAJĀ TELPĀ VISI KLUBI ČĪKST, KA REDZ' SKATĪTĀJI NENĀK! REĀLI UZ SPĒLĒM NĀK TIKAI ČOMI, DRAUDZENES UN RADINIEKI, JO PĀRĒJIE ĪSTENĪBĀ NEMAZ NEZIN!
Pilnīgi piekrītu , Tavs vārds kā kulaks uz acs 😎

     [+] [-]

, 2022-09-06 10:17, pirms 2 gadiem
vitamins69 rakstīja: Par leišu klubiem runājot, nu tad jau redzēs, bet skaidrs ir viens, peramie viņi nebūs! Nomētāt ar cepurēm nesanāks!
Par darbu ar līdzjutējiem pilnībā piekrītu! Neviens Latvijas klubs par to nedomā, jo ja Tu pats nemeklēsi informāciju, kura starp citu ir ar "uguni jāmeklē", tad nekad neuzzināsi, par tuvākajām spēlēm! FB nez kāpēc info par tuvojošos spēli parādās tikai tad, kad tā ir jau notikusi vakar!?????? SASODĪTS!
Atvēru to klubu, kuri mani interesē, mājas lapas! Mogo, Zemgale. Vienīgie ir Zemgale, kuri ir ielikuši savu spēļu kalendāru, pārējiem acīmredzot - pajāt!
Pat Kubadam igauņu līgā nekā nav! Atceros pagājušo sezonu gribēju kādu Kurbada spēli apmeklēt, bet kluba mājas lapā neko nekad neatradu!
BET PUBLIKSAJĀ TELPĀ VISI KLUBI ČĪKST, KA REDZ' SKATĪTĀJI NENĀK! REĀLI UZ SPĒLĒM NĀK TIKAI ČOMI, DRAUDZENES UN RADINIEKI, JO PĀRĒJIE ĪSTENĪBĀ NEMAZ NEZIN!
ar komunikāciju ir nepilnības. Rītdien ir divas spēlēs, bet vienīgā komanda, kas ielikusi mājas lapā info un saiti uz biļetēm ir Zemgale

https://hkzemgale.lv/

     [+] [-]

, 2022-09-06 11:25, pirms 2 gadiem
Diskusiju virzītājs Edgars rakstīja: ar komunikāciju ir nepilnības. Rītdien ir divas spēlēs, bet vienīgā komanda, kas ielikusi mājas lapā info un saiti uz biļetēm ir Zemgale

https://hkzemgale.lv/
paldies par info, tu esi tik noderīgs, ka vienkārši amazing!!!!!

     [+] [-]

, 2022-09-06 12:32, pirms 2 gadiem
Protams leišiem ir forši spēle't ar spēcīgiem pretiniekiem, bet kāds mūsējiem labums no uzvarām 14:0?

     [+] [-]

, 2022-09-06 15:50, pirms 2 gadiem
hockeyekspert2 rakstīja: jautājums tad Jums abiem, bez uzbrauciena, bez nekā, tīri normālai diskusijai, pastāstiet, kāpēc Jūs abi domājat, kāpēc šis nav labs solis Latvijas hokejam un kas +, kas mīnusi
Latvijas hokejam kopumā jēga no kluba mestis ir samērā maza. Es nebūšu no tiem, kas teiks nekāda, tača tā noteikti nav tik liela, kā to iedomājās Funis. Individuāli - jā, daļa sportistu iegūst, jo spēlēt mestis ir labāka reklāma, kā OHL. Nospēlējot labi ir iespējas ātrāk nonākt labā līgā. No spēļu prakses viedokļa - arī individuāli džeki iegūst, jo mestis ir 52 spēles sezonā, OHL zem 40, turklāt neliela daļa iespējams uzraus abos turnīros. Šajā brīdī parādās pirmie mīnusi, kas ir aptuveni tādi paši kā tie, ko aizrādīja Sorokins, Cicurskis, Miļūns un citi vietējie treneri, sporta skolu direktori utt. vēl par HKR un MHL - šāds projekts atņem laiku trenēties un mācīties. Sanāk tīri - spēle - autobuss, spēle autobuss. Un vismaz tiem, kuri Zemgalē mauks u16-u18 vecumā ir vienlīdzsvarīgi gan spēlēt, gan trenēties. Par to pret ko labāk maukt - vietējiem veterāniem, leišu pusamatieriem un mūsu puikām vai somu 2. šķiru, kas pamatā būs viduvēji somu u23 vecuma džeki - grūti spriest. Drīzāk, tomēr, somu u23, jo vidējais līmenis līdzvērtīgāks. Tas par individuālo labumu tiem, kas mauks Zemgalē un mestis.

Par lv hokeju kopumā. Atkal veidosies situācija, kad pakāpeniski visi labākie, kas nedodās uz ārzemēm mākslīgi nonāk vienā komandā (ja Zemgale mestis nebūs 1-2 gadu projekts). Tas kropļo konkurenci iekšējā tirgū- mazina iespējas hokeja skolām ar mazāku resursu, jo, kāda jēga censties, ja pēc pāris gadiem labākie aizies uz tiešo konkurentu? Tāpat arī ilgtermiņā tas var veidot siltumnīcas problēmu. Kāpēc rauties uz ārzemēm, kāpēc kapāt, ja var ielīst siltā vietiņā? Itkā sveša līga, kur atrādīties, bet sava komanda. Nomauc tur 4-5 gadi un tad saproti, ka nevienam neesi vajadzīgs. Un visbeidzot LHF attieksme. LHF primārais ir domāt par to, lai attīstās vietējās bērnu skolas, jauniešu komandas, savs čempis, lai veidojas piramīdas, kaut kādā mērā palīdzēt ar sponsoru meklējumiem, treneriem rīkot kursus prasmju celšanai utt. Šeit sanāk pilnīgi ačgārni. Daļēji LHF lēmumu dēļ uz nenoteiktu laiku prom ir Kurbads, Liepāja. 2 komandas, kurām ir hokeja piramīda no bērnu vecuma. Daļēji pazuda arī OLimp. Oficiāli pazuda, taču visur saka, ka RD viņus pārņēma. Nav dzirdēts, ka LHF Olimp vai Liepājai būtu palīdzējis meklēt finanses. Toties Zemgalei Olimp palīdzēja meklēt sponsorus (klīda pat baumas, ka ja trūks piemetīs no LG). LHF mājaslapā info ir tuvu 0 par savu čempionātu, toties aktīvi tika ziņots par Zemgali un mestis. Tas nav pareizi. Visas kārtis atkal tiek mestas par labu, kāda ambiciozam projektam, kurš var izrādīties ļoti īslaicīgs un ilgtermiņā lv hokejam labākajā gadījumā nepalīdz sliktākajā rada problēmas.
Neko neteiktu, ja Zemgale pati visu meklētu, pati atrastu visus sponsorus un LHF tikai parakstītu dokumentu - jā, labi, ja gribiet spēlējiet, kamēr paši dara maksimāli visu iespējamo, lai popularizētu OHL, lai risinātu, ko darīt ar hallēm, kuras šogad var aizvērties ciet utt. Enerģija, resursi, laiks tiek tērēti nepareizajā vietā.

     [+] [-]

, 2022-09-06 15:58, pirms 2 gadiem
vitamins69 rakstīja: Par leišu klubiem runājot, nu tad jau redzēs, bet skaidrs ir viens, peramie viņi nebūs! Nomētāt ar cepurēm nesanāks!
Par darbu ar līdzjutējiem pilnībā piekrītu! Neviens Latvijas klubs par to nedomā, jo ja Tu pats nemeklēsi informāciju, kura starp citu ir ar "uguni jāmeklē", tad nekad neuzzināsi, par tuvākajām spēlēm! FB nez kāpēc info par tuvojošos spēli parādās tikai tad, kad tā ir jau notikusi vakar!?????? SASODĪTS!
Atvēru to klubu, kuri mani interesē, mājas lapas! Mogo, Zemgale. Vienīgie ir Zemgale, kuri ir ielikuši savu spēļu kalendāru, pārējiem acīmredzot - pajāt!
Pat Kubadam igauņu līgā nekā nav! Atceros pagājušo sezonu gribēju kādu Kurbada spēli apmeklēt, bet kluba mājas lapā neko nekad neatradu!
BET PUBLIKSAJĀ TELPĀ VISI KLUBI ČĪKST, KA REDZ' SKATĪTĀJI NENĀK! REĀLI UZ SPĒLĒM NĀK TIKAI ČOMI, DRAUDZENES UN RADINIEKI, JO PĀRĒJIE ĪSTENĪBĀ NEMAZ NEZIN!
Šo tu ļoti labi pateici. Un tā ir problēma gan hoķī, gan futenē, gan basī. Reti kurš klubs aktīvi reklamē sevi. Un zinu, ka viens liepājnieks stāsta cik tas ir dārgi. Pilnīgas muļķības. 21. gs mārketings ir kapeikas. Vajag tikai darīt. Drusku par Kurbadu nepiekritīšu. Kamēr mauca OHL viņiem bija top mārketings un arī pērn Estu līgā info varēja labi atrast (biežak gan jaunumi bija viņu IG kontā nevis mājas lapā) Šogad gan sāk izskatīties, ka nedaudz palaidušies.
Gribētos teikt, ka LHF būtu jāpopularizē vairāk OHL, ko viņiem arī ir jādara un oi, kā jādara, bet tas pats attiecas uz klubiem un daļēji arī medijiem (nezinu, kā tagad bet vismaz agrāk tvnet/apollo bija sadarbības ar LHF un kurbadu, gan jau arī pārējiem klubiem) - gribam populāru čempi - darām. Tas pats SC - noliekam to pašu okupantu līgu - tad bļāviens rakstām par visiem OHL klubiem nevis okupantu līgas pārpalikumu 10 raksti un par pārējiem klubiem kopā labi ja 3.